WAR AND PEACE

Day 863, 20:08 Published in Greece Greece by Che Greco
Ειρήνη με Σερβία
Αφού πέρασε νομοσχέδιο από τη σέρβικη βουλή για πρόταση ειρήνης με την Ελλάδα, η πρόταση αυτή έφτασε χθες στη βουλή μας. Δυστυχώ όμως, δεν το πέτυχε κανείς να ενημερώσει τους βουλευτές πιο νωρίς και αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες εντός και εκτός Βουλής (ενώ θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές να απορρίψουν τη πρόταση, αυτή τη στιγμή είναι 12 υπέρ και 17 κατά!)

Λίγες εικονίτσες για να καταλάβουμε τη πρόταση αυτή.

Πηγαίνουμε καταρχήν εδω: http://www.erepublik.com/en/wars/1

Έπειτα διαλέγουμε Active Wars:
http://i44.tinypic.com/2pqv0c7.jpg" width="500">

Και μετά τη χώρα μας:
http://i40.tinypic.com/1zewmj6.jpg" width="500">

Για να προταθεί ειρήνη απο Χώρα Α (Σερβία) προς Χώρα Β (Ελλάδα) μία από τις δύο χώρες πρέπει να είναι κύρια χώρα σε πόλεμο (δεν μπορούν να βρίσκονται και οι δύο συμμέτοχοι μέσω MPP). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τρεις πιθανότητες:

Α’ Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας (όπου μπορεί μια χώρα να επιτεθεί στην άλλη εφόσον υπάρχει κοινό σύνορo.)
Κοιτώντας τη λίστα των ενεργών πολέμων βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τέτοιος πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας αφού ποτέ δεν κυρήχθηκε πόλεμος και ποτέ δεν επιτεθήκαμε στη Τουρκία έχοντας κοινό σύνορο με τη Σερβία.

Β' Πόλεμος μεταξύ Σερβίας vs Τρίτη Χώρα με ελληνικό ΜPP
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πόλεμος είναι αυτός:
http://i39.tinypic.com/fuw6s4.jpg" width="500">

Σε αυτή τη περίπτωση οι Σέρβοι θέλουν να μας βγάλουν απο ενεργό σύμμαχο της Κροατίας στο πόλεμο αυτό. Αν πέρναγε αυτός ο νόμος, δε θα χάναμε τη συμμαχία που έχουμε υπογράψει με τη Κροατία, ΑΛΛΑ αν θελήσουν οι Κροάτες να επιτεθούν στη Σερβία τότε δε θα μπορούμε να συμμετάσχουμε μαζί τους. Και αφού οι Κροάτες οι ίδιοι δεν έχουν προτείνει ειρήνη με τη Σερβία, θέλουν να μας έχουν ενεργούς συμμάχους σε αυτόν τον πόλεμο για οποιοδήποτε λόγο.

Γ’ Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας vs Τρίτη Χώρα με σέρβικο MPP:
http://i42.tinypic.com/bexylh.jpg" width="500">
Στην πρόταση αυτή οι Σέρβοι θα απομονώντουσαν από τις ενεργές συμμαχίες στον Γ’ Ελληνικο-Τουρκικό πόλεμο (αν αλλάξετε active wars με ended wars sto Wars List θα δείτε ότι υπήρχαν άλλοι δύο πόλεμοι με τη Τουρκία στο παρελθόν). Έτσι αν οι Τούρκοι μας επιτεθούν οι Σέρβοι δεν θα είναι ενεργοί σύμμαχοι αλλά αν επιτεθούμε εμείς θα επανεργοποιηθεί η συμμαχία της Σερβία με τη Τουρκία.



Πώς ξέρουμε τι πρόταση μας έχουν στείλει οι Σέρβοι;
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. Σωστά διαβάσατε. Μία από τις μεγαλύτερες πατάτες του παιχνιδιού είναι οι νόμοι πρότασης ειρήνης. Μόνο ο Πρόεδρος που προτείνει το νόμο γνωρίζει ποιο πόλεμο έχει διαλέξει.

Φυσικά ξέρουμε ότι σίγουρα δεν είναι το Α αφού δεν υπάρχει τέτοιος πόλεμος. Υποθέτουμε όμως ότι ειναι το Β και όπως εξήγησα προηγουμένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφίσουμε ναι.
Προτείνω όμως να ανταποδώσουμε τη χάρη στους φίλους μας τους Σέρβους και να προτείνει ο δικός μας Πρόεδρος ειρήνη με Σερβία στον πόλεμο με τη Τουρκία (το Γ). Αν όχι για οποιοδήποτε λόγο να δούμε τα ποσοστά στη δικιά τους Βουλή.

Congressional Proposals

http://www.erepublik.com/images/parts/icon_industry_food.gif" width="100">
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η χώρα μας συμμετείχε σε κάποια σημαντική μάχη και όπως είναι λογικό σε περιόδους ειρήνης ξεκινάνε τα debate εσωτερικών θεμάτων όπως οι φορολογίες. Τις τελευταίες μέρες γίνεται συζήτηση για το φόρο εισαγωγής στο φαγητό. Λόγω των νέων κανονισμών του παιχνιδιού οι τιμές του φαγητού (ειδικά των Q3-Q5) έχουν ανεβεί πολύ καθώς η η προσφορά δεν επαρκεί τη ζήτησηά.

Μέσα σε μία εβδομάδα όμως βλέπουμε πως η αγορά αρχίζει να προσαρμόζεται. Νέες εταιρίες ανοίγουν ή γίνονται upgrade και περισσότερο φαγητό υψηλού Q εμφανίζεται στις αγορές με αποτέλεσμα τη συνεχή πτώση των τιμών. Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή τη λογική δεν τη πίστευα ούτε εγώ καθώς ήμουν ενάντια στην αύξηση του φόρου εισαγωγής στο φαγητό όταν ανέβηκε η φορολογία το προηγούμενο καλοκάιρι, αλλά ο tall_niki μάλιστα ήταν αυτός που επέμενε ότι όντως η αγορά θα προσαρμοιστεί και αποδείχτηκε σωστός.

Το νομοσχέδιο που έχει προταθεί τώρα στη Βουλή όμως φαίνεται πως θα περάσει αλλάδε νομίζω να δημιουργήσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην οικονομία. Αν όντως αποδειχτεί πως επηρεάζει αρνητικά τις ελληνικές εταιρίες είμαι σίγουρος πως οι βουλευτές θα προτείνουν την αλλαγή και πάλι.

Αυτό όμως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το επίπεδο που είχαν οι συζητήσεις. Ναι μεν στην αρχή οι περισσότεροι βουλευτές αγνοούσαν τα μέλη του LSP (κατανοητό) αλλά ποτέ δεν παρεκτράπηκε κανείς, όπως γινόταν παλιότερα (τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ βουλευτής κάποτε!).
Κι επειδή το παρόν κλίμα (καθώς και τα αδρανή ταμεία μας) δείχνουν πως η κατάσταση ειρήνης θα συνεχίσει για κάποιο καιρό λογικό είναι να συνεχίσουν και οι διάφορες συζητήσεις . Ελπίζω να συνεχίσουν οι βουλευτές να δείχνουν το ίδιο επίπεδο.

Και τέλος

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!