Lectie de eDemocratie

Day 714, 12:09 Published in Romania Romania by WaxDoll

In urma multelor jigniri, ofense si acuzatii nefondate aduse membrilor partidului eLegiunea Arhanghelului Mihail, m-am gandit sa scriu acest articol. Astfel, cautand informatii anti si pro am ajuns la concluzia ca:

I. Republica este o formă de organizare statală (sau formă de stat) în care suveranitatea aparţine poporului iar puterea executivă este exercitată de cetăţeni aleşi, pentru o perioadă determinată de timp. Aristotel a formulat o distincţie clară între trei forme de guvernământ: monarhia, aristocraţia şi democraţia. De multe ori, atunci când se vorbeşte despre "democraţie" cu adevărat, referirea se face la o formă modernă de republică.

Astfel :

II. Democraţia (în traducere literală "conducere de către popor", din grecescul δημοκρατία - demokratia demos, "popor," şi kratos, "conducere") este un regim politic prin voinţa poporului. Este un regim in care sunt respectate drepturile cetatenesti, de asemenea existenta pluripartidismului, a constitutiei si dreptul la vot.

Pe plan politic, democraţia se defineşte ca regimul politic fundamentat pe principiul suveranităţii naţionale (naţiunea conduce statul prin reprezentanţii săi aleşi, pe principiul separării puterilor în stat, pe principiul egalităţii tuturor în faţa legii).

Dar ce reprezinta Democratia?


III. Democraţia este inseparabilă de respectarea drepturilor omului şi ale cetăţeanului.

Demnitatea şi libertatea fiinţei umane. Aceeaşi libertate pentru toţi cetăţenii este o constituentă esenţială a democraţiei.

Oamenii trebuie să fie liberi, să se poată educa şi dezvolta după bunul lor plac. În spatele acestei accepţiuni se află o alta — cu surse creştine sau chiar umanist-idealiste, conform căreia toţi oamenii au o demnitate proprie care îi deosebeşte de animale. Libertatea nu este ceva abstract ci ceva cu totul concret. Ea este libertatea oamenilor de a-şi organiza viaţa după cum cred ei de cuviinţă, libertatea de a-şi alege religia, libertatea de conştiinţă, libertatea alegerii profesiei, libertatea vieţii private, libertatea oamenilor de a dispune după bunul lor plac de proprietăţi, libertatea şi inviolabilitatea locuinţei, a poştei şi telefoniei. Libertatea mai înseamnă şi siguranţa că o persoană nu poate fi arestată fără motiv şi acordarea unui proces drept, precum şi controlul informaţiilor pe care statul le strânge despre fiecare cetăţean. Printre aceste drepturi se numără şi dreptul la liberă opinie, libertatea presei, dreptul la liberă întrunire, dreptul de a participa în mod egal la formarea voinţei politice în cadrul comunităţii.

Daca un guvernamant "democratic" interzice libertatea de exprimare a individului sau o ideologie politica, atunci sistemul politic respectiv nu are nimic de a face cu democratia. Putem pune sus eComunismul sau eBolsevismul si nu se schimba cu nimic.

În ziua de astăzi, termenul "democratie" este de cele mai multe ori folosit cu sensul de democraţie liberală. Si acum fac un apel la Partidul Liberal, eUniunea Gamerilor Democrati si Zen, cat si la multe alte partide care se cred "democratice":

DACA TOT SUSTINETI DEMOCRATIA ATUNCI DE CE SUNTETI EXTREMISTI SI NE DISCRIMINATI!!!!!

Nu ca as face mare treaba din asta, dar daca , asa cum s-a cerut, Partidul eLAM va fi inchis, artunci cer ca orice partid politic din erepublik extremist sa fie la randul lui inchis (adica tot ce are left sau right). Plus, in urma Tribunalului de la Haga - 1959, cat si a Ordonantei de Urgenta din anul 2003, Legiunea in sine ca simbol si ideologie nu a fost scoasa inafara legii, negasindu-se dovezi.

Multumesc anticipat pentru cele 0.5 FP pe care le voi primi.

Cu respect
WaxDoll