Τι να κανουμ ε απο δω και περα? Προγρα&mu ;μα - Θεσει&s igmaf; - Προοπτ&iot a;κες (By Klaras)

Day 1,406, 14:59 Published in Greece Greece by Thanasis Klaras

Συμπολίτες της e-Greece,

Το τελευταίο διάστημα περνάν από το μυαλό μου μια σειρά από σκέψεις για το πώς θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα την κοινότητά μας και την ηλεκτρονική μας χώρα. Αυτές οι σκέψεις, συνήθως «κολλάνε» είτε στα game mechanics, είτε στο ότι καταλαβαίνω το ότι δεν θα υπάρχει σύμπνοια στο ένα ή στο άλλο.

Έτσι λοιπόν, προτού ξεκινήσω να παρουσιάζω αυτό το εγχείρημα που ευελπιστώ να αποτελέσει μια βάση πάνω στη οποία θα μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε, αλλά και μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα χτίσει τη μελλοντική του πορεία ο πιο κοντινός μου πολιτικά χώρος, νομίζω ότι και εγώ αλλά και όλοι μας πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή. Η παραδοχή αυτή είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε όλοι μας «αδικήσει» τον πολιτικά και ιδεολογικά «αντίπαλο». Όλοι μας έχουμε αντιδράσει σα μικρά παιδιά και σαφώς όλοι μας έχουμε κάνει και λάθη. Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι παραπάνω από αυτό που γράφω μέχρι την τελεία, νομίζω ότι είναι προφανές ότι περισσότερα λάθη έχει κάνει εκείνη η ομάδα παιχτών που ηγείται της χώρας τους τελευταίους μήνες ή και χρόνια, γιατί πολύ απλά είχε την εξουσία – δυνατότητα για να τα κάνει. Εφόσον αυτή η παραδοχή είναι κοινός τόπος όλων μας, τότε ανοίγονται μπροστά μας δύο μονοπάτια. Το πρώτο είναι να εμείνουμε σε αυτά και να πούμε «Στα τέτοια μου, οι «άλλοι» είναι παλιοπ^&%στες και εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω χωρίς να με νοιάζει» και το δεύτερο είναι να πούμε «Χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι και ξαφνικά να είμαστε όλοι αγαπημένοι, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό σε αυτό το παιχνίδι».

Εγώ λοιπόν σας καλώ να δοκιμάσουμε το δύσκολο δρόμο. Το δρόμο που γνωρίζουμε εξ αρχής ότι θα είναι δύσβατος , που γνωρίζουμε εξ αρχής ότι για να τον περπατήσουμε πρέπει αρχικά να δώσουμε μια μάχη με τον ίδιο μας το εαυτό ώστε να μπορέσουμε να δεχτούμε ότι «και ο απέναντι είναι παίχτης και ότι και ο απέναντι χρειάζεται για να πάμε όλοι ένα βήμα μπροστά». Ο δρόμος αυτός όμως, δυνητικά είναι ένας δρόμος που θα μπορούσε να φέρει τη χώρα σε πολύ καλύτερο σημείο, από αυτό που είναι σήμερα. Είναι ένας δρόμος που θα μπορούσε να αναδείξει τη χώρα μας ως ρυθμιστή των παγκόσμιων εξελίξεων. Και πιο challenging από όλα, είναι ένας δρόμος που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι τελικά μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα για το καλό της. Ακόμα και αν αυτό συμβεί σε ένα απλό παιχνιδάκι στο internet, έχει νομίζω μια ιδιαίτερη αξία.

Για να μπορέσει να συμβεί όλο αυτό, χρειάζεται να εξεταστούν 3 βασικοί άξονες. Οι άξονες αυτοί δεν βασίζονται αποκλειστικά στα game mechanics. Αν και είμαι ο πρώτος που θα βγει και θα πει ότι οτιδήποτε δε μπορεί να γίνει μα βάση τα game mechanics είναι κάτι που δε μπορεί να γίνει γενικά, νομίζω ότι 2-3 πραγματάκια σε επίπεδο ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ μπορούν καταρχήν να εξεταστούν.




Τα πραγματάκια αυτά χωρίζονται κατά τη γνώμη μου σε 3 άξονες οι οποίοι είναι:

1. Ύπαρξη κάποιων βασικών ηθικών κανόνων για τη λειτουργία βασικών δομών του κράτους αλλά και της κοινότητας

2. Συγκρότηση κρατικών δομών στο επίπεδο της βοήθειας των παιχτών, της εξωτερικής πολιτικής και στης στρατιωτικής οργάνωσης, ανεξάρτητων από τις μηνιαίες κυβερνητικές εναλλαγές

3. Πολιτικοί στρατηγικοί στόχοι για το που το πάμε ως χώρα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ 3 ΑΞΟΝΩΝ

ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Κάποιοι κάποτε το είπαν Σύνταγμα προσπαθώντας να θέσουν κάποιους κανόνες. Η αλήθεια είναι ότι είτε το λέγαμε Σύνταγμα, είτε όχι, κάποτε υπήρχαν κάποιοι ηθικοί κανόνες – άγραφοι νόμοι, οι οποίοι σε γενικές γραμμές ήταν «απαράβατοι». Με το πέρασμα του χρόνου, το σπάσιμο των κανόνων αυτών από όλες τις πλευρές για μεγάλο διάστημα και τη γενικό σκοτωμό που επικρατούσε, οι κανόνες αυτοί αμφισβητηθήκαν και εν τέλει ξεχάστηκαν.

Όμως νομίζω ότι η έναρξη της συζήτησης που στοχεύει στο να δούμε να μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο, είναι κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντική. Αναφέρω λοιπόν συγκεκριμένα σημεία που μπορούμε να συμφωνήσουμε:

1. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι. Κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από τον άλλο τη χαρά του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας παράνομα μέσα.

2. Οι διαφορετικές απόψεις δεν γίνεται να πατάσσονται. Οι ενέργειες ΡΤΟ είναι γενικά μη αποδεκτές γιατί στερούν το δικαίωμα κάποιων να παίξουν όπως θέλουν (εξαίρεση αποτελούν κόμματα ξένων που επιδιώκουν να κάνουν ΡΤΟ στη χώρα ή κόμματα με ονομασίες που προσβάλουν μέλη της κοινότητας πχ 21 Απριλίου ή Meligalas Resort κτλ).

3. Το ανώτατο όργανο αποφάσεων για την προώθηση νόμων είναι το Βουλευτικό section του forum της e-Greece (η παλιά βουλή!). Ότι δε συζητιέται πρώτα εκεί, καταψηφίζεται από τους βουλευτές.

4. Όλοι οι βουλευτές είναι βουλευτές με κάποιο κόμμα. Το κόμμα που τους κατεβάζει, δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Για τα λάθη ή την ανυπαρξία των βουλευτών πρέπει να λογοδοτεί και το κόμμα.

5. Οποιοσδήποτε διαχειρίζεται δομές που λειτουργούν με κρατικό χρήμα (πχ κρατικός στρατός) δεν πρέπει κατά τη θητεία τους να διεκδικούν θέσεις εξουσίας, γιατί έτσι, με τη χρήση των κρατικών πόρων θα μπορούσαν θεωρητικά να κατευθύνουν ψηφοφόρους.

6. Ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειρίζονται θέματα της κοινότητας (forum, μέσα επικοινωνίας, welcome messages κτλ κτλ) πρέπει να αποφασίζονται μονάχα από τη βουλή.

7. Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις της χώρας (πρόεδρος, βουλευτές) δεν μπορούν να αμφισβητούνται. Αν κάποιος αναλάβει την κυβέρνηση, τότε πρέπει να του παραδίδονται στοκ και passes.

Σε γενικές γραμμές δηλαδή, σεβασμός στο συμπαίχτη, σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και σεβασμός στην αντίθετη άποψη.




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι τωρινό. Έχει προταθεί εδώ και πολύ καιρό από το LSP. Αν και αγκαλιάστηκε από μεγάλη μερίδα της κοινότητας, δεν εφαρμόστηκε από καμία κυβέρνηση, μάλλον διότι η κίνηση αυτή θα αφαιρούσε κάποιες εξουσίες από τον πρόεδρο και δε νομίζω κάποιος ως τώρα να το θέλησε αυτό.

Η πρόταση αυτή αφορά μια πολύ απλή παραδοχή. Ένα σοβαρό κράτος και μια σοβαρή κοινότητα δε γίνεται να μην έχουνε στα βασικά σημεία της, καθορισμένη γραμμή πλεύσης για τα καίρια ζητήματα που την αφορούν. Δε γίνεται λοιπόν θεωρητικά να αλλάζουμε εξωτερική πολιτική, πολιτική για το στράτευμα ή τους νέους κάθε μήνα που γίνονται εκλογές.

Έτσι, το καλύτερο από όλα θα ήταν να συγκροτηθούν 3 μεγάλες ενότητες:

Τομέας Διοίκησης Στρατεύματος
Ένα συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχει το υπουργείο άμυνας, ο κρατικός στρατός, εκπρόσωποι των στρατιωτικών ομάδων και μεγάλα ελληνικά τανκ με σκοπό την οργάνωση και το κοντρόλ των μαχών και της στρατιωτικής πολιτικής.

Τομέας Εξωτερικών Σχέσεων
Ένα συμβούλιο που θα αποτελείτε από το υπουργείο άμυνας, το υπουργείο εξωτερικών και μια ομάδα έμπειρων παιχτών οι οποία θα έχει ως στόχο τη συνεχή επαφή με τα άλλα κράτη. Θα σχεδιάζει τη θέση της χώρας στη συμμαχία, θα επικοινωνεί με άλλες συμμαχίες και θα είναι υπεύθυνη για τα mpps.

Τομέας Εσωτερικής Αλληλεγγύης
Μια ομάδα παιχτών που θα αποτελούνται από το υπουργείο νέων, το υπουργείο εσωτερικών και πολίτες που έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν. Θα είναι μια υποστηρικτική ομάδα η οποία θα κατέχει αποθήκες, θα μοιράζει προμήθειες και θα «τρέχει» ένα irc ή/και TS κανάλι στα οποία θα παρέχονται συμβουλές και βοήθεια σε όσα μέλη της κοινότητας το επιθυμούν.

Η λειτουργία και η οργάνωση των τομέων 2 και 3 θα προκύπτει από τις αποφάσεις της βουλής. Όποιος συμπολίτης θέλει να συμμετάσχει στους τομείς αυτούς θα μπορεί να δηλώνεται στο βουλευτικό section του forum. Η βουλή μπορεί να αποφασίσει το διορισμό ή την απόσυρση κάποιου από τους τομείς αυτούς. Προφανώς οι συμμετέχοντες υπουργοί και υφυπουργοί διορίζονται από τον πρόεδρο.

Στο βαθμό που οι τομείς αυτοί λειτουργούν, πετυχαίνουμε να έχουμε μια συνεχή λειτουργία της κοινότητας χωρίς διακοπές ή μεγάλες μηνιαίες αλλαγές. Επίσης, διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό η ζωή του πρόεδρου και των κρίσιμων υπουργών.




ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Το κομμάτι αυτό, είναι και το κομμάτι που αφορά τα κόμματα και τις βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες πολιτικές. ΠΡΟΣΧΗ! Νομίζω ότι με αυτά που ήδη προαναφέρθησαν, αποδεικνύω ότι με λίγη καλή διάθεση από όλους μπορούμε να λειτουργήσουμε ως κράτος και ως κοινότητα χωρίς να έχουμε μπει ακόμα στο κομμάτι των πολιτικών κατευθύνσεων.

Ως πολιτική κατεύθυνση για τη χώρα θα ήταν μάλλον άτοπο να αναλύσω το σύνολο των πιθανών προτάσεων. Θα αναλύσω μονάχα το πολιτικό σχέδιο που θεωρώ προσωπικά ότι πρέπει να έχουμε. Το σχέδιο αυτό δεν είναι κάποια απίστευτα έξυπνη ιδέα. Στην πραγματικότητα πατάει πάνω σε δύο πράγματα. Στο παράδειγμα της Ουγγαρίας και στη γενική θεώρηση ότι η κοινότητα πρέπει να είναι αλληλέγγυα προς τα μέλη της.

Η Ουγγαρία είναι ένα κράτος που πολλάκις σβήστηκε από το χάρτη. Αν και είχαν πάντα δυνατά τανκ, κατάλαβαν ότι το βασικό που πρέπει να κάνουν είναι να επενδύσουν στη συνεχή ενδυνάμωση των μεσαίων παιχτών. Έτσι, σε κάποιο χρονικό σημείο, όχι μακρινό, θα είχαν τη δυνατότητα να προξενήσουν πολύ μεγάλο damage χωρίς να καούν τρομακτικά ποσά gold. Και το κατάφεραν. Έτσι λοιπόν νομίζω ότι ο βασικός άξονας που πρέπει να κινηθούμε είναι η φροντίδα των νέων και των μεσαίων. Πρέπει να παρέχουμε ότι είναι δυνατό στους παίχτες ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, να αναπτυχθούν και αν δεν βάζουν χρήματα τουλάχιστον να κάνουν καθημερινά το 0.19 train.

Αυτή είναι μια προσπάθεια που απαιτεί κόπο ίσως και προσωπικά χρήματα από τα πιο μεγάλα και ίσως πιο φραγκάτα μέλη της κοινότητας. Είναι μια προσπάθεια που τα αποτελέσματά της δε θα φανούν αύριο, άλλα όταν φανούν, η Ελλάδα θα έχει ανέβει πολλά level στον παγκόσμιο χάρτη του erepublik.

Γενικά, αυτά που απαιτούνται είναι :
1. Η παροχή συμβουλών και οδηγών σε όλους τους τομείς
2. Η παροχή καθημερινών παροχών
3. Η πίεση για συνεχή αύξηση του strength και του rank.

Άρα απαιτείται χρόνος και χρήμα! Αναλύω λοιπόν από εδώ και πέρα τη δομή του κράτους όπως πιστεύω ότι πρέπει να είναι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Θεωρώ ότι η κοινότητα πρέπει συνεχώς να έχει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι και αποδέχομαι / προτείνω η φωνή της να εκφράζεται μέσω των υπουργικών εφημερίδων.

> ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο πρόεδρος θα πρέπει να καταλαβαίνει ότι έχει εκτελεστικό / οργανωτικό χαρακτήρα. Δεν μπορεί να παίρνει όλες τις επιλογές πάνω του, ούτε να χρησιμοποιεί κάποιος συμβουλάτορες. Ο πρόεδρος πρέπει να αφήνει τους 3 τομείς που αναφέρθηκαν πιο πάνω και τα υπουργεία του να προχωρούν τη δουλεία, να χρησιμοποιεί όλους αυτούς ως συμβούλους του, να συζητά στο βουλευτικό section του forum... Άρα, να υπάρχει ως ένα ακόμα μυαλό το οποίο πρέπει και να πατήσει στο τέλος τα κουμπάκια. Όχι ως ΤΟ μυαλό και όλοι οι άλλοι δεύτεροι. Επίσης, ο κάθε πρόεδρος θα πρέπει να έχει άλλους 2 αντιπροέδρους. Αυτοί να είναι σε συνεχή επαφή. Είναι ένα παιχνίδι. Αν του προέδρου κάτι του τύχει πρέπει πάντα να υπάρχει θεσμοθετημένα κάποιος που θα είναι εκεί.

> ΝΕΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ
Πιο παλιά η προσέλευση νέων παιχτών ήταν μεγάλη. Τώρα όχι τόσο. Αφού στοχεύουμε στην αύξηση του damage της χώρα, πρέπει να καταλάβουμε ότι κάνεις δεν πρέπει να αφεθεί στη μοίρα του και στο τέλος να φύγει. Επίσης πρέπει να προλάβουμε λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος νέος στην αρχή. Έτσι, οι συμπολίτες που ασχολούνται με τους νέους παίχτες έχουν πολύ μεγάλο βάρος.

Προγράμματα που πρέπει να τρέξουν:

Μέντορες
Πρέπει να επανέλθει ο θεσμός τον μεντόρων. Να λήξουμε αν χρειάζεται τα της εφαρμογής και άμεσα να δηλωθούν εθελοντές που θα αναλάβουν να είναι μέντορες.

Οδηγοί Νέων Παιχτών
Υπάρχουν κάποιοι άλλα το υπουργείο πρέπει να στοχεύει στο να συγκεντρώσει, να επικαιροποιήσει και να επανεκδώσει οδηγούς για όλα τα θέματα (πρώτα βήματα, μάχες, εταιρίες, μονάδες κτλ).

Στρατιωτική Ομάδα
Να συγκροτηθεί μια στρατιωτική μονάδα που θα εντάσσεται στον κρατικό στρατό αλλά θα διοικείται από το Υπ. Νέων. (Πχ Hellenic Recruitment Division). Η ομάδα αυτή θα έχει ως στόχο να συγκεντρώνει κόσμο που μόλις μπήκε στο παιχνίδι και δεν ξέρει τι του γίνεται, να τον βάζει στο κλίμα της μονάδας, να του δίνει παροχές, να παρακολουθεί την εξέλιξη του και τέλος, στο 15 level ας πούμε, να τον προωθεί στον κρατικό στρατό ή στη μονάδα στην οποία επιθυμεί να ενταχθεί.

> ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Το υπουργείο εσωτερικών έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Την οργάνωση των antiPTO προγραμμάτων στη χώρα και γενικά τη διασφάλιση της χώρας από ξένα PTO. Πέραν από τη δουλειά αυτή που πρέπει να συνεχίσει να γίνεται, το υπουργείο εσωτερικών έχει κατά τη γνώμη μου ακόμα δύο πολύ βασικούς στόχους. Την προώθηση προγραμμάτων αύξησης rank και strength της κοινότητας καθώς και τα θέματα επικοινωνίας της κοινότητας.

Προγράμματα που πρέπει να τρέξουν:

Παροχές
Αυτό που κάνει ο Kypcom. Αλλά σε ευρύτερο βαθμό. Η συγκέντρωση και το μοίρασμα παροχών είναι πολύ σημαντικό και είναι δύσκολο να γίνεται μόνο από ένα άτομο. Ο Τομέας Εσωτερικής Αλληλεγγύης μπορεί να αναλάβει το ρόλο αυτό, μακάρι με μπροστάρη τον Kypcom που έχει αποκτήσει μια μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα.

Παραγωγή Προμηθειών
Ας μη γελιόμαστε. Αν θέλουμε να μπορεί ένας παίχτης να κάνει strength up και rank up χωρίς να μπορεί / θέλει να βάζει χρήματα, πρέπει να μη χαλάει τα gold του σε βλακείες. Έτσι, θα πρέπει να μπορεί η κοινότητα να του χορηγεί τις γνώσεις ώστε να γίνει αυτάρκης και ως τότε, να του χορηγεί παροχές ώστε να μη χαλάει τα gold του σε τίποτα άλλο πέραν του training και της ίδρυσης των απαραίτητων εταιριών. Στην κοινότητά μας υπάρχουν μερικοί παίχτες που βάζουμε χρήματα. Νομίζω ότι εμείς δεν είμαστε λίγοι. Εμείς πρέπει να μπούμε σε αυτό το πρόγραμμα και να δίνουμε καθημερινά μέρος τον πραγμάτων που παράγουμε στις κρατικές αποθήκες αποθεμάτων. Δείτε λίγο τα μαθηματικά:
Αν 50 μεγάλοι παίχτες δίνουμε καθημερινά 120 q3 food, σημαίνει ότι μαζεύονται καθημερινά 50 * 120 = 6000q3 food. Άρα, 36000 wellness. Αν υποθέσουμε ότι ένας μεσαίος παίχτης έχει 550 food limit, σημαίνει ότι 36000 / 550 = 65.5. Άρα μπορούμε να καλύψουμε ένα πλήρες food fight 65 παιχτών.
Όσοι από εμάς βάζουμε χρήματα στο παιχνίδι και έχουμε τις εταιρίες, νομίζω ότι δεν τόσο δύσκολο για μας να δίνουμε 720 wellness τη μέρα σε food στις κρατικές αποθήκες. Το ελάχιστο. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια πολύ θετικά αποτελέσματα σε σχέση με το rank των μικρών συμπολιτών μας.
Στο πρόγραμμα αυτό, να μπαίνουν κάθε μήνα 50 – 60 άτομα με σκοπό μετά από ένα ή δύο μήνες να μπορούν να παράγουν τα food τους μόνοι τους.

Επιδότηση Town Center
Έγινε στο παρελθόν, ήταν καλή ιδέα. Αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε κάθε όποτε μπορούμε.

Πρόγραμμα επικοινωνίας της κοινότητας
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 3 ts, 1 irc egreece channel και το forum. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή. Για να λειτουργούν όλα αυτά κάποιος πρέπει να βάζει τους κανόνες. Ποιος είναι αυτός όμως? Αυτός που πληρώνει? Αυτός που πρόλαβε τα ονόματα? Δε νομίζω. Νομίζω ότι αυτός που πρέπει να θέτει τους κανόνες είναι η ίδια η κοινότητα, μέσω της βουλής. Νομίζω ότι το forum και το irc λειτουργούν με μικρά προβλήματα. Αυτό που δεν πάει είναι το TS. Εγώ λοιπόν παίρνω την πρωτοβουλία και λέω το εξής: Στο βαθμό του το συμφωνήσουμε ότι το θέλουμε, εγώ διατίθεμαι μαζί με όποιον άλλον θέλει, να πληρώσουμε ώστε να φτιαχτεί ένας νέος server και να δοθεί στην ελληνική κοινότητα, στην ελληνική βουλή. Έτσι, εγώ προτίθεμαι να φτιάξουμε το TS της ελληνικής κοινότητας του erepublik και μάλιστα να μην είναι προνόμιο, αλλά δικαίωμα όλων.

> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το υπουργείο οικονομικών η αλήθεια είναι, ότι δύσκολα πλέον μπορεί να ελέγξει το κρατικό νόμισμα. Και αυτό είναι μια μεγάλη απώλεια που προκάλεσαν οι ίδιοι οι admins. Όμως ακόμα έχει πολλά να κάνει. Νομίζω ότι μια λογική αύξησης των φόρων είναι επιβεβλημένη. Μιας και στοχεύουμε στο να είναι κάθε πολίτης αυτάρκης και επίσης σχεδιάζουμε ένα πλέγμα μεγάλων παροχών, θα πρέπει να επιβληθούν μεγάλες φορολογίες, τόσο στο income tax όσο και στο vat. Ο λόγος είναι ότι τα κρατικά ταμεία θα πρέπει να βρουν τρόπους να γεμίσουν όσο αυτό είναι δυνατό, για να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα που πρέπει.
Επίσης, νομίζω ότι όσοι έχουμε την οικονομική δυνατότητα θα πρέπει όσο μπορούμε να δωρίζουμε χρήματα στα ταμεία.
Είναι προφανές ότι θα πρέπει το υπουργείο να δημοσιεύει τακτικά που πάει μέχρι και η τελευταία δεκάρα.

> ΑΜΥΝΑ
Αν και πολύ δουλειά σε σχέση με την επιχειρησιακή ικανότητα θα γίνεται από τον αντίστοιχο τομέα, το Υπουργείο Άμυνας έχει πολύ δουλεία που πρέπει να κάνει και την κάνει. Όμως πέρα από όλα τα άλλα θα πρέπει να δοθεί βάρος και στον κρατικό στρατό. Ήδη γίνεται μια προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή, η οποία θα πρέπει να ενταθεί. Με την κρατική βοήθεια, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να μην είναι ο κρατικός στρατός η καλύτερη μονάδα της χώρας. Ούτε είναι και λάθος μιας και θα έχει πάντα ένα δεδομένο damage χωρίς να βασίζεσαι αποκλειστικά στους Myrmidons ή στη Libertad ή δεν ξέρω εγώ σε ποιον άλλο.

Πρόγραμμα που πρέπει να τρέξει:

Παραγωγή Στοκ
Να υπάρξει ένα πρόγραμμα για τους αυτάρκεις παίχτες, οι οποίοι θα δουλεύουν εθελοντικά (χωρίς μισθό ή παροχές) στις κρατικές εταιρίες. Η περίοδος αυτή να είναι κατ ελάχιστο 1 βδομάδα.





Προφανώς, όλα αυτά που ως τώρα αναφέρθηκαν σηκώνουν κουβέντα. Προφανώς, κάποια από αυτά είτε γίνονταν είτε γίνονται αποσπασματικά. Νομίζω όμως ότι εάν συμφωνήσουμε στους βασικούς άξονες, το τεχνικό τους κομμάτι θα το βρούμε. Το ότι δεν ανέλυσα το σύνολο των τεχνικών κομματιών έχει να κάνει με το ότι ήδη έχω γράψει πάρα πολλά και επίσης με το ότι η ουσία είναι να δούμε αν συμφωνούμε στα βασικά.

Εγώ προσωπικά, αλλά και πολλά άτομα από το LSP, το SDU, τη FAH, τη LIBERTAD, τους NI και πολλοί ακόμα ανεξάρτητοι, κάνουμε ένα βήμα. Και βάζουμε πλάτη. Εσείς?

ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
…ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
…ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΘΑ ΧΤΙΣΜΟΥΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ





ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ