[Raamsin] استیضاح

Day 1,164, 00:42 Published in Iran Iran by Ramsin Aghasi

درود ...

با توجه به شرایط وخیم کشور و مسئولیت ناپذیری افراد ، با تشکیل جلسه ای با حضور جمعی از نمایندگان مجلس نظراتی تبادل شد و نتیجه بر آن شد که در شرایط فعلی کشور چاره ای به جز استیضاح پیش روی ما قرار ندارد . به همین جهت ، این جانب به نمایندگی از افراد حاضر در جلسه ی مذکور دلایل و موضوعات مطرحه برای طرح استیضاح را به اطلاع مردم می رسانم . نیازی به تذکر نیست که این تصمیم پس از ساعت ها مذاکره و گفتگو با طرز تفکر های مختلف اتخاذ شده و در این مقاله بنا بر بحث و مذاکره نیست . به هر جهت ، عده ای از نمایندگان اعتقاد دارند که وظیفه ی تاریخی آنان در این شرایط تلاش برای تغییر و بهبود اوضاع است ، چه استیضاح رای بیاورد و چه خیر ، در هر صورت ما وظیفه ی خود را انجام داده و در پیشگاه تاریخ به عنوان افرادی که سکوت کردند تا کشور در سکوت فرو رود شناخته نخواهیم شد . لایحه ی استیضاح هم تا ساعاتی دیگر توسط بنده داده خواهد شد . اما بپردازیم به دلایل استیضاح :


1. ضعف عظیم دیپلماسی و نداشتن آینده نگری :
کسی منکر زحمات دولت برای بهبود اوضاع نیست . ولی حقیقت از دید ما اینگونه به نظر میرسد که موضع سردرگمی و تا حدودی ترس دولت از عواقب هر تصمیم گیری باعث شده که در اتخاذ تصمیمات افق های بلند و تمام جوانب بررسی نشوند . مصداق این مسئله به اینگونه بود که دولت برای مذاکره با اتحاد عدن دست به عمل برده بود که نتوانست منافع ایران را تامین کند و سپس تصمیم به نابودی مبادلات اقتصادی با بلغارستان و آغاز دورانی تازه با ترکیه گرفت و سپس به این نتیجه رسید که میتوان از بلغارستان به عنوان سپر دفاعی ایران در مقابل ترکیه استفاده کرد . نباید نقش تصمیمات مجلس را در این مسائل نادیده گرفت ولی متاسفانه شرایط به گونه ای پیش رفت که پیش فرض های ارائه شده به مجلس وعدم حضور قشری از نیروهای باتجربه ی کشور در مجلس دست به دست هم دادند تا تصمیماتی که منافع کوتاه مدت کشور را تامین میکرد گرفته شوند .

2. سازش در برابر کشورهای متخاصم :
از تلاش دولت برای مدیریت کمپین نظامی تشکر میکنیم ولی اعتقاد ما بر این است که تمام کمپین به جز جنگ اول بلوچستان یک شکست تمام عیار به حساب می آید . حتی اگر عدم مدیریت هزینه ها ، اطلاع رسانی های دیرهنگام و سکوت در برابر حملات متوالی را نادیده بگیریم ، ولی سر تسلیم در برابر آمریکا فرود آوردن کاملا مغایر با روحیه ی ملی و نظر اکثریت مجلس بود . این سازش و پذیرش خفت و خواری در ازای چیزی بود که ما هیچ اطمینان نداشتیم حاصل شود و کار به آنجا رسید که از مقام ارشد دولتی این سخن برآمد که نگذاریم آمریکا دل سرد شود .

3. عدم مدیریت هزینه ها :
شاهد بودیم که در تمام این مدت مبالغی هنگفت خرج شده که هنوز حساب های آن شفاف سازی نشده و در حال حاضر شاهد هستیم که مقاله ای از سوی وزیر اقتصاد منتشر شده که با توجه به ایرادات موضوعه ، باطل به نظر می رسد . در کنار این ، استفاده ی شخصی از خزانه چه به شکل قرض چه به توجیه قدرت بالای نظامی باعث به باد رفتن بخش عظیمی از دست آوردهای 5 ماهه ی دولت های متمادی و ریاضت اقتصادی تحمیل شده به مردم شد .

4. عدم مدیریت بازار :
در این قسمت اولین استدلالی که از سوی دولتمردان قابل تصور است دستکاری های ادمین می باشد . منکر اثرات سوء این اقدامات در بازار نیستیم ولی به اعتقاد ما سقوط بازار پیش از اقدامات ادمین آغاز شد به نحوی که شاهد بودیم ارزش ریال ایران روز به روز پایین رفت و از مقدار 0.19 مصوب مجلس به 0.15 رسید و پس از مداخله ی ادمین به 0.13 سقوط کرد . در مقابل با خرید ادمین از بازارها و نیاز پیدا کردن کارخانه داران به ریال سیر سقوط ارزش واحد پولی کشور ادامه یافته و تشدید شده و به نظر میرسد که دولت های بعد کار بسیار سختی در برگرداندن ارزش واحد پولی کشور خواهند داشت . به علاوه افزایش قیمت کالاهای اساسی و عدم افزایش حقوق های دریافتی باعث کاهش قدرت خرید مردم شد و عملا شاهد بودیم که اقتصاد جنگی که دم از آن زده میشد به یک چرخه ی اقتصادی ویرانه تبدیل گردید . شایان ذکر است که دولت نیز در بازار ارز بنا را بر توهم توطئه گذاشت و به همین طریق باعث وارد آمدن زیان های سنگین به مردم عادی شد که قصد شرکت در جنگ ها را داشتند .

به چهار نکته ی مذکور باید دخالت های نیروهای باتجربه ی غیر رسمی در امر دیپلماسی را افزود که باعث میشد به نوعی بهانه ای در دست دولت باشند تا دولت از پذیرش مسئولیت عواقب این موضوع بگریزد . منکر زحمات شخص آرین نیستیم ولی اعتقاد داریم که سوء تدبیر بزرگی صورت گرفته است و برنامه ای که در ابتدا با تاکید بر روی اقتدار ایران پیش رفته است الان به ذلت و خواری کشیده شده است . همچنین کناره گیری وزیر دفاع باعث شده که شاهد دولتی نیمه جان باشیم . با عنایت به گذشت بیش از نیمی از عمر دولت و عدم موفقیت آن در تحقق اهداف انتخاباتی و غیر ممکن به نظر آمدن آنها اعتقاد ما بر این است که دولت عنان مدیریت اوضاع را از دست داده و به همین جهت معتقدیم که نیاز به تفکری جدید است تا روح تازه ای در کشور بدمد و برای بهبود اوضاع تلاش کند . با نفر دوم انتخابات هماهنگی ها صورت گرفته است و در صورت موفقیت استیضاح دولت جدید به سرعت تشکیل خواهد شد .

از زحمات دولت فعلی متشکریم ، این نکته را خاطر نشان میکنیم که تلاش ما بر این بوده که اختلافات ما و دولت در سیاست داخلی تا آنجا که ذهن آدمی میتواند انعطاف یابد در قضاوت ما تاثیر گذار نباشد و برای دولتمردان فعلی و آینده آرزوی موفقیت داریم .


ارجاعات

اقتصاد
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1655752/1/20
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1649932/1/20

هزینه ها
http://www.erepublik.com/en/article/pejmaaan-1-1655410/1/20

امور خارجه
http://www.erepublik.com/en/article/-musketeer-1-1655435/1/20

وزارت دفاع
http://www.erepublik.com/en/article/-1163-1654963/1/20

رامسین آقاسی
به نمایندگی از جمعی از نمایندگان مجلس
موفق و موید باشید