What the “hack” Part 2 (PROTASEIS APOFYGHS KAKOBOULWN PRAKSEWN)

Day 1,114, 05:09 Published in Greece Greece by barakObamias


Γεια χαρά και πάλι…
Περιμένοντας την απάντηση των Admin σχετικά με την κλοπή χρυσού και δραχμών από το λογαριασμό μου αποφάσισα να προχωρήσω στη συγγραφή ενός επιπλέον άρθρου.
Σκοπός του παρόντος είναι να βοηθήσει νέους και ίσως παλιούς παίκτες να αποφύγουν κακόβουλες πράξεις όπως phishing και hacking από άλλους χρήστες του erepublik.

Για να αποφύγετε λοιπόν να δείτε κάτι τέτοιο:



Ορίστε μερικές ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

Ενότητα 1 – «Τα αυτονόητα»


1.) Μη δίνετε ποτέ τους κωδικούς σας. Όταν λέω ποτέ, εννοώ ποτέ. Ακόμα και ο Θεός ο ίδιος να σας τους ζητήσει πριν προχωρήσει στην τελική Κρίση του για σας, εσείς πείτε του όχι. Τέλος.
2.) Μην χρησιμοποιείτε εύκολα προβλέψιμους κωδικούς όπως ίδιο password με το nickname σας. Π.χ. Nickname: Vaggelas Passwor😛 Vaggelas.
3.) Συνέχεια του (2). Επίσης εύκολα προβλέψιμοι κωδικοί είναι και αυτοί που εκτός από το ίδιο nickname έχουν και μια ημερομηνία γέννησης. Δηλαδή: Vaggelas και Vaggelas1985

Ενότητα 2 – «Τα λιγότερο αυτονόητα»
1.) Αποφεύγετε να ανοίγετε link από παίκτες που δε γνωρίζετε.
2.) Αν είστε νέος είναι λογικό να μη γνωρίζετε σχεδόν κανέναν, οπότε σε αυτήν την περίπτωση αν κάποιος σας στείλει ένα link, απαντήστε του με ένα προσωπικό μήνυμα πριν το ανοίξετε. Συνήθως αν πρόκειται για phishing δε θα πάρετε ποτέ απάντηση σε π.μ.
3.) Τσεκάρετε καλά ποιος σας στέλνει ένα λινκ. ΠΡΟΣΟΧΗ. Έτσι την πάτησα εγώ. Πήρα ένα link από αυτόν εδώ το λογαριασμό:
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/4178394

Ρε! Τι είπα μόλις τώρα; Γιατί το πάτησες; Με ξέρεις;;; Τέλος πάντων. Είναι ασφαλές πάτα το!
Επειδή, αν και noobas είχα ενημερωθεί για την υπερσυμμαχία στην οποία ανήκει η e-χώρα μας, θεώρησα ότι ήταν ασφαλές να δω το περιεχόμενο του link που μου είχαν επισυνάψει. Με μια πιο προσεκτική ματιά:

http://www.youtube.com/watch?v=nhFiF8xpHE4

...θα καταλάβαινα ότι ο εν λόγω μπαναρισμένος πια λογαριασμός δεν θα μπορούσε να ανήκει στην EDEN αφού είχε 2 μέρες μόλις ζωή.

4.) Γίνεστε πιο εύκολα στόχος αν εξελίσσεστε γρήγορα. Ένας λογαριασμός που μέσα σε 3 μέρες έχει φτάσει 18 level με καλά στατιστικά σε strength και military rankings μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτό πως ο παίκτης που χειρίζεται αυτόν το λογαριασμό προφανώς και έχει αγοράσει χρυσό.

Διάλειμμα για διαφήμιση για να βγάλουμε και κανά φράγκο...


Ενότητα 3 – «Μύθοι και πραγματικότητες»
Μύθος: Να χρησιμοποιείτε gmail γιατί είναι πιο ασφαλές. Εγώ με gmail την πάτησα.
Μύθος: Να χρησιμοποιείτε κωδικούς με αναμεμειγμένα γράμματα και αριθμούς. Ο δικός μου κωδικός αποτελείτο από 7 γράμματα και 4 ψηφία.
Πιθανή πραγματικότητα: Δε γνωρίζω αν είναι case sensitive το σύστημα κρυπτογράφησης. Ίσως όμως να είναι πιο ασφαλές αν χρησιμοποιείτε πεζοκεφαλαίους πολυψήφιους κωδικούς με αναμεμειγμένα νούμερα και γράμματα.
Πραγματικότητα: Αλλάζετε τους κωδικούς σας αρκετά συχνά.
Πραγματικότητα: Αν παίζετε μέσω Δικτύου (στο γραφείο ή σε internet café) μη χρησιμοποιείτε την επιλογή: "Remember Me" όταν κάνετε log in.
Πραγματικότητα: Απενοχοποιήσου.
Δεν είσαι βλάκας. Απλώς κάποιοι έξω την έχουν δει μάγκες!

Ενότητα 4 – «I’ve got a ticket to write»
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι στο να αποφύγετε στο μέλλον αντίστοιχες κακόβουλες πράξεις. Σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να γράψω το 3ο ticket της εβδομάδας. Από τη 2η εβδομάδα θα αλλάξω τη συχνότητα και από μέρα παρά μέρα θα τους γράφω κάθε μέρα. Ελπίζω να πάρω κάποια στιγμή απάντηση. Θα περιμένω μέχρι να λυθεί το «Κυπριακό» ή έστω το e-Κυπριακό!