WAR MODULE (RELOADED)

Day 1,291, 00:49 Published in Greece Greece by Ministry of New Players
1.1. Πώς ξεκινά ένας πόλεμος;

Ο πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει με δύο τρόπους:
1) Με την κήρυξή του, μετά από νόμο που προτείνει ο Πρόεδρος και ψήφισή του στο Κογκρέσο με απλή πλειοψηφία. Στην περίπτωση αυτή η χώρα που τον κηρύσσει καλείται να πληρώσει σε χρυσό: 200 + 10% των παικτών της που είναι από επίπεδο 5 και πάνω.
2) Με την ψήφιση μιας αντίπαλης χώρας σε φυσικό εχθρό. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται χρυσός.

1.2. Τι είναι ο φυσικός εχθρός;

Ένα κράτος μέσω νόμου που προτείνεται από τους Βουλευτές ή τον Πρόεδρο και απαιτεί 66% των ψήφων για να περάσει, μπορεί να επιλέξει έναν "Φυσικό Εχθρό" (Natural Enemy).

Οποιαδήποτε γείτονα χώρα μπορεί να επιλεγεί ως φυσικός εχθρός,με μόνη προϋπόθεση την ύπαρξη κοινών συνόρων. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τον φυσικό εχθρό, θα ανοίξει δωρεάν πόλεμος μεταξύ των 2 χωρών και οι πολίτες της χώρας που ψήφισε τον νόμο, θα έχουν 10% περισσότερο damage στον πόλεμο μεταξύ τους. Το ίδιο bonus (10😵 θα έχει ο παίκτης και στο καθημερινό του train όσο διαρκεί το Natural Enemy. Για 7 ημέρες η χώρα δεν θα μπορεί να αλλάξει φυσικό εχθρό ούτε θα μπορεί να υπογράψει συμφωνία ειρήνης με τον εχθρό που έχει ήδη αποφασιστεί, εκτός αν η ΝΕ χώρα κυριευθεί εξ ολοκλήρου πριν περάσουν 7 μέρες. Κάθε χώρα δε θα μπορεί να επιλέξει δεύτερο φυσικό εχθρό το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να επιλεχθεί η ίδια χώρα από περισσότερες χώρες σαν φυσικός εχθρός.

1.3. Οι συμμαχίες

Οι συμμαχίες, αυτή τη στιγμή έχουν ως εξής:

EDEN : Ελλάδα, Βουλγαρία, Αυστραλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ουκρανία.

ONE : Σερβία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σκόπια, Πολωνία, Ιράν. Με την ONE (NWO) συντάσσεται και η Τουρκία η οποία δεν έχει γίνει πλήρες μέλος, καθώς και η Ινδονησία.

TERRA : Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Η.Π.Α.

1.4 Κατηγορίες Πολέμου
Έχουμε δυο κατηγορίες μαχών τους κανονικούς πολέμους και τους αντιστασιακούς - τα λεγόμενα Resistance Wars ή RW. Η βασική διαφορά είναι ότι στους μεν πρώτους μπορούν να πολεμήσουν οι συμμαχικές χώρες μέσω των MPP (Mutual Protection Pacts ή απλά συμμαχιών) χωρίς να χρειαστούν να μετακινήσουν στρατό, ενώ στους αντιστασιακούς πολέμους RW έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενες χώρες, δηλαδή η χώρα κατακτητής και η χώρα που κάνει αντίσταση. Όλοι οι άλλοι αν θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να μετακινηθούν στην χώρα του κατακτητή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε τη μάχη




Εάν έχουμε αντιστασιακό πόλεμο τότε η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική. Πρώτα διαλέγουμε την μάχη


Μετά διαλέγουμε με ποια μεριά θέλουμε να πολεμήσουμε


Ειναι εξαιρετικα σημαντικο, να ακολουθούμε όλοι τα Battle orders ώστε σαν χώρα να βοηθάμε τους συμμάχους όπου πραγματικά το χρειάζονται γιατί και το ελάχιστο damage μπορεί να κάνει τη διαφορά!


1.5.Οι μηχανισμοί της μάχης

Κάθε μάχη χωρίζεται σε επιμέρους «2ωρα» και για να κερδηθεί θα πρέπει μια από τις δύο χώρες να επικρατήσει σε 8 από αυτά. Νικήτρια του «δίωρου» είναι η χώρα που κάνει μεγαλύτερο influence σε αυτό και καταφέρνει πρώτη να ξεπεράσει τον αριθμό 1800, βάσει ενός συστήματος πόντων.

Στο τέλος κάθε λεπτού η χώρα που έχει πάνω από το 50% της ειδικής μπάρας influence θα κερδίζει πόντους ως εξής:
• Στα 0-30 λεπτά, 10 βαθμούς ανά λεπτό. (μέγιστο 300 στο μισάωρο)
• Στα 31-60 λεπτά, 20 βαθμούς ανά λεπτό. (μέγιστο 600 στο μισάωρο, 900 σύνολο)
• Στα 61-90 λεπτά, 30 βαθμούς ανά λεπτό. (μέγιστο 900 στο μισάωρο, 1800 σύνολο)
• Στα 91-120 λεπτά, 60 βαθμούς ανά λεπτό. (μέγιστο 1800 στο μισάωρο, 3600 σύνολο) .

Μόλις μια χώρα ξεπεράσει τους 1800 βαθμούς η μάχη τελειώνει και στα επόμενα 5 λεπτά θα αρχίσει η επόμενη. Αυτό είναι δυνατό να συμβεί το ελάχιστο στη μιάμιση και το μέγιστο στις δύο ώρες. Αν με το τέλος του διώρου και οι δύο χώρες έχουν από 1800 βαθμούς, τότε τη μάχη θα την κερδίσει ο αμυνόμενος.

Στο τέλος κάθε δίωρου απονέμονται τα Battle Hero Medals σε δύο στρατιώτες: σε αυτόν με το μεγαλύτερο Influence από την πλευρά του επιτιθέμενου και σε αυτόν από την πλευρά του αμυνόμενου. Επιπρόσθετα, ο μαχητής με το περισσότερο influence στο σύνολο της μάχης παίρνει το Campaign Hero Medal.

1.6 Πως Πολεμάμε

η εικόνα της μάχης ειναι αυτη:




Σε αυτή την εικόνα μπορούμε να διακρίνουμε τον χαρακτήρα μας από τα αριστερά και στα δεξιά τον αντίπαλο. Κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε μια μάχη πρέπει να πατήσουμε το κουμπί FIGHT που βρίσκεται στο κάτω στη μέση τις οθόνης. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουν όλοι οι νέοι παίχτες είναι ότι κάθε φορά που πατάμε το κουμπί χάνουμε 10 wellness και κερδίζουμε 1 xp. Ανάλογα με το πόσο damage κάνουμε παίρνουμε το 10% σε rank points. Όταν πολεμάμε και σε μάχη τις χώρας μας με natural enemy τότε έχουμε ένα 10% επιπλέον σε influence points και σε rank points.

Μόλις κάνουμε rank up, παίρνουμε ένα energy bar που αν το χρησιμοποιήσουμε ανεβαίνει η υγειά πάλι στο 100 (δυστυχώς rank up δεν γίνεται συχνά). Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το energy bar όταν η υγεία μας είναι όσο πιο χαμηλή γίνεται Αυτό το οποίο πρέπει να προσέξουμε είναι οι πόντοι τις κάθε μάχης οι οποίοι εμφανίζονται στην αρχή της μπάρας με το ποσοστό της μάχης. *Η μάχη τελειώνει μόλις η μια από τις δυο χώρες φτάσει τους 1810 πόντους οπότε τελειώνει και η μίνι μάχη η επόμενη θα αρχίσει σε πέντε λεπτά. Μόλις η μια από τις δυο πλευρές συμπληρώσει οκτώ νίκες κερδίζει.

Είναι σημαντικό να πολεμάμε ΜΟΝΟ όσες φορές μπορούμε ώστε την επόμενη μέρα να μπορούμε να δουλέψουμε με 100 wellness. To παιχνίδι μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε δυο ειδών μάχες.

Η πρώτη είναι η μάχη που κάνουμε καταναλώνοντας food τα λεγόμενα food fights. Μπορούμε κάθε μέρα να καταναλώσουμε food ισάξιο με 300 wellness δηλαδή:

150 q1 foods από 2 wellness το καθένα

75 q2 foods από 4 wellness το καθενα

50 q3 foods από 6 wellness το καθένα

38 q4 foods από 8 wellness το καθένα

30 q5 foods από 10 wellness το καθένα


Υπάρχει ακόμα 1 είδος μάχης το οποίο κοστίζει και είναι καλό να τα χρησιμοποιούν μόνο οι οικονομικά εύρωστοι και όχι όσοι δεν έχουν γιατί μπορεί η μάχη να είναι εθιστική αλλά είναι και πολυέξοδη.
Έχουμε τα gold fights με τα οποία μπορούμε να κάνουμε άπειρες μάχες με κόστος όμως 0.5 gold κάθε φορά που πατάμε το κουμπί

.
Επίσης wellness μπορούμε να πάρουμε χρησιμοποιώντας το νοσοκομείο. το νοσοκομείο εμφανίζεται μετά το τέλος κάθε ΓΎΡΟΥ(και όχι 2ώρου πια) και δίνει συγκεκριμένη ποσότητα ζωής σε όποιον το προλάβει υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η περιοχή που πολεμάμε έχει νοσοκομείο.

1.7 .Νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αμυνόμενους μιας περιοχής για μεγάλη ανάκτηση υγείας, χωρίς να καταναλώσουν φαγητό και χωρίς να προσμετρηθεί η αύξηση αυτή στο όριο των 300 μονάδων που μπορείς να καταναλώσεις. Η κατασκευή ενός νοσοκομείου θα πρέπει να έχει δρομολογηθεί εκ των προτέρων στην συγκεκριμένη περιοχή που θα δεχθεί επίθεση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο slot που αντιστοιχεί στον αριθμό του δίωρου μάχης (η πληροφορία αυτή μπορεί να βρεθεί από την σελίδα της περιοχής). Για παράδειγμα, στην εικόνα που ακολουθεί:



ένα νοσοκομείο έχει τοποθετηθεί στο 4ο, στο 6ο και στο 8ο slot της περιοχής, και άρα οι αμυνόμενοι της περιοχής θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο στα αντίστοιχα δίωρα μάχης.

Από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί το νοσοκομείο, κάθε παίκτης θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για όσες φορές έχει οριστεί ότι μπορεί. Για παράδειγμα αν έχουν οριστεί 8 χρήσεις ανά παίκτη, θα μπορεί να πατήσει το αντίστοιχο κουμπί στο πεδίο μάχης μέχρι και 8 φορές. Επίσης, κάθε νοσοκομείο έχει συγκεκριμένο αριθμό υγείας που μπορεί να προσφέρει (με ανώτατο τις 25.000 μονάδες) και μετά χάνεται, οπότε το να το προλάβεις θα είναι θέμα συγχρονισμού και καλού προγραμματισμού. Συνήθως δημοσιεύονται άρθρα που αναφέρονται στα προσφερόμενα νοσοκομεία.



2.1. Τι συμβαίνει όταν καταληφθεί μια περιοχή;

Προφανώς και η περιοχή πλέον θα ανήκει στη νικήτρια χώρα. Αν είναι η τελευταία περιοχή της αμυνόμενης χώρας τότε οι εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν στην αγορά και να προσλαμβάνουν εργάτες, το υπάρχον εργατικό τους δυναμικό, όμως, θα εξακολουθεί να εργάζεται. Επίσης, όλοι οι πόλεμοι που είχε η προηγούμενη κάτοχος θα λήξουν. Τέλος, όλα τα κόμματα θα παύσουν την λειτουργία τους, χωρίς να περάσουν στον κατακτητή, οι πολίτες, όμως, θα ανήκουν πλέον σε αυτόν αριθμητικά.

Αν δεν είναι η τελευταία περιοχή και εκκρεμούν κοινοβουλευτικές εκλογές, οι υποψήφιοι της δεν θα συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο. Αν πρόκειται για την πρωτεύουσα, τότε αυτή θα μεταφερθεί αυτόματα στην περιοχή με τον περισσότερο πληθυσμό. Οι πολίτες που γεννιούνται στην υπό κατοχή περιοχή, θα έχουν την εθνικότητα του πραγματικού κατόχου και όχι του κατακτητή.

2.2. Πώς τελειώνει ένας πόλεμος;

Με τρεις τρόπους:
1) Με peace treaty από τα Κοινοβούλια των 2 εμπλεκομένων χωρών αφού πρώτα ακυρωθεί το NE.
2) Με την πλήρη κατάληψη μιας εκ των δύο χωρών.
3) Σε περίπτωση που μια τρίτη χώρα χωρίζει τις 2 εμπλεκόμενες χώρες.










Το άρθρο αυτό έχει ουσία να βοηθήσει τους νέους παίχτες να καταλάβουν όσο το δυνατόν καλύτερα το war module που ισχύει αυτή την περίοδο.



Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επισκεφτείτε το κανάλι ΣΑΣ #egreecehelp για να σας βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε απορία έχετε.