Sistemul Politic eRomanesc

Day 432, 02:42 Published in Romania Romania by OchiReci


Sistemul Politic eRomanesc este in buna masura atat ineficient cat si prost motivat si in special guvernat de orgolii proprii, sau de partid, si de stabilirea propriei agende in loc de stabilirea platformei pentru eRomania. Acesta dezorganizare democratica sta la baza dorintei societatii romanesti, satule de ineficienta politicienilor actuali, sa doreasca schimbarea. Iar schimbarea poate veni doar prin permiterea unor noi competitori , mai corecti , mai dedicati interesului public , mai apropiati de electorat si mai democrati in gandire si actiune



Totul tine de mentalitatea oamenilor si de ce isi doresc ei cu adevarat , in lumea noastra econtemporana exista desigur oameni care doresc sa lase ceva in urma lor si muncesc temeinic pentru indeplinirea scopului propus. Pe partea celalalta exista cetateni care indiferent daca sunt relativ noi sau mai vechi cunosc doar un singur mod de a se dezvolta si doar in interes personal ... respectand strict regulile celor de la care primesc ceea ce ei considera marea lor realizare [ sustinerea candidaturii ]. Acel mod este un atac continu si ilar asupra oricarui cetatean sau articol care cuteaza in nebunia lui sa prezinte defectele permanente ale conducerii sefilor lor.

Romania este un stat nesemnificativ pe scena politica internationala , in viata reala , fapt ce face ca fiecare nou venit in joc [ sau marea majoritate ] sa fie prinsa din prima in hora "de prea`marire" a unei etari cu singur scop de a deveni imperiu , insa fara motivatie sau argumente reale pentru acest traseu. E foarte simplu sa te extinzi mereu si sa menti vointa poporului si a natiuni sub lesa prin control militar , prin prezentarea continua a unor amenintari militare asupra intereselor eRomaniei [ interese care dupa parerea mea nu exista ]. Guvernele care au fost pana in prezent in eRomania au avut mereu aceasi linie de dezvoltare ... armata in detrimentul binelui cetateanului si a economiei , societatii , bunastarii si prosperitatii tari. Motivatie e foarte simpla : in momentul in care este un razboi activ orice altceva trece pe plan secund , iar o cantitate semnificativa de bani din trezoreria tari dispare pe motivatia unei necesitati militare, mai apoi succesul militar aduce falsa mandrie poporului si voturi pentru cei care l`au initiat. [ Va rog sa observati cate lupte au inceput inainte de alegeri , la cate dintre ele au fost prezentate bilanturi si la cate probleme strigente ale natiuni am primit raspunsuri gen : secret de stat sau chiar o pozitie de neutralitate din frica de a nu pierde voturile unei parti a baricadei ].



Toate aceste notiuni si realitati formeaza un intreg care se prezinta in fata natiunii sub forma de eRomania ... o tara a tuturor doar pe hartie si doar a unora in realitate. Acest adevar e greu de vindecat pentru ca niciodata problema politicii romanesti nu a fost colaborarea sau punerea de acord asupra unor notiuni , mereu a fost caracterul unor personalitati care fara viziune , proiecte si realizari trantesc la podea mereu tara ori de cate ori incearca sa se ridice si care nu accepta in cercul lor de putere schimbare si oameni care o pot realiza.

Vina e a noastra a tuturor pentru ca nu suntem capabili sa vedem ca poate vecinul nostru e mai capabil ca noi sau e mai corect si din pacate aici e doar o regula de fair-play care pentru noi va ramane mult timp o iluzie. E mai usor sa vezi vina vecinului decat sa vezi vina ta , e mai usor sa insulti si sa arunci vina pe altii decat sa iti asumi responsabilitatea. Stiu ca veti spune ca e doar un joc , insa tocmai faptul ca e jucat de oameni din timpul lor real face ca intreaga problema sa fie pe cat de ilara pe atat de dramatica.

Nu se doreste insa o reforma morala a eRomaniei ci doar o continuitate a unui anumit grup de interese , prin aruncarea in ochii lumi a unor asa zice "fapte de bravura" [ usa de aur ce ascunde interiorul sarac al Romaniei ]. Sistemul politic eRepublik se aseama cu sistemul politic american , pentru ca presedintele are puteri depline sa faca orice doreste [ sa propuna masuri, sa inceapa un razboi , etc ] insa deosebirea majora e faptul ca in democratia americana cu toate ca are puterea de a face toate aceste lucruri , Congressul are ultimul cuvant prin votarea bugetului actiunii dorite de el in timp ce in eRepublik Congressul este vazut mai mult ca un organ de stat "consultativ" dupa cum singuri actualul presedinte si predecesorii sai au declarat in nenumarate randuri.



Principale aspecte sunt :
1. Puterea suprema a presedintelui, care nu ar fi ceva rau, insa problema consta in faptul ca Congressul nu are rolul de a adopta deciziile acestuia ci doar de a consulta, fiind in multe randuri ignorat complet.
2. Nexistenta unei Guvernarii Propriu-Zise. De exemplu in clipa de fata eRomania este condusa de un guvern minoritar si nu de un guvern majoritar , fapt ce aduce grave prejudicii politici. Nu exista votarea in Congress a Guvernului si nu exista demersul moral de formare a unui Guvern Majoritar pentru Romania care sa isi asume responsabilitatea.
3. Suntem tratati cu lingusire in prag de alegeri si ignorati complet dupa terminarea lor.