MODELE DEMNE DE URMAT - episodul 3 (ediţie specială)

Day 742, 08:17 Published in Romania Romania by Alexandru Bitea

► SoundTrack: "Treceţi batalioane române Carpaţii !":
http://www.youtube.com/watch?v=tTr80k4Bpag

La mulţi ani tuturor românilor! Astazi voi prezenta episodul 3 al campaniei "Modele demne de urmat". Este unul special, deoarece voi prezenta o personalitate ce a participat la Marea Adunare de la 1decembrie 1918.

Scopul aceste campanii este de a realiza o lista cu modele demne de urmat din eRepublik! Scopul secundar este de a promova câteva din modelele din RL.



Pentru ca mulţi dintre noi avem modele gresite în viaţă şi-n e-viaţă, vă propun să urmăriţi această campanie şi să vă alegeţi un model demn de urmat! Şi pentru ca adevăratele modele nu sunt persoane care se laudă cu realizările lor, sau care se afişează ostentativ prin presă, vă invit să CĂUTAŢI modelul domneavoastră şi să-mi trimiteţi un mesaj cu numele său din joc şi cu motivaţia pentru alegerea facută.

Care este modelul tău din e-viaţă?
Prin ce te-a impresionat şi de ce este un model demn de urmat?

Ieri l-am propus ca model din eRepublik pe Maniu, astăzi urmează să prezint modelul propus de către LeonteLiviu.
▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
Modelul nr. 3
eRepublik:
mihail.cazacu
http://img502.imageshack.us/i/835e5a494f39c9bd853d66c.jpg/">http://img502.imageshack.us/img502/2351/835e5a494f39c9bd853d66c.jpg" border="0" />
"Acum este cunoscut drept MOD-ul nostru, unul dintre cei mai tineri ministri ai apararii, proaspat general.

Îl stiu de la GN, de pe vremea cand eram ceva coordonator de bebey acolo. Primul, sau printre primele contacte, a fost un articol scris de el si pe care ni l-a aratat pe chat-ul unitatii, sa il citim si sa il votam. Dupa ce l-am citit, am zis WOW! Apoi acel WOW s-a repetat la fiecare articol - puteti si acum sa recititi articolele lui si veti reveni la sentimentul meu.

A dus o intensa campanie de mediatizare a normalizarii relatiilor cu Ucraina, pentru care a si fost ambasador de nenumarate ori - se zicea la un mom dat ca nu vom avea nevoie de armata daca am mai avea cativa de mihail.cazacu prin Romania.

Am un profund sentiment de mandrie cand stiu ca e de-al nostru si sunt sigur ca va deveni, nu peste mult timp, unul dintre cele mai cunoscute voci din eR.

Desi nu am vorbit tete-a-tete cu el vreodata, dar asta nu ma impiedica sa il declar a fi un model de urmat pentru noi toti."
▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
# astept comentariile voastre legate de modelul propus + mesaje cu alte propuneri pentru episodul de mâine


Modelul nr.3. RL:
http://img265.imageshack.us/i/24752253.png/">http://img265.imageshack.us/img265/1484/24752253.png" border="0" />

Iuliu Maniu,
(n.8 ianuarie 1873, Bădăcin
d. 5 februarie 1953, Sighet)
http://img171.imageshack.us/i/iuliumaniu.jpg/">http://img171.imageshack.us/img171/4244/iuliumaniu.jpg" border="0" />

Nici un om politic nu l-a egalat pe tărâmul opoziţiei. A făcut din lupta politică un exerciţiu al democraţiei, şi-a apărat adversarii de idei în procese politice. Perseverenţa cu care a criticat greşelile puterii a ţinut sus steagul democraţiei. El este cel care a dat vieţii politice interbelice o dimensiune morală.

Face parte dintre organizatorii Marii Adunări de la Alba-Iulia, din 1 decembrie 1918, unde se va decide unirea Transilvaniei cu Regatul României. În cuvântarea pe care a ţinut-o cu ocazia Adunării naţionale de la Alba Iulia, Maniu a spus: „Privim în înfăptuirea unităţii noastre naţionale ca la un triumf al libertăţii româneşti”. Pe 2 decembrie 1918 este ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Dirigent al Transilvaniei, funcţie echivalentă cu cea de guvernator, îndeplinind totodată şi funcţia de ministru de interne.

S-a opus înfiinţării în 15 decembrie 1938 a Frontului Renaşterii Naţionale, care dădea startul unipartidismului român.

După eşecul politicii lui Carol al II-lea şi pierderile teritoriale din 1940, Maniu a refuzat colaborarea cu regimul instalat la 6 septembrie 1940 şi a celui postlegionar.

În ultimul deceniu al vieţii sale, Maniu a fost implicat în politică ca un opozant al regimului lui Ion Antonescu, fără să se implice în actul de la 23 august 1944; după această dată, Maniu a luptat împotriva preluării ţării de către comunişti, proces pe care refuzase să-l accepte, încrezător peste măsură în sprijinul marilor puteri occidentale. S-a opus instalării guvernului Groza la 6 martie 1945, protestând mereu împotriva încălcării democraţiei, inclusiv prin memorii adresate puterilor occidentale. A obţinut, alături de PNŢ, o victorie zdrobitoare în alegerile din 19 noiembrie 1946, rezultate eliminate însă prin falsificarea alegerilor de comunişti

În urma înscenării de la Tămădău a fost arestat la 14 iulie 1947 de autorităţile comuniste şi judecat pentru „înaltă trădare” în procesul început la 29 octombrie 1947. Prin sentinţa dată la 11 noiembrie 1947, Iuliu Maniu era condamnat la închisoare pe viaţă.

Iuliu Maniu s-a stins din viata la 5 februarie 1953 la Sighet, cadavrul său fiind aruncat într-o groapă din Cimitirul Săracilor, de la marginea oraşului Sighet.

Iuliu Maniu a fost unul din cei mai importanţi oameni politici dintre cele două războaie mondiale. Victimă a regimului comunist din România, Iuliu Maniu a întruchipat pentru mulţi români, în timpul anilor grei ai dictaturii comuniste, simbolul speranţei şi al dorinţei de libertate.

# astept pareri pro si contra în legatura cu aceasta propunere!
# episodul 1 (sepuku & Mihai I ) îl gasiti AICI
# episodul 2 (maniu & Carol I ) îl gasiti AICI

Mulţumesc celor 100 de abonaţi, este o mare surpriză pentru mine faptul că am ajuns la acest număr impresionant într-un timp atît de scurt. Mulţumesc!
۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Pentru a fi informati cu privire la viitoarele articole
pe care le voi publica,dati va rog subscribe la ziar.
Deasemenea, daca v-a placut acest articol, va rog
votati-l, a.î. sa poata fi vizualizat de cât mai multi.
۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Cu stimă,
Alexandru Bitea
http://somokon.com/erep/hitcounter.png">