Interviu cu dsalageanu.

Day 471, 03:49 Published in Romania Romania by OchiReci
OchiReci : 1. In ce consta planul de eliberare a Ucrainei, de unde a venit , cum a fost dezvoltat. In mare ofera`ne detalile tehnice ale acestei rezistente

dsalageanu : Planul de eliberare a Ucrainei a aparut ca si necesitate de a avea sub control o a doua tara, impreuna cu care sa putem realiza transferuri de regiuni, similare cu cele realizate de PEACE in Asia. Ca si detalii tehnice, am infiintat Ucraina cu cateva minute inaintea deschiderii alegerilor prezidentiale si am infiintat rapid un partid acolo. Asa cum era predictibil, si strategii PEACE s-au prins de manevra si au reusit sa infiinteze si ei un partid. Acum ne vom incorda muschii cu ei. Ar fi fost prea frumos sa reusim un candidat unic in Ucraina, dar sansele erau infime. Ungaria este o tara membra PEACE. Strategia noastra a fost descoperita de GLaDOS, fostul Secretar General PEACE (si amic cu mine), care mi-a dat si un PM sugestiv in sensul asta. Ungaria, fiint clar tinta acestei manevre, a fost informata si pregatita sa reactioneze.



OchiReci : 2. Deci se urmareste ca in momentul in care Romania va ataca Indonesia sa nu fim nevoiti sa ne impartim fortele in doua si sa aparam o regiune romaneasca deschisa de unguri in loc sa ne concentram fortele exclusiv pe atacul din est ? Asta e motivul principal al acestei operatiuni , nu ?

dsalageanu : Nu, nu acesta este scopul principal, este un scop secundar. Daca Romania castiga posibilitatea de a controla frontul de Vest, avem o solutie (cvasi-definitiva) a problemei relatiei cu Ungaria. O multime de manevre pe care Ungaria teoretic le-ar putea incerca, ar deveni obsolete. Sigur, ne ajuta si in razboiul contra Indoneziei, dar acela poate fi dus la indeplinire si fara Ucraina.



OchiReci : 3. Scuza`ma ca sunt putin derutat , insa daca aceasta tara noua ne ajuta in razboiul din vest anuland o posibila interventie maghiara in Romania nu denota faptul ca scopul principal este acesta. In alta ordine de ideei cum va ajuta literalmente aceasta tara nou nascuta frontul din vest

dsalageanu : Vroiam sa spun ca nu am infiintat Ucraina doar pentru a ne ajuta in razboiul cu Indonezia. Ucraina poate fi un bun "tampon" intre noi si Ungaria si poate juca un rol important in relatiile noastre cu Ungaria. Independent daca suntem sau nu in razboi cu Indonezia sau altcineva. Desigur ca, in situatia in care avem oricum alte angajamente militare, pica bine un asemenea "instrument", dar ar fi meritat sa facem oricum acest pas.



OchiReci : 4. Ok instrumentul e o tara tip tampon intre Romania si Ungaria, insa daca eu inteleg bine termenul inseamna ca eRomania se poate lipsi de aceasta tare pentru a isi asigura o libertate in miscare pe orice front. Este adevarat ?

dsalageanu : Hai sa privim treaba asa: avand Ucraina, Romania poate alege sa aiba granita cu Ungaria, sau sa NU aiba granita cu Ungaria. Sigur, pana acolo mai este mult de munca si cu siguranta vom mai intalni si alte manevre PEACE.



OchiReci : 5. Mi`ai oferit un raspuns evaziv insa recunosc ca ai ocolit cu finete subiectul fierbinte. Totusi ipotetic Ucraina va fi intre Romania si Ungaria si prin acest demers se doreste o eliberare a agendei militare, astfel noi putem linistiti sa ne concentram spre vest. Pana aici e ok, insa ce se intampla in momentul in care Ungaria se decide sa atace Ucraina ? ce se va intampla atunci si cum afecteaza asta capacitatea militara a eRomaniei ?

dsalageanu : DACA vom avea control asupra Ucrainei, va fi cvasi-inutil pentru Ungaria sa atace Ucraina, atata timp cat risca ca acele regiuni sa revina in Romania urgent, astfel incat battle-ul lor ar fi compromis.



OchiReci : 6. Din nou ai raspuns evaziv insa nu ma las si revin cu intrebarea in alta forma. De ce consideri ca Ungaria risca inutil un razboi in Ucraina, daca Ungaria ataca o regiune care va apartine Ucrainei cum vom putea noi sa compromitem demersul lor ?

dsalageanu : Simplu: atacam si noi aceeasi regiune, presedintele Ucrainean apasa "retreat" in battle-ul cu noi, regiunea se inchide cu "conquer" si toate celelalte battle-uri si RW-uri deschise in regiunea respectiva se inchid automat. Am descris public acest mecanism in articolul "Morisca".



OchiReci : 7. In teorie morisca ar trebui sa functioneze, insa in practica nu a fost niciodata pusa. Imi e greu sa ma pronunt asupra acestui aspect tinand cont de asta, sper insa sa nu avem surpriza de a afla pe propria piele ca nu functioneaza. E o miscare noua care desigur va permite in timp probabil sa se schimbe modul de desfasurare a razboaielor intre tarii. Cum nu am siguranta unei asemenea miscari imi e greu sa ma pronunt astfel trec mai departe si timpul ne va demonstra daca se poate sau nu. Urmatoarea intrebare este, ok dupa ce regiunea revine la eRomania vom avea din nou granita cu eUngaria si vom ajunge de unde am plecat, ce vom face atunci ?

dsalageanu : Practic situatiile sunt ipotetice. Atata timp cat avem un mecanism prin care putem sa anulam efectivitatea unei agresiuni militare, sunt 2 optiuni posibile: fie ne vom confrunta cu Ungaria pe alte tipuri de agresiuni, fie vom avea mai multa motivatie de a ajunge la un consens. Dar aici deja nu ma mai pot pronunta eu mai departe Cu siguranta doar timpul ne va arata, si noua si lor, calea care trebuie urmata.



OchiReci : 8. Deci ipotetic prin crearea eUcrainei eromani nu vor mai trebui sa lupte vreodata pe frontul din est insa prin crearea acestui stat va trebui mereu sa fim cu un ochi pe noua tara si sa o mentinem sub un control permanent pentru ca riscam printr`un take-over sa pierdem toate regiunile castigate prin munca. E mai usoara calea asta decat cea a unui razboi direct si desigur sa il parafrazez pe Zoli nu era mai simplu sa semnam o pace cu Ungaria decat sa ne complicam cu Ucraina

dsalageanu : Este si nu este. Ucraina este o arma noua in "jocul" acesta, care, pe langa faptul ca muta regiuni dintr-o tara in alta, mai face inca ceva important: muta si populatia regiunilor respective dintr-o tara in alta. Lucru care are implicatii adanci, pe care nu le pot detalia acum. Sigur, a avea pace cu Ungaria este si prioritatea MEA, de foarte, foarte multa vreme. Sigur, atata timp cat un acord nu este posibil, este de datoria mea ca presedinte sa asigur ca Romania are un arsenal cat mai complet si cat mai eficient. Tin sa amintesc, apropo de "riscul de takeover" ca acesta exista si este unul constant, indiferent de actiunile noastre militare si independent de problema Ucraina.



OchiReci : 9. Ok, deci parerea mea este ca ne complicam cu Ucraina si ca vom consuma gold pentru a o mentine atat noi cat si unguri pentru a o cuceri, asta daca nu apeleaza la TO. Pentru inceput, rezistenta, partidul romanesc de acolo si vor urma firme ca sa aiba oameni de acolo unde sa munceasca, licente noi ca sa aiba si cu ce si tot asa. Se va naste o noua piata mica care va consuma destul demult gold parerea mea si lunar vor fi adevarate lupte politice pentru guvernare si presedintie. Crezi ca prin asumarea a atat de multe riscuri , inclusiv ca morisca sa nu functioneze stam mai bine decat prin asumarea riscului direct de atac maghiar asupra eRomaniei ?

dsalageanu : Morisca functioneaza A fost analizata de admini suficient si probabil si testata in temporary incat sa ne asigure ca functioneaza. Consider ca nu exista nici un risc, atata timp cat decizia nu este ireversibila. Romania poate sterge Ucraina de pe harta oricand, in cazul in care ceva nu functioneaza cum trebuie. Pana in acest moment, deschiderea regiunii ne-a costat putin peste 50 de Gold. Din punctul meu de vedere, avem nevoie de un singur om acolo: presedintele, care poate primi food prin donatii (pe banii lui, ca doar de-aia a primit o medalie draguta). Ucraina nu ne costa IN SINE nimic, nu vad de ce am infiinta firme sau alte alea pe acolo. Sigur, in cazul in care va trebui sa folosim "morisca", asta presupune costuri, dar oricum, orice alternativa militara ne va costa similar. In orice caz, nu vom folosi "morisca" ca si substitut la a-i bate pe unguri daca ne ataca, ci doar in situatiile in care chiar nu ne permitem / este inoportun sa luptam in defensiva regiunilor respective



OchiReci : 10. Ultima intrebare dupa care te rog sa transmiti ceva poporului eroman. Tot ce am discutat se refera la o lupta pe care o vom initia in viitor impotriva Indonesiei astfel as dori sa stiu de ce vom ataca regiunea respectiva tinand cont ca atat ea cat si cele de langa ea nu contin resurse de diamante [ singurele care ne lipseste ].

dsalageanu : Clar, batalia cu Indonezia nu e pe resurse. Regiunea respectiva ar indeparta granita din Western Siberia si, mai important, reprezinta un test real al capacitatii noastre militare si strategice in fata "greilor" PEACE. Altantis a fost marcata de insuccese in ultimul timp si nimeni nu vrea sa faca parte din "tabara" care pierde. Romania trebuie sa isi asume rolul si responsabilitatea de PILON a acestei aliante si sa reechilibreze balanta puterii la nivel mondial. Dincolo de cifre si statistici care ne arata "puterea medie" si "capacitatea militara", exista un singur mod in care ne putem masura puterea (care presupune atat inteligenta cat si forta) in fata PEACE: desfasurand operatiuni pe teren. Miza este mare.



OchiReci : Multumesc pentru interviu si mult succes in noul mandat, sa speram ca lucrurile vor fi asa cum ne dorim cu totii sa fie. Te rog in incheiere sa transmiti un mesaj romanilor.

dsalageanu : Este important sa intelegem ca nu putem niciodata sa prevedem toate variabilele. In orice demers (complex) vom porni, putem sa fim impacati cu gandul ca vom face si greseli si, respectiv, ca lucrurile nu se vor intampla EXACT asa cum ne-am imaginat noi. In schimb, este important sa compensam acest lucru cu luciditate si competenta decizionala, cu flexibilitate si cu loialitate fata de telurile noastre. Daca vom ramane uniti si sinceri cu noi insine, vom putea ajunge oriunde dorim.