Eriävä mielipide?

Day 787, 08:03 Published in Finland USA by TTi09

Disclaimer: Tämä artikkeli ei edusta puoluettani vaan omia näkemyksiäni ja tuntojani. Kaikkia faktoja minulle ei ole, enkä niihin voi/osaa kaikilta osin artikkelissani viitata, toivottavasti kuitenkin artikkelin tarkoitus aukeaa... Caveat lector

Saanko olla erimieltä vai tuleeko leima otsaan?

Hallinnossamme korkeissa viroissa toimivat kunnioitetut eKansalaiset peräävät useissa kommenteissa opposition politiikan oikeellisuuden ja järkevyyden perään. Useissa kommenteissa viitataan usein hyökkäyksestä henkilöitä, eikä asioita vastaan. eYhteiskunnassamme kuitenkin monet asiat henkilöityvät, aivan kuten RL politiikassakin. Miksi emme osaa ottaa vastaan kritiikkiä ja avata sen taustalla olevaa asiaa, henkilöistä riippumatta, jotta kritiikin pohjalta voisi syntyä jotain rakentavaa? Poliittiselta kentältämme kuitenkin löytyy persoonia, jotka toimivat oman egonsa kautta. Vihtoria ilmeisesti pidetään yhtenä selkeimmistä esimerkeistä, mutta vastaavia ajatuksia, näkemyksiä ja tapoja esiintyy myös muissa puolueissa, katsomatta puolueen kantaan ja ideologiaan. Myös edustamassani puolueessa löytyy vastaavanlaista toimintaa, mutta miksi sellainen nähdään uhkana?

Muutamat määritelmät politiikasta, lähde: UTA "johdatus politiikan tutkimukseen".

Politiikan lähtökohdat:
1. Politiikka on kollektiivistä vuorovaikutusta
2. Eri toimijoilla on usein erilaiset tavoitteet
3. Tavoitteena on näiden eriävien tavoitteiden ja arvojen yhteensovittaminen tai hallinta
4. Resurssien niukkuus –kaikkien tarpeita ei voi tyydyttää
5. Päätökset ovat sitovia tai ainakin vaikuttavat väestön toimintaan

Miksi ihmiset osallistuvat politiikkaan?
1. Se on tapa edistää omia tavoitteita tai etuja (ideologiset tai muut tavoitteet)
2. Yhteiskunnallinen toiminta koetaan velvollisuutena
3. Yksilö tavoittelee itselleen valtaa

Vallitseva mentaliteetti yhteisössämme tuntuu kuitenkin olevan erittäin vastakkainasetteva. Olet joko puolesta tai vastaan. Onko tämä mielestänne aktiivisuuteen kannustavaa ja rakentavaa toimintaa? Kritiikkiä pitää pystyä antamaan, mutta myös ottamaan vastaan. Toki perustellusti, eikä vain huuteluna.



Hyötyä eSuomelle vai pienelle ryhmälle?

Miksi valtion budjetti ei ole avoinna kaikille? Mitä hallitus/pieni ryhmä keskeisissä toimissa olevia tekee eSuomen veronmaksajien rahoilla? Huoleni herätti kommentti eräässä viimeaikaisessa artikkelissa, että armeijamme budjetista suurin osa menee pienen ryhmän toiminnan pyörittämiseen. En tiedä tämän kommentin faktataustoja, enkä ota tässä kantaa onko se oikein vai väärin. Toivon vain, että tämän kaltaiset asiat avattaisiin keskusteltavaksi tai vähintään tiedoksi kaikille. Mikäli asioita pidetään piilossa ja vain tiedon rippeitä valuu laajemmalti kansan tietoon, on se omiaan poikimaan "eliitin" suosintamielialaa. Tietysti aktiivinen toiminta pitää näkyä ja yksilöiden pitää hyötyä aktiivisuudestaan, mutta senkin voi tehdä avoimesti ja rehellisesti.

Valtiojohdon (sisältäen ek-hallitus-presidentti) on myös toimillaan pyrittävä varmistamaan markkinatalouden elinvoimaisuus. Oman näkemykseni mukaan, kuitenkin sodat pyörittävät hyvin pitkälti eRepublikin markkinataloutta, suoranaisesti vaikuttaen asekauppaan, mutta välillisesti korkeamman wellnessin tarpeena lahja-, talo- ja ruokaelinkeinoihin. Siksi hallinnon yhtenä tärkeänä tehtävänä on varmistaa, että eSuomelalaisilla on vaikka harjoitussotien kautta mahdollisuus sotimiseen, ja yksilölle sotilasarvon ja experiencetason nostamiseen.

eSuomi, tasa-arvoinen oikeusvaltio?

eSuomessa tapahtuu eritasoista perseilyä viikottain. Erikoista tässä virtuaaliyhteiskunnassamme onkin se, miten määritellään "rikkomus". Käytän esimerkkinä arvon eduskunnassamme, keskustelulankaa "EK:n kunnioitus". Eduskunnassamme on selkeä ohjeistus, miten pelin puolella
äänestyksiä tulee toteuttaa. Kun tästä lipsutaan on mielestäni kyseessä rikkomus annettuja, yhteisesti sovittuja sääntöjä vastaan. Rikkomuksessa ei voida ottaa kantaa siihen, mikä on rikkomuksen vaikutus. Mikäli joku asia on vastoin sääntöjä, se joko on tai ei ole rikkomus. Ainoastaan seuraamukset voivat vaihdella. Vallitsevassa tilanteessa eräiden henkilöiden rikkomukset lakaistaan maton alle, kun "sehän vaan oli sellainen pikkujuttu", mutta toisille vaaditaan rangaistusta, armotta ja kovaa, vaikka itse teko on ollut sama, ottamatta kantaa sen mahdollisiin seurauksiin. Pelonsekaisin tuntein odotan, miten mahdollisesti tuleva, keskusteluissa vilahteleva oikeuskanslerin tms. viran haltija tulee huolehtimaan läpinäkyvästä, rehellisesta ja tasa-arvoisesta menettelystä ja rangaistuksista. Vähintään on selkeästi päätettävä etukäteen, rangaistaanko teosta vai sen seuraksista "ad quod damnum".



Loppusanat

Tämä artikkeli olisi kenties oman etuni ajamiseksi ollut järkevää julkaista esimerkiksi eduskuntavaalien alla, jolloin olisin mahdollisesti voinut itsekkin siitä hyötyä. Se ei kuitenkaan ollut tarkotukseni. Toivon, ettei tätä oteta populisminä, "ääri"oikeiston huuteluna tai oman egon kohottamisena vaan keskustelun avauksena, kritiikkinä vallitsevaa käytäntöä vastaan. Enkä uhkaa eItsarilla, politisoimisen lopettamisella tai maastamuuttamisella, jos keskustelua tämän pohjalta ei syntyisikään, vaikka sitä kenties kommenteissa tullaan hetken päästä esittämäänkin 😉

Kaikkien ei tarvitse olla kavereita, eikä kaikkien pidä olla samaa mieltä, mutta asiat pitää nähdä ja käsitellä asioina.

Terveisin
TTi09
eSuomen kansalainen

http://www.erepublik.com/en/article/the-normal-cycle-needs-a-jolt-1144689/1/20#comments