[INFO] Analiza detaliata comparativa a industriei de food + Top!

Day 579, 21:06 Published in Romania Romania by Bogdan_L

Dupa cum majoritatea ati observat pretul scazut al painii Q1 este o incantare pentru consumatorii produselor de panificatie, facand in acelasi timp ravagii in buzunarul patronilor romani. Acestia din urma au incercat diverse initiative, poate cea mai spectaculoasa fiind "FALIMENT SCRIE PE VOI" in care un grup de firme a intrat pe piata cu un pret de dumping in speranta falimentarii celor ce vand asa de ieftin. Desigur initiativa nu a avut mare succes, pretul fiind cel pe care il vedem.

Asa cum stim, pe langa pretul de vanzare, profitul firmelor depinde de salarii, productivitatea angajatilor si de pretul materiei prime(grain). Productivitatea este in stransa legatura cu wellnessul angajatilor si skillul acestora. In privinta wellnessului nu se pot face predictii, patronii reusind o medie buna a acestuia prin filtrarea succesiva a angajatilor(asta daca n'au norocul sa'i viziteze cetatenii prezentati anterior din topul "Moartea wellnessului"). In ce priveste insa skillul si salariul angajatilor putem sa spunem cate ceva.

In mod normal cand un patron deschide o firma, incearca sa'si asigure rapid numarul optim de angajati oferind salarii de top. In timp se optimizeaza si acest capitol, insa este bine sa stim ce skill sa ofertam functie de calitate a firmei pe care o avem.

Iata datele obtinute in urma scanarii salariilor de pe piata, pentru fiecare nivel de skill. Pretul de vanzare al produselor este cu VATul deja extras, pretul materiei prime este cel mai bun gasit pe piata respectiva, in timp ce profitului afisat deja i s'a extras income taxul. Am considerat un wellness mediu de 85.(ex: Profit_4 este profitul realizat de un muncitor cu skillul usor peste 4)

http://img19.imageshack.us/img19/6776/fooddata3.jpg

In Indo, Ungaria si Romania, nivelurile Q1 si Q2 sunt greu profitabile insa pentru restul se pot observa skillurile care favorizeaza un profit mai mare functie de calitatea firmei. Deasemeni in US Q1 si Q2 sunt profitabile insa pe skilluri mici.

Concluzia e cam clara. Daca aveti firme pe profil, incercati sa le ridicati la Q3. Daca nu aveti firma de food insa in ciuda datelor prezentate va tenteaza ideea, aruncati o privire pe topul celor mai favorabile tari deschiderii unei firme de food Q1 (profitul e prezentat in GOLD)

http://img193.imageshack.us/img193/1020/foodtop3.jpg

Sper ca datele prezentate mai sus sa fie de ajutor celor care au deja firme si vor sa le optimizeze si deasemeni cetatenilor ce se gandesc sa deschida o afacere in domeniu. 🙂