زلزله ای از نوع اقتصادی

Day 992, 15:04 Published in Iran Iran by Deleted ACC Hosseini

سلام.
از آخرین تحلیل اقتصادی که توی این روزنامه چاپ شد خیلی می گذره. شایان گفت که توضیح بدم رشته من توی دنیای واقعی، اقتصاد نیست، من مدیریت می خونم 
خوب برای دولت جدید که سر کار اومده آرزوی موفقیت می کنم با طرحی که من بهش زلزله ی اقتصادی می گم (از جراحی خیلی گذشته 😉
اگر به مقاله ی اوّل این روزنامه سر زده باشید شعار ما توی این روزنامه این هست، غر نزن، راه حل بده. پس بذارید اوّل وضعیت رو روشن کنیم بعد ادامه بدیم.
اگر به بخش مجلس توی فروم ایران سر زده باشید، وزارت بازرگانی دولت رکسار با مالیات هایی سهمگین قصد دارن کارشون رو در هدایت بازارها و جریان سرمایه شروع کنن.

مالیات های جدید درخواستی وزارت بازرگانی

بیاید با هم دیگه به مالیات ها یک نگاه اجمالی بکنیم، در مورد مالیات بر درآمد ها صحبتی نمی کنیم چون جمعیت فعال ایران الان زیر 500 نفر هست و واقعاً از راه مالیات بر درآمد نمی شه هیچ درآمدی برای خزانه انتظار داشت، کاهش مالیات بر درآمد باعث رفاه مردم می شه و قابل تقدیر هست این تصمیم دولت.
حالا می رسیم به بخش بحث بر انگیز، یعنی مالیات واردات، در حال حاضر مالیات واردات در کشور طبق این صفحه:
Iran Economy
و قیمت ها توی بازار های داخلی ما حدود 20 - 150 درصد از بازارهای جهانی بالا تره، و توی مواد خام با اینکه مالیات واردات 1 هست (مواد خامی که کشور در اونها مزیت رقابتی داره منظور مناطق غنی ما هست) هیچ رقیب جدی ای در بازار فعالیت نمی کنه که بخواد طلایی هم خارج کنه با این حال قیمت گندم توی ایران فوق العاده بالاست و قیمت نفت هم مثل گندم بنابراین به رغم اینکه ما منطقه ی غنی داریم ولی هیچ استفاده ای از این منطقه نمی کنیم با این حال بازار ما هم برای هیچ خارجی عاقلی جذابیت نداره، پس قیمت ها در کشور ما می ره بالا چون:
1- مواد خام گرونه
2- حقوق ها عاقلانه نیست
در عین حال در بازار ارز، ایران یکی از با ارزش ترین ارز های دنیا رو داره که دولت به طرز جذابی تمایل به تثبیت میخکوب اون داره که باعث می شه مردم ما تمایل داشته باشن تا با طلایی که کسب می کنن، از بازار های سیاه و خارجی کالا های ارزون تری بخرن.
قسمت بعدی توی مالیات ها، مالیات بر ارزش افزوده هست، در حال حاضر این رقم 1 هست ولی طبق صلاحدید دولت حاکم، این رقم در صنایع بیمارستان سازی و سیستم دفاعی، 1 و در بقیه صنایع 3 تا 5 درصد هست، با توجه به تراکنش مالی پایین در بازار اسلحه و بلیط، واقعاً هدف دولت از این موضوع چی هست؟ چرا تلاش دارن روی قیمتی که به خودی خود بالا هست مالیاتی بگیرن که بالا تر بره؟
توی شاخص های اقتصادی قیمت ها و رشد قیمت ها یک بیماری اقتصادی محسوب می شه و طبیعتاً رشد افسار گسیخته ای که با این مالیات ها خواهیم داشت، به نوعی خود بیمار کردن اقتصاد هست، من فکر می کنم دولت قصد داره با این کار باعث بشه حقوق ها به صورت کاذب افزایش پیدا کنه ولی از عواقب طولانی مدّت این کار به شدّت چشم پوشی کرده، عدم رقابت خارجی، نابودی ارز ملّی (ارزش حقیقی نه ارزش بازاری) انحصار چند جانبه ی بازار و ..... ؛
حالا راه حل هایی که هست چی هست؟
ما فرض رو بر این مبنا می گیریم که مجلس با چشم پوشی به آینده ی اقتصادی کل این مالیات ها رو تصویب کنه، حالا باید چی کار کنیم؟
راه حل ها خیلی واضح هستن، ارزش ارز رو کم کنیم تا افزایش قیمت از سمت دیگه جبران بشه، بازار رو از جانب دولت یا کارخونه دارهای حامی دولت اشباغ کنیم تا قیمت ها آسیب نبینن و مردم روزگار سختی رو سپری نکنن و اگر هیچ کدوم از اینها انجام نشه، باید کار رو به امام زمان سپرد 😉

در هر صورت، همه ی ما فقط با یک امید و آرزو هستیم اون هم اینه که ایران پیشرفت کنه در همه ی ابعاد
موفق و سربلند باشید
رهام


وب سایت های مفید:

ایریپابلیکه داریم؟