ΠOΛITIKO MONTEΛO

Day 1,497, 08:43 Published in Greece Greece by PTOLEMEOS

Σε αυτό το παιχνίδι, η φράση πολιτικό μοντέλο χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ακριβείς αν χρησιμοποιούσαμε τη φράση εκλογικό μοντέλο, προσπαθώντας να παρουσιάσουμε αυτό που γίνεται εδώ.
Το παιχνίδι λοιπόν, έχει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις κάθε μήνα. Από τις τρεις αυτές αναμετρήσεις, στις βουλευτικές εκλογές η στρατηγική των υποψηφίων ισοπεδώνει ολοκληρωτικά το πολιτικό σκέλος



Αναλυτικά...
Στις προεδρικές εκλογές συνήθως το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο, και η στρατηγική περιορίζεται στην επιλογή του προσώπου. Το ίδιο ισχύει και στις εσωκομματικές, με εξαίρεση τα pto τα οποία αποτελούν ανήθικη στρατηγική κίνηση, η οποία με μικρές αλλαγές θα μπορούσε να αποτραπεί πλήρως..
Στις βουλευτικές εκλογές τέλος, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκλεγεί κάποιος, χωρίς να έχει καν προβάλει οποιαδήποτε πολιτική θέση. Οι μη πολιτικοί τρόποι εκλογής, είναι πολλοί.
1) βάζεις υποψηφιότητα σε μικρή σε πληθυσμό περιοχή, φωνάζεις και 15 φίλους να σε ψηφίσουν γιατί έτσι γουστάρεις, και βγήκες (τα οδοιπορικά πάντα πληρωμένα)
2) Κάθεσαι on line την ημέρα των εκλογών, και όποιον μη πολιτικοποιημένο βλέπεις on line, στην περιοχή που είσαι υποψήφιος, του ζητάς να σε ψηφίσει.
3) Το κόμμα σου είναι οργανωμένο, και ζητάει από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν το πρωί ώστε έχοντας ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ψηφίζουν υποψήφιους των οποίων η εκλογή δεν έχει ήδη κριθεί. (τα οδοιπορικά πάντα πληρωμένα)
4) Αγοράζεις ψήφους από όσους είναι πρόθυμοι να σου πουλήσουν την ψήφο τους.

Από τη στιγμή που στο παιχνίδι ο ρόλος των βουλευτών είναι πολύ υποβαθμισμένος, και δεν είναι λίγοι οι παίχτες που δηλώνουν υποψήφιοι μόνο και μόνο για να πάρουν το μετάλλιο, ή τα 5 gold χωρίς να ενδιαφερθούν για οποιαδήποτε βουλευτική διαδικασία μετά την εκλογή τους, ήταν λογικό ότι η διαδικασία των βουλευτικών εκλογών θα κατέληγε να βασίζεται κυρίως στα τέσσερα παραπάνω.



Τι θα έπρεπε να συμβεί για να έχουμε πολιτικό μοντέλο?
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά
1) Έπρεπε το αποτέλεσμα στις ψηφοφορίες να μην εμφανίζεται πριν από το τέλος της ψηφοφορίας.
Έτσι η ψηφοφορία θα έμενε αυθόρμητη μέχρι τέλους, και δε θα είχε νόημα να αγοράσει κανείς ψήφους, αφού δε θα ήξερε ούτε αν τους χρειάζεται, ούτε αν τον ψήφισαν
2) Μπορούσαν οι μηχανισμοί του παιχνιδιού να πρόβλεπαν υπουργεία τα οποία θα είχαν αποθήκες – εταιρίες – λειτουργίες ανάλογα με το είδος τους, στα οποία θα διόριζε υπουργό ο πρόεδρος για όσο καιρό είχε την εξουσία, διαλέγοντας υπουργούς, αναγκαστικά από τους εκλεγμένους βουλευτές
Με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν θέματα που αφορούν τα κρατικά στοκ, τις κρατικές εταιρίες, τη μεταβίβαση υπουργείων και κωδικών από τη μία κυβέρνηση στην άλλη, και θα αναβαθμίζονταν πλήρως ο ρόλος του βουλευτή και της εκλογής του
3) Στις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο πρώτος σε ψήφους δεν έπαιρνε πάνω από το 50% των ψήφων, θα μπορούσε ο πρόεδρος να προκύπτει μετά από 24 ώρες από ψηφοφορία στη βουλή ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψήφιους προέδρους.
Οπότε η εκλογή βουλευτή ενός κόμματος, θα είχε μεγαλύτερη πολιτική σημασία
4) Θα ήταν καλό να υπήρχαν περισσότεροι εκλογικοί νόμοι. Αυτός που θα εφαρμόζονταν θα ψηφίζονταν από τη βουλή, και θα έδιναν ακόμη ένα ενδιαφέρον πολιτικό κομμάτι στο παιχνίδι. Επιπλέον το να μπορούσαν τα κόμματα να χρησιμοποιούν λιγότερους υποψήφιους από αυτούς που χρειάζεται θα μας γλίτωνε από την χρήση των αντίpto υποψηφίων.

Πιστεύω πως έτσι θα είχαμε πολιτικό μοντέλο που θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς.



Την προηγούμενη φορά που έκανα άρθρο προτείνοντας αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο δεν ήμουν γουρλής, και την επόμενη μέρα μας φόρτωσαν τις q6.
Ελπίζω τώρα που έπιασα το πολιτικό μοντέλο, να μην βγει αύριο ο Plato και πει 'με κάθε 10 lp πόντους μία ψήφος στις εκλογές δώρο'...