[Erius presidentiksi!] Tavoitteita ulkopolitiikassa

Day 1,534, 02:55 Published in Finland Finland by Erius


Vote and sub!
[My apologies to my English readers - this article is written only in Finnish.]

Tervehdys, eSuomi!

Artikkelin lopussa on pieni tiivistelmä siitä mitä lupaan

Toissapäivänä starttasin presidentinvaalikampanjani julkaisemalla mediaan henkilöhistoriani sisältävän pitkähkön artikkelin. Artikkelini tosin sai paljon kritiikkiä siitä, että paneuduin siinä historiaani enkä aloittanut suoraan kertomalla tavoitteistani. Toisaalta ymmärrän tämän ajattelun, mutta koska vaaleihin on vielä monta päivää aikaa niin voin aivan hyvin panostaa kampanjaani ja rustata mediaan useamman artikkelin – yhden, jossa kerron itsestäni ja pari muuta, joissa kerron tavoitteistani, ajamastani politiikasta ja hallinnostani.

Tarkoitukseni oli suoda uudemmille pelaajille ja erityisesti sellaisille, jotka eivät minua vielä tunne (en ole ollut maan näkyvin pelaaja viimeiseen pariin kuukauteen) mahdollisuus lukea tarkemmin historiastani. Olkoonkin, että kyse on samasta vanhasta artikkelista, jota olen käyttänyt aiemmin presidentiksi pyrkiessäni. Jos joku on jo lukenut henkilöhistoriani, sitä ei tarvitse lukea uudelleen – voten pystyy antamaan tai olemaan antamatta siis aiemman lukuelämyksen tai sen puutteen mukaan. (Itse artikkelihan sai yli kuusikymmentä votea, joten kaipa siitä joku on pitänytkin) Se ei kuitenkaan mielestäni ole parjaamisen syy – en ainakaan katsoisi sen olevan heikkous itse presidentinvaaleja ajatellen. En halua syyllistää ketään kommentoijaa, sillä paljon tuli asiallistakin palautetta asian suhteen, mutta kehoitan vastaisuudessa mahdollisia vastustajiani takertumaan aiheeseen, eikä siihen ettette vain haluaisi nähdä mediassa minusta kertovaa artikkelia – vaikka se olisikin minun itseni kirjoittama. Pidetään presidenttipeli siistinä.

Ehdokasasettelu alkaa vakiintua ja tällä hetkellä näyttäisi, että vaaleissa kohtaa neljä varteenotettavaa ehdokasta; Koze WPstä, Kammo LEPistä, ios aka zRTx AHsta ja minä KDPstä. Näistä herroista ovat toistaiseksi vain Koze, Kammo ja minä mediaan julkaisseet artikkeleita, mutta eiköhän AHnkin ehdokas aktivoidu piakoin. Vaikka olenkin selkeästi altavastaaja näissä vaaleissa – onhan KDP puolueista jäsenmäärältään pienin – niin luotan siltikin hyvin tehdyn vaalityön kantavan hedelmää ja persoonani ja kokemukseni saavan tarpeeksi monen äänestäjän lämpenemään, jotta voin kunnolla haastaa muut ehdokkaat. Loppu on sitten ihan kansasta kiinni.

Kehoitan kansaa seuraamaan aktiivisesti mediaa ja ottamaan osaa vaalitentteihin tai järjestämään sellaisia itse – tehdään yhdessä näistä vaaleista jännittävät ja seuraamisen arvoiset!



Mahdollisen vaalikauden politiikka

Tässä artikkelissa, minun on tarkoitus puida mahdollisen presidenttikauden politiikkaani ja esitellä joitain tavoitteitani. Kuten henkilöhistoriani lukeneet tietävät omaan varsin paljon kokemusta ulkopolitiikan saralla (huvittavaa sinänsä, eilen USAn Suomen suurlähettiläs tuli IRCissä privaani ja alkoi jutella virkansa puolesta kanssani – hänelle oli annettu tieto, että olisin edelleen Suomen ulkoministeri, vaikken virassa olekaan toiminut moneen kuukauteen) ja kiinnostukseni ulkopolitiikasta onkin yksi syy, jonka takia haen virkaan. Kaudellani tultaisiinkin keskittymään erityisesti ulkopoliittisten suhteiden hoitamiseen.

Tarkoitukseni ei ole valita erityisen kokenutta ulkoasiainministeriä mahdolliseen hallitukseeni, sillä aion pitää ulkopolitiikan johtamisen presidentin hoidossa – ja uskon pystyväni johtamaan eSuomen ulkopolitiikkaa ilman veteraani UMää. Neuvonantajia tarvitaan aina, enkä väheksy sellaisten tahojen kuin Gabriel Lavanche tai TTi kokemusta ulkopolitiikasta – se, miten monta ja keitä aion ottaa hallitukseeni ulkopoliittisiksi neuvonantajiksi, tai keitä esitän siihen virkaan eduskunnan foorumeilla on kuitenkin vielä päättämättä. Koskaan ei ole pahitteeksi saada ylimääräinen näkökulma asioihin luotettavalta ja osaavalta taholta – vaikkei se kenties edustaisikaan aina omaa ajatusmaailmaa.

EDENin tärkeys maallemme on kiistaton. Olemme olleet liitossa mukana alusta asti ja liiton edeltäjässä, ATLANTIS😒sa, myös ja olemme siten osoittaneet uskollisuutemme yhteisille tavoitteille ja päämäärille. Juttelin tuossa eilen vanhan ystäväni ChewChewShoen, joka vaikuttaa Irlannissa, kanssa ja hän totesi irlantilaisten kunnioittavan suomalaisia suuresti, koska olemme aina olleet valmiita uhraamaan itsemme auttaaksemme ystäviämme ja olemme tehneet kaikkemme jotta EDEN menestyisi taistelukentillä. Ja irlantilaiset eivät ole suinkaan ainoita, jotka kunnioittavat ja luottavat meihin – muutkin EDEN maat tuntevat syvää kunnioitusta pikkuista Suomea kohtaan.

Edustan itse Pro-EDEN linjaa enkä aio lähteä tinkimään tästä. Viime aikoina on väläytelty ja puhutti – osittain trollaamisen ilosta – ONEsta ja siihen liittymisestä sekä serbigoonien kutsumisesta Suomeen. Tälläinen puhe, jos kyse onkin vain trollista, on mielestäni ignorattava ja muistettava faktat. Ensinnäkin Suomi ei pääsisi ONEn jäsenmaaksi vaikka eroaisikin EDENistä – pääsisimme parhaimmillaankin koeajalle, johon saattaisimmekin juuttua ties kuinka pitkäksi aikaa. Saisimme pitkän aikaa taistella ONE -maiden puolesta heidän sodissaan, mutta omat operaatiomme eivät koskaan saisi merkittävää tukea sieltä. Ei kovin motivoiva ajatus. Joutuisimme siis auttamaan maita, jotka tähän saakka ovat olleet vihollisiamme ja jotka eivät ole juuri koskaan panneet tikkua ristiin pienen Suomen auttamiseksi. Sen rinnalla kököttäminen tylsässä ja tutussa EDENissä, jossa olemme sentään kunnioitettuja ja arvostettuja kuulostaa paljon paremmalta ratkaisulta.

Turhan tosissani en ole ottanut näitä ONE -puheita, mutta toisaalta niille löytyy kyllä hyvä syykin. Uudemmat pelaajamme eivät juuri tiedä EDENistä, sen toimintatavoista jne. Suomen mediassa on harmillisen vähän ollut sitten BBn juttua juuri EDENistä ja en tiedä, josko kaikille on vieläkään täysin selvää, mitkä maat ovat EDENin jäseniä. Viime kuukausina kun EDENissä on ollut paljon puhetta esim. Turkin jäsenyydestä olisi Suomen hallitus voinut nostaa asian pöydälle täällä kotimaassakin ja tuoda täten EDENin päätöksenteon lähemmäs suomalaisia. Turkin status ei ole varmasti monellekaan suomalaiselle vielä kovin selvä.

Näin ohimennen pakko todeta, että vastustan ehdottomasti kaikenlaista turkkilaisten perseen nuolemista ja koeajan ohittamista. Hatunnosto bulgarialaisille kun vastustivat sitä myös – jos Turkki todella haluaa EDENin jäseneksi, niin he ovat myös valmiita odottamaan samat kolme kuukautta, kuten kaikki muutkin jäseniksi pyrkivät valtiot. EDENissä toimisin myös tämän linjan mukaan, jos siellä vielä yritettäisiin suoda Turkille oikopolkuja. Mielestäni he eivät ole ansainneet sellaisia.

Kaudellani pyrkisin mahdollisuuksien mukaan tuomaan lisäinfoa juuri EDENistä kansalle ja avaamaan suomalaisille, millaisessa sotilasliitossa oikein olemme. Ulkopoliittisten artikkelien julkaisu ylipäänsä tulee sisältymään tiedoitusministeriön ohjelmistoon. Vanhimmat suomalaiset seuraavat varmasti ulkomaisia medioita ja pysyvät siten kärryillä maailman tapahtumista, mutta olisi suuri apu, jos pystyisimme tarjoamaan aivan koko kansalle mahdollisuuden pysyä kärryillä maailman menosta.


Aion henkilökohtaisesti edustaa Suomea neuvotteluissa ja kokouksissa

Naapurimaat

Suomi joutuu ulkopoliittisesti aivan uuden haasteen eteen Puolan pesiydyttyä Ruotsin maille. ONE -jätti riensi auttamaan pohjoista veljeään Venäjää vastaan ja näyttäisikin siltä, että Venäjä tullaan vielä ajamaan pois Ruotsista.

Tilanne tuo meille aivan uusia haasteita jo siinä mielessä, että puolalaisten liittolaisten läsnäolo voi rohkaista ruotsalaisia ottamaan tällä hetkellä Suomen hallussa pitämän Jamtland Harjedalenin peura -regionin. Tai kenties jopa ajaa Suomen pois Norjasta. Minulla on syytä olettaa saamieni tietojen mukaan, että Puola jää pysyvämmin Ruotsin alueille juuri ruokabonuksien toivossa, joten kyse ei ole vain hetken ongelmasta vaan pidempi aikaisesta haasteesta pyrkimyksillemme auttaa norjalaisia heidän Anti-PTOssaan.

En ole ruotsalaisten ystävä ja toivoin heti viimeisimmän konfliktin alkaessa, että nöyryyttäisimme hurreja oikein kunnolla. Minun silmissäni ruotsalaiset ovat valinneet puolensa jo aikaa sitten, eikä Suomen tarvitse muistella vanhaa ystävyyttä sen tarkemmin – ruotsalaisille menneiden muistelu näytti passaavan oikein hyvin kun olivat alakynnessä Suomea ja Venäjää vastaan. Totuus on kuitenkin se, että ruotsalaiset sotivat jatkuvasti suomalaisten liittolaisia ja suomalaisia vastaan MPP-sotiensa kautta. He liittyivät sotilasliittoon, joka on Suomen omien liittolaisten ja Suomen vihollinen – mielestäni tämä tekee myös ruotsalaisista suomalaisten vihollisia.

Nykytilanteen huomioon ottaen, ei ole Suomen etu ryhtyä pullistelemaan ruotsalaisille, vaikka en heikäläisistä perustakaan. Juuri Puolan mukaan tulo sotkee Pohjolan kasvissoppaa entisestään ja meidän on pyrittävä elämään tilanteen mukaan – ei ole meidän eikä norjalaisten etu, että puolalaiset ajaisivat Suomen pois Norjasta ja kenties wipeäisivät siinä sivussa koko muun Suomen. Ruotsille voisimme vielä avoimessa sodassa pärjätä, mutta Puolaa emme pysty yksin kukistamaan. Siksi diplomatia tulee näyttelemään tärkeää roolia Pohjolan tapahtumissa tulevina kuukausina.

Norjan auttamista pidän tärkeänä. Nyt kun Suomen asema geopoliittisesti on muuttunut väestönkasvun tuoman vahvistumisen myötä, on tietynlainen velvollisuutemmekin auttaa norjalaisia liittolaisiamme. Sen lisäksi, että pidämme heidän alueitaan ja estämme serbialaisia saamasta kongressipaikkoja tulisi mielestäni myös harkita äänestysavun lähettämistä – mikäli se vain norjalaisten puolelta onnistuu. Voisimme koota pienen iskuryhmän (halukkaita varmasti löytyisi), jolle hankittaisiin norjalaisten CS:t ja nämä herrat ja rouvat auttaisivat norjalaisia vaaleissa, mikäli he haluaisivat yrittää torjua serbiuhan vaalit voittamalla. Kyse on pidemmästä operaatiosta, sillä CSiä voidaan jakaa vain rajallisesti, mutta mahdollisuus sellaisen toteuttamiseen löytyy. Mitään kuitenkaan en lähde lupailemaan tämänkaltaisesta operaatiosta.


Jopas tämä nyt meni ulkopolitiikasta paasaamiseksi. Vaikka tarkoitukseni olikin kirjoittaa muistakin tavoitteistani, niin taidan jättää tämän artikkelin tälläiseksi ja julkaista myöhemmin lisää linjavedoistani ja hallinnosta. Eivät pääse artikkelit venymään turhan pitkiksi ja väki jaksaa ne lukea. Otetaan tähän loppuun vielä summaus siitä, mitä ulkopolitiikan osalta lupaan;

Ulkopolitiikka;

-Aktiivinen toiminta ulkopolitiikassa
-EDEN jäsenyyden tuomien etujen ja velvollisuuksien muistuttaminen kansalle
-Ulkopoliittisten selontekojen järjestäminen mahd. usein
-Norjan auttamisen jatkaminen

Eli jatketaan tästä hiukan myöhemmin. Onnea muille ehdokkaille vaaleihin ja toivottavasti näemme paljon keskustelua maamme tuleviaisuudesta ennen vaalipäivää!

Äänestä Eriusta 5.2. !

Parhain terveisin;

~Erius