WLO vastaan Torni - Täydelliset vaalit, osa None

Day 2,176, 14:10 Published in Finland Denmark by Zacharia Raven

Mielenkiintoiset ehdokkaat ansaitsevat paremman katsauksen.

Viimeinen osa: Ratkaisu

Vaalihuuma jatkuu!

Artikkelisarjan edellinen osa käsitteli presidenttiehdokas Eriusta. Esittelin hänet artikkelissa Tornin varjossa kamppailevaksi oppositiojohtajaksi, jollaisena hän saattaisi itsensä haluta esitettävän, tai sitten ei. Vaalit ovat joka tapauksessa erikoiset, sillä ensimmäistä kertää pitkiin aikoihin vanhat voimakkaat eliitit, WLO ja Norsunluutorni kohtaavat presidentinvaaleissa. Tässä artikkelissa perehdytään Norsunluun kasvattiin ja ehdokkaaseen Noneen.

Allekirjoittanut itse ei ole koskaan päässyt kumpaankaan eliittiin, joten tietopohja koostuu puhtaasti ehdokkaiden omista artikkeleista pelissä, sekä luonnollisesti hieman mutuilusta. Jokainen on itse vapaa käyttämään samaa aineistoa omien päätelmiensä tekemiseksi.



None kertoo Eriukselle, että CO on ihan kelpo keino.

Esiintulo

Nonen ensimmäinen esiintyminen eSuomen mediassa oli varsin "elitistinen". Tuolloin vaikuttanut CoP oli Norsunluutornin hieman vähemmän vakavalla asenteella liikuskellut porukka, joka julkaisi samantyylistä materiaalia kuin Nonen ensimmäinen artikkeli. Nonen kohdalla tämä CoP-henkisyys rajoittui kuitenkin tähän artikkeliin.

None ei ole ollut läheskään yhtä aktiivinen mediassa kuin Erius. Syynä lienee ollut se, että Norsunluulla oli ihan riittävästi verbaliikan taitajia, jotka keskittyivät Eriuksen ja muiden kanssa mittelöimiseen pelissä, ircissä ja foorumilla.

Presidentiksi Tornin siunauksella?

Hyvin mielenkiintoinen seikka Nonen presidenttiydessä on se, että hän ilmoitti ehdokuutensa uransa toisessa artikkelissa. Artikkelin luonnehdinta hänestä itsestään on koko analyysin valossa hyvin kuvaava. None esittää itsensä hiljaisena taustavaikuttajana, joka ei yritäkään loistaa lupauksilla ja ideologioilla, vaan puhtaasti konkreettisilla asioilla. Hän ei myöskään ollut kovin suuri mustamaalauskampanjojen fani.

Nonen näkymättömyys ja jopa tuntemattomuus sai näköjään allekirjoittaneenkin kommentoimaan artikkelia:

Polttavia kysymyksiä ovatkin:

- Onko Ommilla enää mitään uutta tarjottavaa? Onko hänestä rakentamaan, eikä vain tuhoamaan?

- Onko None kyvykäs johtaja? Taustoissa hän varmaan pärjää, mutta onko hän Enwrathin kaltoin liian hiljainen, liian passiivinen ja liian pelokas ottamaan vahvaa roolia.

Jos nimittäin None epäonnistuu olemaan uskottava presidentti, niin silloin Ommin kaltaiset vahvat "kansanmiehet" kaatavat hänet kyllä.


Nonella oli tukenaan koko Norsunluutorni kaikessa mahtavuudessaan, ja lopulta hän voittikin vaaleissa Ommin. Tuohon aikaan oli enemmän tai vähemmän "tiedossa", että se ehdokas jota Torni tuki, pääsi presidentiksi.

Nonen hallitus oli luonnollisesti vahvasti Norsunluu-painoitteinen, mutta WLO-jäseniäkin oli mukaan otettu.Kiitosartikkelissaan None tuo esille sen, että TTi09 jätti hänelle suuret saappaat täytettäväksi.



None eli, kasvoi ja kukoisti Norsunluutornin aurinkoisella puolella

Nonen kausi oli vaihteleva. Sitä väritti entisen Norsunluu-kumppanin, Jafarinin, toiminta Oikeuskanslerina. Saattaa olla, että yksi syy Jafarinin None-vastaisuudelle löytyy tästä. Hallinnollisesti Nonen kausi tarkoitti tarkkaa järjestelmällisyyttä, excelin ja muiden dokumenttien ja "padien" tehokasta hyödyntämistä hallituksen johtamisessa.

Satunnaiset esiintulot

Presidenttiyden jälkeen None jatkoi hiljaista oloaan mediassa. Toisinaan hän otti kantaa eduskunnan päätöksiin tai jakoi ruokaa. 5/12 myrskyissä hän julkaisi Torni-kaverinsa Petskun artikkelin omassa lehdessään. None toimi myös armeijassa esikunnassa, mistä hän julkaisi myös kiitosartikkelin.

Toinen yritys presidentiksi

Maaliskuussa 2012 None haki toiselle kaudelle WP:n Kozea vastaan (nyk. eri nimellä). Artikkelissaan None painotti mahdollisuuden antamista niille, jotka aidosti ovat valmiita hommiin. Hän ei ryhtynyt luetteloimaan virkojaan, vaan totesi että on tehnyt paljon töitä kulissien takana, viitaten etenkin hallituksen AVS-pesteihin ja armeijan esikuntaan.
None kuitenkin hävisi vaalit.

Vetäytyminen armeijan toiminnasta, puoluepoliittinen suuntaus

Palveltuaan harvinaisen pitkään armeijan palveluksessa None ilmoitti jättäytyvänsä pois. Samalla hän kiitti upseereitaan ja sotilaita. Tämän jälkeen None keskittyi Liberaalin Edistyspuolueen toimintaan myös mediassa.

Kavallus, jäädytys

Nykypelaajille tahdotaan uskotella, että None on kassavaras. Tapaus on monella tapaa kuitenkin kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. None itse kertoi
artikkelissaan seuraavasti:

Eduskunta päätti kuitenkin, että jäädyttämiselle ei ole perusteita, ja että "eduskunta luottaa siihen, että rahoja käytetään oikein". Minä en luota. Siitä syystä, ilmoitan ottaneeni donatet vastaan, ja pitäväni Suomen rahat turvassa kunnes Suomeen nousee taas kunnollinen presidentti, eikä mitään diktaattoria. En kuitenkaan halua hankaloittaa eSuomen arkea, joten WP Attak saa rahaa tarpeen mukaan käytettäväksi eSuomen päivittäisen arjen pyörittämiseen.

Nonen toiminta oli ja on tuomittavaa de facto. Hän tiesi ja hyväksyi sen, että tuomio tulee ja on tultava jos eSuomen varat jäädytetään eduskunnan päätöksen vastaisesti.

Nonen teko oli yllätys monille, vaikka monet sellaista toivoivatkin Attakin valheiden velloessa mediassa. Puhtaasti Attakin artikkeleita lukemalla tavallinen kansakin uskoi, että Attak aikoo jakaa kaikki Valtion varat pois. Attakin vaaliohjelma oli tätä luokkaa:

siirrän kaikki valtion verotulot suoraan WPA:lle valtion puolustamiseen, ja samaten joku valtion orggi WP:n käyttöön toiminnan tukemiseksi.

Tapaus antoi halvat aseet Nonen vihaajille, ja vastaavaa näkee tälläkin hetkellä mediassa. Tapaus on jossain määrin rinnasteinen 5/12 Petskun ja Fettiksen operaatioon siinä mielessä, että kumpikin ilmentää Norsunluun ikivanhaa periaatetta: Kaikki eSuomen hyväksi - silloinkin kun kansaa täytyy suojella kansalta.

Eriuksen artikkelissa toin esille, että Erius ajoi villejäkin asioita idealistia ropettaessaan, mutta ei koskaan hyväksynyt eSuomen vahingoittamista. Eriuksen vastapainona Torni ajatteli kaikkea enemmän laskelmoivasti ja paljon pitemmällä aikavälillä. Tornin jäsenet laittoivat mieluummin oman arvovaltansa ja asemansa uhan alle, kuin antoivat vahingollisten idealistien voittaa. Allekirjoittanutkin pääsi tästä osakseen oikeusministeriötä ja lakeja puskiessaan, joskaan silloin itse en asiaa niin nähnyt.

Nonen kavallus tulee vainoamaan häntä vielä pitkään. Kukaan ei julkisesti hänen tekoaan hyväksy, mutta iso osa aktiiveista myöntää vähintään salaa, että siinä tilanteessa None toimi eSuomen etu mielessään.

Omaelämänkerta

Virkakiellon saatuaan None vietti sapattivapaata, ja julkaisi joutessaan mielenkiintoisen katsauksen uraansa. Artikkeli kertoo niistä asioista, joista hän ei muutoin ole juurikaan puhunut. Se piirtää kuvan pelaajasta, joka aloittaa "vihollisleiriin" soluttautumisesta, siirtyy pyyteettömän työn raatamiseen ministeriöihin ja lopulta armeijaan.

Puoluetoimintaa ja mentorointi


Virkakieltonsa kestäessä None palasi LEP toimintaan, arvuutteli Cendorrin bannien kestoa ja mentoroi. Etenkin talousartikkeli tuo esille Nonen taidot excelin kanssa. Hänet muistetaan myös veroseurannasta, jota hän vapaaehtoisesti piti yllä ilman virkaa.

Asgardia perustettaessa None oli paikalla, sillä hän toimi minun lähes koko ministeriönäni. Tuosta ajasta voin kertoa sen, että Nonen työteliäisyys yllätti.

Tappio Sepolle, impeach-presidenttiys

None haki kolmannen kerran ehdolle Seppo Koskea vastaan, ja koki jälleen tappion. None ei kuitenkaan hiljentynyt, vaan arvosteli istuvaa presidenttiä artikkelissaan, jossa hän kävi Sepon lupauksia yksitellen läpi.

Seppo petti kuitenkin lopulta kaikki, suoritti veronpalautuksen, impeachattiin ja yhtäkkiä None löysi itsensä presidentin paikalta. Lyhyt aika tarkoitti sitä, että hänen täytyi nopeasti laatia suunnitelma.

Suunnitelmassa on pysytty tyydyttävästi. Organisaatioita None ei haltuunsa saanut, mutta Asgard HQ saatiin organisoitua sekä IRC että IG ketjuissa, samoin eduskunta.


Neljäs yritys

None hakee presidentiksi nyt neljättä kertaa. Vastassa on hänellekin ensimmäistä kertaa WLO ja Erius. Nämä kaksi pelaajaa ovat omilla tavoillaan eliitin ilmentymiä - ei pelkästään sen populistisen halventavassa, vaan ennen kaikkea laadullisessa merkityksessä.



None juhlii voittoaan vuonna 2010.

Mitä eliitti näissä vaaleissa tarkoittaa?

Näissä vaaleissa Erius ja None ovat, kuten useaan otteeseen olen sanonut, eliittiä ja elitistejä. Eriuksen ura on ollut Norsunluuta vastaan pyristelyä ja rankkaa työtä etenkin puoluetasolla ja oman WLO-eliitin pyörittämistä. None puolestaan on keskittynyt nimenomaan kulisseissa tapahtuvan raskaan ja epäkiitollisen työn tekemiseen, ja Tornimaiseen "kansan suojeluun kansalta".

Kummastakin voidaan sanoa, että kun jotain on tapahtunut, niin he ovat siellä olleet. Hyvässä ja pahassa kummatkin ovat tehneet aina sen, mitä ovat pitäneet eSuomen ja sen yhteisön etuna.

Äänestit kumpaa tahansa, valinta ei ole huono. Älä usko kaikkea mitä luet mediasta. Älä ota muiden mielipidettä annettuna. Kukaan muu kuin sinä itse ei päätä, onko None varas vai marttyyri, eikä kukaan muu päätä, onko Erius populisti vailla konkretiaa vai eSuomen kaipaama pelastaja.

Lähteet:
erepublik.fi- foorumi
Nonen lehti
Eriuksen lehti






PS. Ainoa oikea eliitti on Mossad HQ


Kirottu...mossad...