WLO vastaan Torni - Täydelliset vaalit, osa Lopputulos

Day 2,177, 11:38 Published in Finland Denmark by Zacharia Raven


Lumi satelee tännekin, mutta se ei vaalitulosta himmennä

Vaalihuuma on ohi

Ensimmäinen osa: Erius
Toinen osa: None

Vaalit on nyt käyty, ja kuten tuloksista näemme, voittajaksi selviytyi Erius. Tässä artikkelisarjassa on perehdytty molempiin ehdokkaisiin syväluotaavilla historiallisilla artikkeleilla, joissa ehdokkaiden varsinainen vaalipropaganda oli jätetty lähes kokonaan pois. Tässä artikkelisarjan viimeisessä osassa keskityn eSuomen presidentin, Eriuksen, voiton syiden spekulointiin ja nostan esille asioita, joita Eriuksen kaudella kannattaa jatkossa seurata.

WLO-Erius voitti Norsunluu-Nonen?

Erius teki sen! NORSUNLUUTORNI ON LYÖ-TY NORSUNLUUTORNI ON LYÖÖÖÖÖÖÖ-TYY!!!!!



Erius vie voiton!

Artikkelisarjan otsikko "WLO vastaa Norsunluu - Täydelliset vaalit" oli tarkoitushakuinen, johtuen historiasta. Totesin aiemmin sen tosiasian, että Torni on heikentynyt ja WLO on saanut jalansijaa. Jokainen aktiivipelaaja nykyään tiedostaa kuitenkin, että kumpikaan "eliitti" ei ole kyennyt Tornimaiseen dominointiin oikeastaan vuosiin. Kuten edellisten artikkeleiden kommenteissa vihjattiinkin, niin on varsin selvää, että Wanhat Parrat ovat ottaneet ns. Kingmaker-puolueen aseman, jota LEP piti aikanaan Norsunluun avulla.

Todisteena WP:n asemasta on ennenkaikkea WP Attakin kukistaminen. Mossad HQ lähetti toinen toistaan kovempia ehdokkaita, omasta mielestäni huipentuen nykyajan merkittävimpään Torni/Mossad-elitistiin Ruben Lagukseen, ja hävisi joka kerta. Lopulta Judas Goat suostui ehdolle, ja Fettiskin, joka ehdolle oli menossa, myönsi että ainoa tapa katkaista eSuomea näivettävä aikakausi on tukea WP-ehdokasta.

Miksi WP dominoi?

WP saavutti kuninkaantekijän aseman yksinkertaisesti kovalla sisäisellä dynamiikalla ja single-minded-asenteella. Tähän kun lisätään valtava jäsenmassa, tulokset puhuvat puolestaan. Tämä koskee tosin sitä tilannetta, kun WP saa ehdokkaan asetettua. Usein näin ei ole ja WP ei tue ketään. Silloin WP jäsenet äänestelevät vapaasti, ja surullisen usein se on tarkoittanut "ketä tahansa muuta kuin Mossadistia". Kukaan toivottavasti ei luule, että WP Attak Korppien äänillä kausiaan olisi saavuttanut. WP Attak on WP:n perustajajäsen.



Erius keskustelee WP-herrojen kanssa tuesta.


Eriuksen tuleva kausi

Asgard

Erius saa eteensä tilanteen, missä Asgard on saatu hyvälle mallille. HQ rakenne on luultavasti valtaosin sama kuin viimekaudella, joten ongelmia ei tule. Erius on ollut itsekin HQ😒sa viime aikoina, joten hänen naamansa on siellä tuttu. Tärkeintä hänelle tulee olemaan Nonen aloittamien projektien loppuunsaattaminen, joista tärkeimpänä Asgard HQ- neuvotteluiden logien tallentaminen foorumille. Tämä on aloitettu jo, ja Hallitus-alueella on sille oma alueensa. Eriuksen ja muiden presidenttien tulee päättää, otetaanko eSuomen foorumille sellainen Asgard alue, jonka muut HQ jäsenet näkevät ja voivat kirjoittaa, vai päästetäänkö heidät hallitus-alueelle aiheeseen kirjoittamaan. Jos tämä ei onnistu niin Asgardin oma foorumi on myös mahdollista.

Ulkopolitiikka

Erius ilmoitti että ei valitse luultavasti itselleen erillistä ulkoministeriä. Jos tämä päätös pitää, niin se on melkoinen suoritus. Presidentti nimittäin tulee viettämään valtavan paljon aikaa Asgard-asioiden parissa niin IG-viestien kuin IRC-kanavankin muodossa. Kokemukseni mukaan 1-2 ulkoministeriä olisi eSuomelle parempi, koska se samalla lisää HQ-edustusta eSuomen osalta.

Eriuksen ulkopoliittiset tavoitteet olivat:

-Asgardin sisäisen kommunikoinnin ja yhteinäisyyden edistäminen
-MPP-tilanteen kartoittaminen ja mahdollisen lisä-MPP:n harkinta/hankkiminen
-Laadukkaan ulkopoliittisen tiedottamisen takaaminen


Kiinan MPP oli todellakin viime kaudella tapetilla, mutta Asgard päätyi ensin ajamaan Romanian pois yhdessä Germarkin kanssa. Tuolloin todettiin, että Kiinan kysymys on pitkän aikavälin päätös, Romania-projekti on lyhytaikainen ja että välitön kysymys täytyy saada ensin pois alta. CoT on juuri tällä hetkellä murroksessa/hajoamassa ja se tulee taas heittämään koko kuvion uusiksi. En osaa nyt arvioida kuinka mahdollinen Kiinan MPP Eriuksen kaudella tulee olemaan. Kaikki riippuu siitä, miten tilanne meidän lähialueella kehittyy.

MPP määrää Erius meinaa kasvattaa. Tämä on vaikea kysymys, sillä eSuomen eduskunta on toisinaan vaatinut tiukempaa budjettikuria. Kassavarkauden jälkeen luultavasti eduskunta hyväksyy osuuden treasurystä jonka presidentti saa käyttöönsä budjettinsa perusteella. En itse pidä MPP-potin kasvattamista kovin järkevänä, koska vanhoissakin on jo pitämistä ja kritiikkiä niiden määrää vastaan kasvaa kasvamistaan.

Asgardin MU kysymys on vellonut ilmassa monta kuukautta. Allekirjoittanut ehdotti sitä heti kun Asgard peliin saatiin, mutta nyttemmin kansalaisuuspakkoa ei enää ole. Tärkeämpi kysymys onkin se, kuka MU:ta johtaa. Jos vastaus on SC, niin se rikkoo lähtökohtaisesti Treatya ja sitä joudutaan muokkaamaan. MU johtaminen tekisi SC😒tä nimittäin sotilaallisen johtajan, nykyisen "Secretary General" ajattelun sijaan. Sinällään en osaa sanoa miten hyvin Asgard jäsenet saataisiin yhden liittouman MU:n alle. Valtiollistakaan MU:ta me emme saaneet koskaan aikaiseksi, joten suhtaudun tähän hyvin epäilevästi.

Tiedottaminen Asgardin asioista oli myös tapetilla. Ilmoille nakattiin ajatus siitä, että vara-SC tai SC tai joku muu kirjoittaisi englanninkielisen artikkelin, ja muut kopioisivat sen sellaisenaan oman maansa mediaan. Tässä tapauksessa Eriuksen työmäärä ei kasvaisi mielettömästi, mutta jos hän sen lisäksi meinaa myös kirjoitella esimerkiksi ulkomaankatsauksia ja muita, en pidä kovin realistisena sitä, että hän tulee sitä hyvin hoitamaan. Mielekkäämpää olisi antaa se homma suosiolla esimerkiksi JuliusCaesarille, tai etsiä kokonaan uutta verta.

Sisäpolitiikka

Aloittelevien pelaajien tuet kuntoon. IG tapahtuvalle tukien jaolle mahdollisuus
-Budjetti juuri sen verran kun tarvitaan – lisärahoitusta haetaan eduskunnalta tarpeen mukaan
-Foorumeita ei tarvitse nostaa jalustalle, mutta ne ovat myös hyvä apuväline mm. eduskuntatyössä. Fanaattisuus kumpaankaan suuntaan turhaa.
-CO:den käyttäminen veronpalautuksiin huono ajatus – perinteinen tankkijako tasapuolisempi ja parempi


Erius aikoo jatkaa aloitustukien jakamista ja hakemista yksityisviesteillä. Päätös on puhtaasti poliittinen, sillä dataa järjestelmän toimimattomuudesta tai toimivuudesta ei ole. Käytäntö tulee osoittamaan. Erius kuitenkin meinaa jakaa osan, jopa puolet, aloitustuista foorumilla, kannustaakseen sinne hakeutumista.

Tämä on ikuisuuskysymys ja on ihan aiheellista heittää kysymys tasavertaisuudesta: jos en mene foorumille, olenko vähemmän arvoinen? Eriuksen ajatusmallin mukaisesti raaka vastaus on: kyllä, koska eSuomelle tärkeämpää on sitouttaa sinut yhteisöön, kuin antaa kerralla kallis tuki ja toivoa parasta. Tämäkin on täysin poliittis-idealistinen päätös, josta eduskunta tulee sanomaan lopullisen sanan.

Budjetin puuttumiseen ei mediassa ole kiinnitetty kauheana huomiota. Käytännössä eSuomi tulee olemaan jäissä niin kauan, että Erius saa budjetin aikaiseksi, ehdotettua sen eduskunnalle ja eduskunta siirrettyä varat organisaatiolle. Tilanne ei ole optimaalinen ja kertoo että oikeastaan kaikki muukin rahankäyttöön liittyvä on heikolla tai olemattomalla pohjalla.

Foorumin ja viestinnän suhteen Erius on olosuhteiden uhri siinä missä muutkin, joten ei ole yllättävää että hän kannattaa laaja-alaista kommunikaatiokulttuuria.

Combat Orderista tuli lopulta merkittävin ero Nonen ja Eriuksen välillä. Erius ei usko CO:n voimaan. Hän näkee CO:n kovaa damagea ja CO:ta kyttääviä suosivana. Hän luottanee siis perinteiseen tankkijakoon. Poikkeuksena aladivarien CO:t, joita Eriuksen kaudella tullaan ehkä näkemään.

Tämä kysymys on hankala. Asgard uskoo vahvasti CO käyttämiseen. Eriuksen mielipide on validi lähinnä sisäpolitiikkaa ajatellen, mutta lakkaa olemasta sitä Asgard HQ😒sa. Asgard tulee mitä todennäköisimmin panostamaan CO käyttämiseen ratkaisutaisteluissa. CO vaikutus on nähty useaan otteeseen: sillä on ratkaistu useampikin sota viime hetkillä. CO on tehnyt Mercenaryjen ostamisesta turhaa, koska sillä saadaan halvalla ja vaivattomasti vahinko kohdistettua kriittisellä hetkellä juuri halutuissa puitteissa. Eriuksen CO-vastaisuus on mielestäni siis suurilta osin kokemattomuutta, ja uskoisin että hänenkin kaudellaan CO merkitys tulee kasvamaan.

CO:lla voi tehdä toki ratkaisuja. Erius voi päättää esimerkiksi, että laittaa CO auki vain eSuomalaisille, tai Asgard-maille, tai koko maailmalle. eSuomelle sitä voisi laittaa vähemmän tärkeissä paikallisissa taisteluissa, ja koko maailmalle kriittisissä ratkaisutaisteluissa.

Rekrytointi

Rekrytointi on Eriuksen lempilapsi ja ylpeys. Mitään uutta hänellä ei ollut esittää, ja hänen oma edellinen yrityksensä Laudalla jäi lopulta mitättömäksi. Mentor-tiimi havaitsi piikin postauspäivänä, mutta sen jälkeen uusia ei enää tullut.

En pidä kovin todennäköisenä, että rekrytoinnissa kovin merkittävää saadaan aikaiseksi. Eriuksella aikaa siihen ei tule olemaan. Todellisuushan on se, että BB'11 oli sekin yksi viesti laudalle ja sen bumpaamista - se ei aikaa vaadi. Laajempi rekrytointi veisi presidentiltä kohtuuttomasti aikaa.

eSuomi Eriuksen kaudella

eSuomi sai hyvän ja pätevän miehen, joka on tottunut tekemään töitä pitkää päivää. Erius on tyypillinen johtaja, joka ei ole aina hyvä alainen. Tämä on etenkin HRM-teoriassa suuri heikkous, mutta Eriuksen kohdalla, ottaen huomioon eSuomen presidenttiyden erityispiirteet (1kk kesto, suuri vastuu jne) tämä ei ole välttämättä huono asia. Eriuksella on korjattavaa tavoitteissaan mutta enpä muista milloin hallituksen ulkopuolelta valittu presidentti täysin kärryillä ennen virkaanastumistaan olisikaan ollut. Erius pääsee kärryille korkeintaan kahdessa päivässä, tekee muutokset suunnitelmiinsa ja lopuista eduskunta päättää.

None omassa artikkelissaan sanoikin, että "--valtaan nousee presidentti joka jatkaa eheytystä ja on kyvykäs Johtaja. Yhteistyö Eduskunnan kanssa on nyt tärkeämpää kuin ikinä, vain vetämällä yhtä voimme toimia tehokkaimmillaan."
Toisin kuin pitkään aikaan, emme nyt siirry katkeran kyttäämisen ja asemasodan kauteen, vaan ehdokkaat kunnioittavat toisiaan ja ovat kummatkin valmiita jatkamaan työtää eSuomen hyväksi.



Vaalitaistelun jälkeen ehdokkaat juhlivat yhdessä Eriuksen voittoa