WLO vastaan Torni - Täydelliset vaalit, osa Erius

Day 2,176, 11:04 Published in Finland Denmark by Zacharia Raven

No nyt näyttää jo paremmalta!

Seuraava osa: None
Viimeinen osa: Ratkaisu

Vaalihuumaiset terveiset, eSuomi!

Presidentinvaalit ovat täällä taas. Tällä kertaa tilanne on poikkeuksellinen verrattuna hyvin hyvin moneen edellisiin vaaleihin. Tässä artikkelisarjassa lähestyn molempia ehdokkaita etenkin historiallisesta perspektiivistä ja pyrin oikeasti neutraaliin analyysiin. Artikkelien päämääränä on innoittaa äänestäjiä itse hankkimaan tietoa näissä ja tulevissa vaaleissa edustajista perehtymällä olemassaolevaan tietoon tarjotun vaalipropagandan lisäksi.

WLO vastaan Torni - kuin vanhoina hyvinä aikoina

Vanhemmille pelaajille Eriuksen ja Nonen kohtaaminen vaaleissa on paljon muutakin kuin kahden entisen presidentin kohtaaminen. WWE-faneille vastaava tilanne syntyisi, jos Stone Cold Steve Austin ja The Rock kohtaisivat Attitude-aikakauden muistoksi "one more time". Kyseessä on nimittäin kahden Eliitin - WLO:n ja Norsunluutornin kohtaaminen - aivan kuin ennenvanhaan. Erius on WLO:n perustaja ja luultavasti edelleen myös johtaja. None puolestaan edustaa Norsunluutornia.


Erius kysyy Nonelta, onko CO oikea tapa palauttaa varallisuus kansalle

Kun vastakkain on kaksi vanhan liiton eliittiä, yksi asia on varma: eSuomi ei voi hävitä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kummatkin kyllä ajavat erilaisia asioita eri tavalla, mutta kummallakin on ainoana tavoitteenaan aito eSuomen ja sen kansalaisten etu. Tämä ei ole ollut tilanne sitten Temskin voiton. Tällä kertaa ei tarvitse pelätä, että presidentti pyrkisi tuhoamaan Asgardin, koska se on kivaa, tai lakkauttamaan foorumin koska ei jaksa tai osaa lukea sitä, eikä sitä että kassa jaettaisiin kavereille jotta saataisiin mahdollisimman suuri vahinko aikaiseksi. Ei, nyt meillä on oikeat vaalit!


Erius - Oppositiojohtajan kivinen tie


Eriuksen elo eSuomessa alkoi jo ennen tallentunutta historiaa betan aikoihin. Varhaisiin vaiheisiin voi tutustua Eriuksen ensimmäisessä tallentuneessa artikkelissa. Artikkelin otsikko, "Anarkian airut?" kertoo myös varsin paljon Eriuksen varhaisesta agendasta sekä eSuomen senaikaisesta poliittisesta tilanteesta.

Kun Erius aktivoitui, Liberaali Edistyspuolue ja sen (nyk.) Norsunluutorni-johto käytännössä pyöritti koko maata ja sen ulkopolitiikkaa. Vallan keskittyminen herättää aina vastareaktion, ja Erius oli se vastareaktio. Alku olikin lupaava, ja Erius nousi nopeasti poliittiselle kartalle lähinnä verbaalisen lahjakkuutensa ansiosta.

Ropettaja, vai powergamer?


Erius on omasta mielestään roolipelaaja, joka vaihtaa ideologiaa sen mukaan, mikä tuntuu sopivalta. Toisessa artikkelissaan hän totesi näin: "Vaikka olen anarkistinen fasisti poliitiikko haluan toimia mahdollisimman laaja-alaisesti ja pyrkiä kongressin edustajana ollessani toimimaan koko kansaneduksi, en yksin äänestäjieni tai puoluetoverieni eduksi. Ideoita ja ehdotuksia nostettavaksi esille eduskunnassa olen valmis ottamaan vastaan, jos sellaisia joiltakuilta löytyy. Jos siis rakkauteni ja innostukseni anarkiaa kohtaan ei kauhistuta ja uskallat ottaa yhteyttä, niin pistäkää viestiä asian tiimoilta."

Tämä sama suuntaus toistuu oikeastaan kaikissa Eriuksen artikkeleissa, joissa hän ajaa jotain ideologiaa. On totta, että Eriuksen monet ajatukset olivat radikaaleja, mutta kuten hän tuossa sanoi, tärkeintä lopulta oli koko kansan etu. Ei puolueen, ei jonkin ryhmän, eikä toisen ryhmän satuttaminen, vaan koko kansan etu. Tämä erottaa Eriuksen "ropettamisen" siitä, mitä Attak esimerkiksi aikanaan äänestäjilleen valehteli.

Eriuksen seuraavat artikkelit käsittelevät hänen ajatuksiaan esimerkiksi armeijasta ja sen toiminnasta, sekä analyysiä eduskunta- ja presidentinvaaleista. Eriuksen tosiasiallinen vaikeus pysyä ropetuksessa realismin edessä tulee ilmi esimerkiksi tässä:

"Pelissä tuen eSuomen laajentumista, mutta mitään virallista Suur-Suomi ajattelua en heti luo, sillä nykyisellä asukasmäärällä ei siihen pystytä. Uusien ja ennenkaikkea aktiivisten pelaajien rekrytointi tulee nostaa pöydälle ja ennen pelaajakunnan kasvua talous ja armeija saatava eSuurvaltaa vastaaviksi."

Myöhemmissä artikkeleissa ja niiden kommenteissa Eriusta kritisoidaankin varsin paljon siitä, että hän ja hänen puolueensa ajaa yhtä asiaa, mutta kuitenkin jättää avoimeksi sen mitä käytännössä voisi tehdä. Hän ei varsinaisesti siis johda harhaan, vaikka ristiriitoja runsaasti onkin.


Eliittiä vastaan - Virhe vai väistämättömyys?


Eriuksen poliittinen kompastuskivi aikanaan oli monien mielestä "Eliittiä" vastaan hyökkääminen. Tästä saatiin ensimakua, kun Norsunluutorni muodostettiin ja sen jäsenet lähtivät Japaniin. Erius ei asiasta ollut erityisen innoissaan. Erius näki, että lähtijät jättivät eSuomeen liian suuren poliittisen tyhjiön, mikä johti hallinnon lähes täydelliseen halvaantumiseen.

Kommenteissa Jorma Ollila sanoo Eriukselle ihan samoja asioita, kuin nykyään kerromme Dead Reapereille ja muille:

"Voit myös ihan yksityisenä kansalaisena tuoda asioita esille, jos on jotain suurta, mitä eduskunta ei ole huomannut. Tai pientäkin, tuskin kukaan katsoo pahakseen. Itse en väkisin ala keksimään mitään uutta ministerinvirkaa, enkä veroista ala vääntämään, kun niistäkin ollaan päästy kompromissiin. Hallituksen rakenteeseen tulen piakoin ehdottamaan parannusta. Tämä siis yksittäisen kansanedustajan suusta. "

Eriuksen tapa vaikuttaa lähinnä artikkeleiden muodossa ärsytti silloinkin niitä, jotka asioita todellisuudessa ajoivat foorumilla.

Seuraavat artikkelit olivat jälleen puoluepoliittista propagandaa ja EK-vaaleihin liittyvää mainontaa. Hyökkäykseen, joskin aiheelliseen sellaiseen, Erius lähti kun eSuomen presidentti katosi. Erius otti kohteekseen hallituksen. Tämän jälkeen Erius lähtikin mukaan presidenttikisaan.


Tuttu kuva monille

Eriuksen menestys presidentinvaaleissa on kiertelemättä huono, vaikka hän jokaisiin vaaleihin on useita pitkiä artikkeleita kirjoittanutkin. Kenties suurin ongelma oli se, että häntä vastassa oli yleensä Norsunluun edustaja. Toisissa vaaleissaan Erius hävisi häntä edellä ripittäneelle Jorma Ollilalle.

Noiden vaalien jälkeen Erius myös erkaantui puolueestaan ja lähti kokeilemaan siipiään eJapanissa palkkasotilasjärjestössä. Siitä ei sen suurempaa kuitenkaan koskaan tullut, ja Erius palasi aikanaan takaisin, ja jatkoi hieman muokatulla anarkiahankkeellaan, jolla hän entisestään yritti luoda pesäeroa Liberaaliin Edistyspuolueeseen. Kuitenkin...

"Puolueemme ei aio rajoittaa jäsentensä oikeutta päättää omista ideoistaan ja siksi anarkismin lisäksi Red Jihadissa on vapaa-ajattelun periaate. Jäsenet voivat halutessaan päättää omista linjauksistaan, eikä heidän siis tarvitse noudattaa puolueohjelmaamme, mutta näistä kannoista he vastaavat itse, eikä puolue ole niistä vastuussa. Puolue kuitenkin tukee näitä vapaa-ajattelijoita heidän pyrkimyksissään".

Joten hyvin vähän lopulta muuttui aikaisempaan verrattuna. Kritiikin innoittamana Erius päätti tempaista kunnolla, ja siitä seurasi sota Norsunluuta ja oikeastaan koko LEP-puoluetta vastaan. Hän meni jopa niin pitkälle, että julkaisi Listan (😃!)

”Eliitiksi” voidaan määritellä monia vanhoja ja kokeneita poliitikkoja, jotka kuuluivat mm. ”vanhaan hallitukseen”, josta suurinosa lähti eJapaniin Simpan voitettua presidentinvaalit 5.4.
Tässä pieni lista, jossa olevat henkilöt kansa mieltää kuuluvan tähän ”eliittiin”. Se ei kuitenkaan ole täydellinen ja kaiken kattava:

-Gabriel Lavanche (nukkemestari)
-Engram
-Scadens (kyseenalainen)
-Okkius Pyromanius (ennen poistumistaan)
-nanton (kyseenalainen)
-Jorma Ollila (”uusi jäsen”)
-Mokkero (”uusi jäsen”)

HUOM! Tuo lista ei ole tarkoitettu minkäänlaiseksi mustaksi listaksi eikä kyse ole listalla olevien henkilöiden syyllistämisestä tai sormella osoittamisesta!


Artikkelin kommenttiosio täyttyi nopeasti riitelystä, ja se levisi IRC kanavalle ja foorumillekin


Eriuksen naama repesi syntyneen tappelun seurauksena

Seuraavissa vaaleissa Erius kuitenkin hieman yllättäen voitti. Suurin syy siihen oli kuitenkin eSuomen yllättänyt PTO-uhka. Hän teki selväksi, että hän on nimenomaan opposition presidentti. Tämä hänen ensimmäinen kautensa oli kuitenkin joidenkin mielestä lähes katastrofi, sillä monin paikoin maata johti mm. Okkius Pyromanius ja muu nykyinen norsunluu. Etenkin Gabriel Lavanche, Tornin esitaistelija, höykytti Eriusta ensimmäisen kauden onnistumisista joka tilanteessa jonka sai.

Käytännössä Eriuksen ensimmäinen kausi oli kuitenkin ensikertalaiseksi kohtalainen, etenkin verrattuna nykyisiin presidentteihin. Hänen suurin ongelmansa tuolloin oli vertailukohde. Hänen "eliittinsä" oli tottunut johtamaan maata ja omasi valtavat suhteet. Hän itse oli sisäpolitiikkaan erikoistunut oppositiojohtaja, jonka todelliset kokemukset hallinnosta olivat varsin riittämättömät presidentiksi tuohon aikaan.


WLO syntyy


Norsunluun varjossa Erius tunsi varmaankin olonsa yksinäiseksi, mutta tiesi että ei ollut ainoa ajatuksineen. Mahdollisesti tämä johti WLO:n perustamiseen. WLO, kuten alunperin Torni, erikoistui ulkomailla tapahtuvaan poliittiseen toimintaan. Tämä johti eristyneen "salaryhmän" muodostumiseen erityisesti IRC-kanavalla. Ja näin Erius, eliitin ja Norsunluutornin suurin vastustaja, perusti oman eliittinsä. WLO:n toiminnasta ei alkuvaiheen jälkeen ole juuri julkaistua tietoa. Selvää kuitenkin on, että hieman omituinen ropetuskokeilu tewionismi siihen tuskin enää kuuluu..



WLO:n kanssa Erius suuntasi eSingaporeen, jossa hän saavutti toisen presidenttiytensä. eSuomen ankaran kova poliittinen taso ja kilpailu muovasivat Eriuksesta Singaporen tilanteeseen verrattuna loistavan presidentin. Samalla Erius sai tärkeää kokemusta presidenttinä toimimisesta, ja WLO solmi merkittäviä ulkopoliittisia kontakteja. Luonnollisesti samalla WLO hitsautui tiiviimmäksi ryhmäksi, joka eSuomeen palatessaan kykeni ainakin jollain asteella kilpailemaan Norsunluutornin kanssa.

Erius palasi eSuomeen ja omaksui kommunistisen suuntauksen. Lisäksi hän otti hampaisiinsa allekirjoittaneen ja Oikeusministeriön. Kyseinen episodi on varsin surullinen pala sekä omaani että Eriuksen historiaa, eikä sitä mielellään varmasti muistele meistä kumpikaan.

Tämän jälkeen Erius palasi Singaporeen, hävisi siellä presidentinvaalit, palasi eSuomeen ja hävisi sielläkin. Yleisesti ottaen Erius kokeili WLO-teemoja, anarkismia ja jopa tewionismia. Mikään ei oikein auttanut, ja Erius kamppaili uskottavuutensa kanssa.

Lopulta Erius onnistui eSuomessa, saavuttaen kolmannen ja toistaiseksi viimeisen presidenttiytensä Seppo Koskea vastaan. Norsunluu ei tuolloin ollut häntä vastassa, mutta voitto oli silti suhteellisen tiukka. Jatkokautta hänelle ei enää suotu. Erius keskittyi KDP:n johtamiseen. Hän myös hävisi kahdet presidentinvaalit. Merkittävin tapahtuma tältä ajanjaksolta on hänen presidenttikaudellaan synnyttämä BB.


Asgard ja Erius


Erius aktivoitui
yllättäen kun Asgardia oltiin muodostamassa. Allekirjoittanut toimi tuolloin presidenttinä, ja päätyi lopulta erottamaan Eriuksen hallituksesta. Syy oli liiallinen sekaantuminen asioihin. Erius omaa siis perehtyneisyyttä Asgardin asioihin.

Diktatuurin vastustaja

Anarkismista ja muusta huolimatta Erius ei ole koskaan hyväksynyt vastuuttomuutta ja eSuomea vahingoittavaa toimintaa. Tämä ilmeni useina WP Attakia ja hänen hallintoaan kritisoivina artikkeleina, jotka olivat varsin laadukkaita eSuomen sen hetkiseen tilanteeseen nähden. Sittemmin Erius on puhunut itselleen rakkaasta rekrytoinnista, ja viimeisimpänä hakenut jälleen kerran presidentiksi


Millainen mies Erius siis on?


Lukemalla Eriuksen vanhoja artikkeleita allekirjoittaneelle piirtyy mieleen kuva raivoisasti Norsunluuta vastaan taistelevasta oppositiojohtajasta, joka omaa erinomaiset verbaaliset taidot. Vaikka hän on käynyt näännyttävää sotaa Tornia vastaan, hän ei koskaan, ikinä, missään tilanteessa ole vahingoittanut eSuomea tai sen yhteisöä vahingoittaakseen eliittiä, jonka hän on myös aikanaan "keksinyt". Eriuksen merkittävin anti on selkeästi ollut puoluepoliittisella tasolla, jota hän on välillä käytännössä yksinään vetänyt.

Eriuksen taival on ollut kivinen. Alun lupaava startti ei ole kuitenkaan riittänyt kuin kahteen presidenttiyteen eSuomessa ja yhteen Singaporessa. Takkiin on sen sijaan tullut niin monta kertaa, että heikompi olisi varmasti jo luovuttanut. Syitä on vaikea yksiselitteisesti löytää. Eliitti-sota on johtanut systemaattiseen mustamaalaamiseen ja vaaliliittojen muodostamiseen häntä vastaan.


Onko Eriuksesta voittajaksi kun vastassa on Norsunluu?


Tämä kysymys kiinnostaa varmasti monia, eikä vähiten Eriusta itseään. Norsunluutorni on heikentynyt ja uusi sukupolvi on sielläkin vallassa. WLO sen sijaan on saavuttanut yhä suurempaa jalansijaa eSuomen hallinnossa. Toisaalta WLO:jäseniä on eniten KV😒sä, jonka ehdokas Erius EI ole. Erius lähtee vaaleihin jälleen kerran altavastaajana. Artikkeleiden perusteella hän kuitenkin tulee yrittämään parhaansa ja voittaessaan olisi täysin pätevä toimimaan eSuomen ja Asgardin hallinnossa.


Erius juhlii harvinaista voittoaan eliitistä ensimmäisellä presidenttikaudellaan

Seuraavassa artikkelissa keskitytään Norsunluun Noneen.