گزارش سی ان ان از زندگی دن گاسپار در تهران

Day 2,173, 09:25 Published in Iran Iran by Behnam MDN

این مقاله رو یه جا خوندم گفتم شما هم بخونید جالبه.

پايگاه اينترنتي سی ان ان در گزارشي علاوه بر گفت‌وگو با دن گاسپار به شرايط زندگي اين مربي آمريکايي در ايران پرداخته است.

به نقل از ايسنا، در اين گزارش آمده است: "همسرش به او توصيه کرد نرود. همچنين دوستانش گفتند که اين سفر خيلي خطرناک است. اما در سال 2011 مربي سابق فوتبال آمريکا يعني دن گاسپار هشدارها را ناديده گرفت و به سمت جمهوري اسلامي ايران (دشمن سياسي ديرين واشنگتن) پرواز کرد تا به تيم ملي فوتبال ايران براي صعود به جام جهاني 2014 برزيل کمک کند.

گاسپار مي‌گويد: ورزش همه زندگي من است. وقتي به ايران آمدم هيچ کاري با مسائل سياسي نداشتم. شخصيت من به گونه‌اي است که ماجراجو و کنجکاو هستم. دوست داشتم فرهنگي را در قسمت جديدي از جهان که تا به حال نبوده‌ام، تجربه کنم.

سفر اين مربي دروازه‌بان‌ها به ايران مي‌تواند آخرين قسمت از حرفه بين‌المللي اين مربي باشد که در سن 58 سالگي رخ داده و او را از فوتبال آماتور ليگ‌هاي آمريکا به پايتخت‌هاي فوتبال جهان آورده است.

در کارنامه اين مربي پرتغالي – آمريکايي حضور در تيم‌هاي معتبر آمريکا مثل نيويورک، نيوجرسي و مترو استارلز و همچنين تيم ملي فوتبال پرتغال در جام جهاني 2010 ديده مي‌شود.


در سال 2011 دوست و همکار قديمي گاسپار يعني کارلوس کي‌روش به عنوان سرمربي جديد ايران انتخاب شد. بعد از آن کي‌روش خيلي زود از گاسپار براي حضور در کادرفني ايران دعوت کرد. در آن زمان دولت ايران در يک بن‌بست سياسي با واشنگتن بود. ايران بيشتر اوقات آمريکا را "شيطان بزرگ" مي‌دانست.

دولتمردان آمريکا هم ايران را به عنوان يک رژيم راديکال که مخفيانه به دنبال ساخت بمب اتمي است، توصيف مي‌کردند.

با وجود اينکه در آن زمان رابطه دو کشور چندان خوب نبود، گاسپار پيشنهاد کي‌روش را براي حضور در ايران پذيرفت؛ تصميمي که همسرش به هيچ عنوان با آن احساس راحتي نمي‌کرد.

خود گاسپار در اين باره مي‌گويد: او شوکه شده بود و مثل ساير اعضاي خانواده نگران بود. البته من خودم هم نگراني‌هايي داشتم. وقتي براي اولين بار به ايران آمديم نمي‌دانستيم که بايد چگونه رفتار کنيم.



در طول ماه‌هاي اول حضور گاسپار در ايران، او چندان در جامعه حضور پيدا نمي‌کرد و به ندرت آپارتمان خود را ترک مي‌کرد. به غير از مواقعي که براي تمرين از خانه خارج مي‌شد. اما او معتقد است که به تدريج در ايران احساس راحتي کرده است.

او مي‌گويد چيزهايي که در ايران ديد، به هيچ عنوان با تصويري که رسانه از اين کشور ترسيم کرده بود هماهنگي نداشت.

مربي دروازه‌بان‌هاي تيم ملي ايران در اين رابطه مي‌گويد: وقتي شما به اخبار گوش مي‌دهيد، چيزهايي مي‌بينيد. بعضي مواقع از بالکن خانه‌ام بيرون را نگاه مي‌کنم و مي‌بينم شرايط آنطور نيست که گفته مي‌شود. چيزي که مي‌بينم با مسائلي که در اخبار مي‌شنوم يا مي‌خوانم مطابقت ندارد.

گاسپار مي‌گويد آنچه او در مدت حضورش در ايران ديده، ملتي پر از افراد خوشرو است که کشورشان، غذايشان و تيم ملي فوتبالشان را دوست دارند.

يکي از خاطره‌انگيزترين لحظات براي او، ديدار با رييس جمهور قبلي ايران محمود احمدي‌نژاد بوده است.

گاسپار مي‌گويد: احمدي‌نژاد وارد زمين شد و از همه خواست که روي زمين بنشينند و بعد خودش هم روي چمن نشست. در آن زمان به ذهنم رسيد که چقدر جالب است که او خود را در سطحي يکسان با بقيه قرار مي‌دهد. در پايان آن روز من او را به عنوان يک انسان متفاوت يافتم.

در ماه‌هاي گذشته اقامت گاسپار در ايران با تغيير در رابطه ميان ايران و واشنگتن همراه شده است تا جايي که رييس جمهور جديد و ميانه‌روي ايران يعني دکتر حسن روحاني به دنبال رفع مساله هسته‌يي ايران با غرب است.



مربي دروازه‌بان‌هاي تيم ملي مي‌گويد: در حال حاضر بيشتر از هر زمان ديگري اميدواري و خوش‌بيني و همچنين يک حس پر از انرژي وجود دارد که مي‌گويد مسائل بهتر مي‌شود. من هميشه به صلح اعتقاد داشته‌ام و اگر نتيجه همه کارها صلح باشد، دنياي بهتري خواهيم داشت.

اما نقطه عطف حضور دن گاسپار در ايران، در شب 18 جون رقم خورد، زماني که تيم ملي فوتبال ايران با پيروزي يک بر صفر برابر کره‌جنوبي براي چهارمين بار به جام جهاني صعود کرد. بردي که جشن‌هاي متفاوتي را در خيابان‌هاي ايران رقم زد.

دن گاسپار مي‌گويد: در آن زمان اشک‌هاي زيادي ريخته شد و همه يکديگر را در آغوش مي‌گرفتند. نمي‌توانم آن لحظه را توصيف کنم. فقط افراد کمي اين شانس را داشتند که از کوه بالا بروند و به موفقيت بزرگ يعني حضور در جام جهاني 2014 برزيل برسند.

گاسپار گفت که تنها ناراحتي‌اش در آن شب اين بوده که نتوانسته خوشحالي خود را با همسر و خانواده‌اش در آمريکا تقسيم کند.

قرارداد او با ايران تا پايان جام جهاني در برزيل خواهد بود.

او مي‌گويد تمرکزش روي اين است که ايران بتواند در اين تورنمنت بدرخشد و بعد مي‌خواهد با خاطراتي خوب به آمريکا بازگردد.



گاسپار در پايان گفت: اگر مي‌خواستم به کارشناسان، دوستانم و خانواده‌ام گوش دهم، هيچ‌وقت به ايران نيامده بودم. اما حالا اين سه سال تبديل به قسمتي از زندگي من شده و خاطره‌هايش تا هميشه باقي خواهد ماند.

منبع