smif is back?

Day 740, 14:25 Published in Romania Romania by smif

Din groapa de gunoi a istoriei, care a fost suficient de draguta cu mine sa ma gazduiasca mai bine de 4 luni de zile ...
Din coltul meu "nemuritor si rece" ...
Am murit si am inviat ...
Cu o proaspata cerere de a redeveni ROMAN in Romania, dupa ce mi-am servit neamul cum am putut mai bine in Moldova de peste Prut.
Iata-ma din nou in media romaneasca ...
Pe scurt ...
Luna asta am avut ca sarcina sa fiu Guvernatorul BNR!
Nu am facut prea multe pentru ca aproape o saptamana am lipsit fiind bolnav la pat, iar in restul perioadei nu am avut RON sa fac nimic.
Am pus de vreo 2 3 ori RON la vanzare si cam la atat s-a limitat aportul meu luna aceasta la GUVERNAREA ROMANIEI!
Asta ca sa nu zic ca nu am facut nimic.
Alex Craciun s-a ocupat si de asta, cum a stiut el si a putut mai bine.
Lasand asta la o parte, cu ce nu am facut, vreau sa trec cu pasi grabiti la ce am facut.
Toata lumea a auzit de mult ravnitul, mult doritul, mult visatul script/site extern/aplicatie, pe care il promitea Alex Craciun, si ruga pe cei care le au cu programarea and stuff sa il contacteze.
In acest moment vreau sa fac 2 chestii.
Prima va fi dezvaluita in acest articol, si cea de a doua intr-un articol care va urma destul de rapid sper eu.
Toata lumea a tipat: ECONOMIA!
Si raspunsul a fost o crestere a fiscalitatii, pentru a cata oara ...
Nu am avut timp sa discut cu Alex si el a decis sa mearga cu versiunea lui.
Ei bine, versiunea mea vreau sa fie fundamentata pe cifre, calcule, sume clare si estimari cat mai putine si marje de eroare cat mai mici.
De aceea pentru a putea stabili, dupa parerea mea, IN DEPLINA CUNOSTIINTA, o noua grila de impozitare avem nevoie de o aplicatie externa de management la nivel guvernamental, la nivel macroeconomic.
Stiu ca par cuvinte pompoase, si incepe sa fie iar un wall text marca smif, dar ascultati-ma cu atentie.
Nu oi fi facut eu multe lucruri bune in jocul asta, dar macar partea cu politica fiscala a fost incepand cu prima secunda de v1, baza pe care Imperiul Roman s-a creat.
De aceea pentru a usura munca celor care vor fi factori de decizie in eRomania in lunile ce vor urma, caut si eu ca Alex Craciun, un programator, sau 2 sau 10, sau cati e nevoie sa produca ce avem nevoie.
Asta cu ce avem nevoie e destul de vaga si a fost uzata pana si-a pierdut din valoare.
Primul meu pas este intocmirea unui TASKLIST pentru cei care s-ar incumeta, cu explicatiile de rigoare.
Chiar daca unii considera la fel ca si mine ca "KNOWLEDGE IS POWER" si ca ce urmeaza sa spun acum ar putea fi folosit si de alte tari, nu neaparat prietene noua, eu trec mai departe pentru ca lumea trebuie sa stie de ce avem nevoie pentru a fi corecti si coerenti.
Si cine poate sa produca asa ceva sa isi merite locul intre cei mai buni.
Oricum, ziarul asta are multi subscriberi, dar nu mai ma baga nimeni in seara, dintre cei straini (dusmani) sper.
So here goes nothin' :

* Elaborarea unui script care sa calculeze totalul vanzarilor pe fiecare domeniul (eventual si Q) cu istoric zilnic, unde putem urmari, calcula si eficientiza VAT (taxa pe valoare adaugata)
Pentru cei care se gandesc cum putem face asta, iata raspunsul: http://www.erepublik.com/en/rankings/companies/country/1/1/1/1
De aici se poate calcula automat, zilnic pe fiecare segment de productie un total general al vanzarilor.
Daca stim ca avem vanzari de sa zicem 10.000 ron la case, stim ca 1% VAT ne aduce 100 ron si ca 5% ne aduce 500 de ron pe zi (fara sa luam in considerare RAW MATERIALS)
Exemplu:
Food - 22.256 RON
Housing - 18.859 RON
Gifts - 4.584 RON
and so on ....
* Elaborarea unui script care pentru fiecare domeniu si Q sa faca un total al produselor puse pe piata.
Exemplu:
Weapons Q1 - 4567
Weapons Q2 - 1877
...
Gifts Q5 - 220
Impreuna cu pretul mediul al celor mai ieftine 3 oferte poate oferi clar un volum al masei monetare necesare pentru acoperirea productiei.
Masa monetara in definitia ei trebuie sa acopere toate produsele finite de pe o piata, pentru a fi echilibrata, asta intr-o definitie cat mai simplista, care se aplica eRepublikului.
* Elaborarea unui script care sa calculeze de asemenea toate produsele care sunt pe stock pe aceeasi logica cu domeniu si Q si care impreuna cu pretul mediu calculat dupa formula de mai sus sa ajute la intregirea imaginii asupra masei monetare.
* Elaborarea unui script care sa sorteze toate firmele din Romania, dupa domeniu si Q si care sa imi arate numarul de angajati din fiecare domeniu, cu skillul mediu, si wellnesul mediu.
Acest lucru ma ajuta sa vad cat se produce din fiecare produs (cu o aproximatie destul de mica), si foarte important ce cantitati de materii prime sunt necesare pentru a ne putea face o imagine cat mai clara a necesarului de materii prime, care in afara de Grain, provin din import, reusind astfel sa stabilim niste taxe la import coerente inainte de toate.
Exemplu:
Weapons
Q1 (877 employees) - Avg skill 4.8 - Avg wellness - 78% - Avg productivity X, Total Productivity Y
Q2 ....
and so on ....
* Elaborarea unui script in care toti angajatii din Romania (care au muncit in ultimele 3 zile cel putin o data, pentru a elimina din calcul firmele care sunt pline de hoituri inca din BETA, ati fi surprinsi dar exista si acum asa ceva) sa fie impartiti pe nivelul skillului asa cum ii imparte eRepublik:
0 - 0.99, 1 - 1.99 , 2 - 2.99 , 3 - 3.99 , 4 - 4.99, 5 - 5.99, 6 - 6.99, 7+
Aceste informatii impreuna cu un salariu mediu calculat din primele 3 pana la 5 oferte existente pe piata pentru skillul respectiv, ne pot da un fond de salarii pentru fiecare domeniu, deci un necesar de RON (o informatie irealist de importanta pentru managementul macroeconomic al unei tari), plus ca putem evalua, estima si corela impozitul pe salarii aka Income Tax, cel pe care prea putini spre nici un manager nu il plateste scotand banii din firme prin monetary market si nu prin collect.

Desi mai multa a fost gargara decat lista de cerinte era necesara.
Promit sa revin cat mai curand si cu urmatorul articol care sper eu sa oferte o noua perspectiva asupra economiei, a fiscalitatii, si a politicii monetare la nivel de tara.
O posibilitate care ar putea sa deranjeze pe unii conservatori, dar care cred ca daca e macinata bine de cat mai multe persoane cu experienta ar putea sa aduca beneficii pe toata linia incepand cu economia, socialul si chiar militarul.
Pana atunci va salut si va urez noapte buna,
Cu respect,
smif