eKosovo voting: symperasmata kai skepseis

Day 1,428, 05:03 Published in Greece Greece by Faethongr

η φαρσοκωμωδία του “eKosovo voting” ολοκληρώθηκε με οριακότατη ( τυχαίο; ) επικράτηση της άποψης ότι το η-Κόσοβο πρέπει να μπει ως κομμάτι της Σερβίας στο παιχνίδι. Βάσει των αποτελεσμάτων θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:



α. Πιστεύω ότι είναι πιθανόν το Κόσοβο να μην μπει τελικά καθόλου ως περιοχή ώστε να μην δυσαρεστηθεί κανείς. Οι Σέρβοι ούτως ή άλλως παίζουν ήδη μανιωδώς το παιχνίδι και κάτι τέτοιο δεν θα τους αποτρέψει κατ’ανάγκην.

β. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Έλληνες παίκτες άφησαν παιχνιδικές μικρότητες και σε ένα θέμα που άπτεται της πραγματικότητος και όχι του παιχνιδιού (αναγνώριση κράτους όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα αληθινά κράτη στο παιχνίδι) επέλεξαν ώριμα είτε ψηφίζοντας κατά σε ένα ανεξάρτητο κόσοβο είτε απέχοντας. Πάλι καλά... Επιπλέον τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασαν οι admins (άλλο καταπληκτικό κόλπο) προκάλεσαν κλυδωνισμούς στις σχέσεις μεταξύ η-Σερβίας και η-Τουρκίας και όχι άδικα. Άλλωστε είναι λίγο δύσκολο να φανταστούμε ότι μια η-Αλβανία δεν θα έχει υποστήριξη Τούρκων παικτών ανεξάρτητα από τους παιχνιδικούς συσχετισμούς.



γ. Το μήνυμα των Ελλήνων ήταν λοιπόν σαφές και μια καλή απάντηση στην προηγούμενη ανωριμότητα των Σέρβων παικτών. Αυτην την ψύχραιμη συμπεριφορά μας πρέπει να την υπενθυμίσουμε και να την τονίσουμε στο μέλλον! Εκτός αυτού, ακόμη και αν παραμείνουμε αντίπαλοι με την Σερβία, είναι αλλιώς το να εξασφαλίσουμε μια αμοιβαία «ανακωχή» από το να επιδιώξουμε και πάλι μια (παράλογη σχεδόν) μετωπική σύγκρουση. Αυτό, ελπίζω, το αντιλαμβάνεται και ο πιο πορωμένος EDENίτης!



Έχω ξαναπεί ότι θεωρώ την η-Σερβία έναν η-αντίπαλο, αλλά ότι οι συμμαχίες και οι συσχετισμοί δεν είναι αιώνιοι. Ότι μια συμμαχία στον άξονα Ισραήλ – (Κύπρος) - Ελλάδα – Βουλγαρία – Σερβία –Ρουμανία – Ρωσσία – Κίνα θα ήταν, αν μη τι άλλο, μια ενδιαφέρουσα υπόθεση εργασίας (πριν πάθετε εγκεφαλικό ορισμένοι, δείτε πώς το διατυπώνω: ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ). Ασφαλώς και υπάρχει μια rl βάση σε μια τέτοια κίνηση αλλά τι δεν έχει μια τέτοια βάση. Αλλά, όπως προείπα, ακόμη και αν μια τέτοια συμμαχία είναι ανέφικτη επι τού παρόντος, είναι εφικτή η εξασφάλιση μιας πιο ουδέτερης στάσης από την πλευρά των Σέρβων, κάτι που είναι ζωτικό για την χώρα. Πάντως, δεν είναι μακριά η ώρα που θα πρέπει να ξαναδούμε τις συμμαχίες μας και ίσως μια πιο μικρή και δεμένη συμμαχία να είναι προτιμητέα από μια παγκοσμιοποιημένη που έχει χαλαρά αντανακλαστικά στις μάχες που λαμβάνουν χώρα.



Τέλος, θέλω να θέσω έναν όχι άμεσα σχετιζόμενο αλλά παράλληλο προβληματισμό: θεωρώ ότι σταδιακά στο παιχνίδι προωθούνται (σταδιακά) οι Στρατιωτικές Μονάδες (ΣΜ) εις βάρος των κρατικών σχηματισμών. Αυτό είναι βεβαίως σαφές, αλλά αυτό που δεν είναι σαφές είναι το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την ίδια την δύναμη του κράτους ή και την ίδια την υπόστασή του, κάτι που θα ήταν και το τέλος της ελληνικής η-κοινότητας, δεδομένου του ατομικισμού μας και της προσήλωσής μας στις ΣΜ. Επίσης, μια πλήρης απαξίωση του κράτους θα ήταν ίσως εις βάρος της κοινότητας γιατί τότε το παιχνίδι δεν θα τράβαγε καινούριους παίκτες. Αυτά ως έναυσμα για σκέψη...



Το άρθρο διανθίζεται με Σέρβες καλλονές γιατί γουστάρουμε...