Τι σημαίνει η κατάκτηση της Χάιφα για τη χώρα μας;

Day 745, 14:38 Published in Greece Greece by Che Greco

Για πρώτη φορά στην e-Ιστορία της, η χώρα μας έχει κατακτήσει μια περιοχή άλλης Χώρας (Η Ναζαρέt και το Τελ Αβίβ θα επιστραφούν στο Ισραήλ γι’ αυτό αναφέρομαι μόνο στη Χάιφα). Η κατάκτηση της Χάιφα , όπως όλοι ξέρουμε ή θα έπρεπε να ξέρουμε, είναι μια συμφωνημένη πράξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελλάδα για να κλείσουμε το μοναδικό σύνορο που είχαν οι Ισραηλίτες με τους Τούρκους, να σταματήσουμε το TW τους και να βρεθούμε και στα νώτα τους. Η νέα μας περιοχή όμως δε παύει να αναθεωρεί τη στρατιωτική αλλά και στρατηγική μας πολιτική στον Νέο Κόσμο.

Είναι μια δοκιμασία για το πόσο καλά και συντονισμένα μπορούμε να κρατήσουμε μια ξένη περιοχή, πράγμα που εξαρτάται και από τη στρατιωτική μας δύναμη αλλά και από την ικανότητά μας να ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπ. Άμυνας. Κάτι άλλο σημαντικό που προκύπτει απ’ τη νέα περιοχή είναι η μελλοντική συνεργασία μας με Ισραήλ και πως θα μπορεί να αξιοποιηθεί η νέα μας σχέση για τα συμφέροντα και των δυο χωρών. Ο πόλεμος θα παραμείνει ανοιχτός μεταξύ μας για διάφορους στρατηγικούς λόγους μέχρι να αποφασίσουν αλλιώς οι μελλοντικές κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Η κίνηση αυτή είχε σχεδιαστεί προ πολλού. Για να ξεκινήσει χρειάστηκε να υπογραφτεί συμμαχία με το Ισραήλ, πράγμα που έγινε πριν από 2 μήνες. Μετά η επίθεση των Τούρκων στο Αιγαίο, άνοιξε και πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ (μέσω του μηχανισμού της αλυσιδωτής αντίδρασης). Ο αρχικός στόχος βέβαια ήταν διαφορετικός. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν ο πρώην πρόεδρος του Ισράηλ αποδείχτηκε προδότης και επιτέθηκε στη Τουρκία ενεργοποιώντας 7 συμμαχίες των Τούρκων, δίνοντας στην Τουρκία την ευκαιρία να καταστρέψει για δεύτερη φορά το Ισραήλ.

Έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη κίνηση αυτή αλλαγής περιοχών για να κλείσουμε το σύνορο Τουρκίας-Ισραήλ. Στην αρχή ο πρόεδρος του Ισραήλ ήταν δισταχτικός και προτίμησε να κάνει TW με τους Τούρκους και τους υπόλοιπους εχθρούς της συμμαχίας μας. Η συμμετοχή του Ισραήλ σε τέτοια TW όμως αποδείχτηκε επικίνδυνη κίνηση για όλα τα μέλη της συμμαχίας μας, μιας και οι εχθροί μας πλέον συμμετείχαν σε καθημερινό TW (μια μέρα Ρωσσία/Β. Κορέα και τη δεύτερη Τουρκία/Ισραήλ).

Στο τέλος ο πρόεδρος του Ισραήλ αποφάσισε οτι για να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του δε χρειαζόταν να βλάψει τα συμφέροντα της δικής μας χώρας αλλά και των υπόλοιπων συμμάχων που βοήθησαν στην ανεξαρητσία του Ισραήλ. Έτσι είπε όχι στις απειλές των Τούρκων (TW ή θα σας εξαφανίσουμε απ’το χάρτη) και με εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Και κάτι τελευταίο:
FIGHT RED IN ΝΑΖΑΡΕΤ-NORTH DISTRICT
Πολεμήστε με όπλα. Αν δε μπορούμε να κρατήσουμε αυτή τη περιοχή, πώς θα κρατήσουμε άλλες στο μέλλον;