Istoria militara a eRomaniei

Day 365, 05:05 Published in Romania Romania by Marius Ovidius

Revin cu acest articol pentru a imbunatati nivelul de informatii si de percepere a realitatilor jocului.

In ce priveste problemele militare este bine sa retinem ca faptele trebuie impartite intre BETA si V1, cam la fel cum a fost cu anul 0 in RW.
De asemenea, militarii sunt persoane deosebite, animate de placerea modulului de lupta, evident, insa ei sunt cei care garanteaza linistea si prosperitatea unei tari furnizind "securitate" in sensul modern al cuvintului.
Acesti militari sunt organizati in corpuri de armata cu ierarhii si responsabilitati precise.

Evident. toate acestea nu se realizeaza de la sine ci prin munca si daruirea unor oameni pentru care noi, majoritatea populatie civile nu trebuie sa avem numai respect ci si incredere in onoarea si daruirea lor.

Chiar asta as vrea sa intelegem din prezentul. Efortul si daruirea cu care citiva eRomani, de-a lungul timpului din eR, au luptat pentru binele si prosperitatea noastra, a tuturor, pentru pozitia si statutul actual al acestei tari.

In BETA jocul era la inceput, useri incercau sa descopere cum functioneaza acesta, ce trebuie facut pentru a obtine avantaje, tactice sau strategice si in general cum este aceasta noua lume.
Modulul de razboi, pe atunci era altfel decit acum. Luptele erau directe, intre useri oponenti. Un user putea lupta cu unl sau mai multi alti useri.
Din punctul asta de vedere jocul era mai romantic, mai direct si mai cinstit. Puteai sa apreciezi valoarea unui dusman si chiar sa il respecti si sa dezvolti un soi de cmaraderie cu el (cam la fel cum a aparut intre cruciati si cavalerii arabi).
In V1 s-a introdus ZIDul si metoda de a cistiga prin darimarea acestuia (respectiv prin recladirea lui). Acest fapt ii separa pe useri, ei nemaifiind in contact direct si obiectivul lor, lupta lor, nefiind legata direct de opozanti, ci de un zid impersonal.

Primul corp de armata al eRomaniei a fost FAR (Fortele Aeriene Romane) denumit asa datorita faptului ca prima sa implicare in lupta a fost una de "desant", respectiv in conflictul aparut intre USA si Canada.

Este interesant sa retinem ca in eR userii sunt persoane formate in RW avind atitudini si mentalitati "aduse" de acolo. De asemenea, problemele sau tensiunile existente intre vecini din RW tind sa degenereze in razboaie in eR.
Astfel eItalia ar dori sa cucereasca eSlovenia si eCroatia ca sa se razbune pe preturile tot mai mari pe care le platesc in concediile din aceste tari in RW.
eSpania vrea sa cucereasca ePortugalia, eUSA dorea cucerirea eCanadei, etc.
Nu cred ca are rost sa insist si asupra relatiilor dintre eRomania si eUngaria.


Atunci gupele erau formate din 10 oameni, fiecare avind un comandant.
Acest sistem de organizare s-a dovedit a fi putin viabil datorita problemelor de comunicare din RL a membrilor unei asemenea grupe.

Apoi a urmat conflictul dintre eGermania si ePolonia, cistigat militar de eGermania. Nu mult timp dupa victoria militara a eGermaniei, ‚rezistenta” ePoloneza a realizat un „take over” prin cistigarea si astfel, desi cistigase razboiul, eGermania a incetat sa existe.
In acest conflict eRomania a aplicat o forta militara restructurata, organizata in grup de 50 de useri, cu un singur comandant si 2 locotenenti, organizare ce functioneaza pina astazi si si-a dovedit viabilitatea.

ePolonezii par a fi un popor foarte inventiv 🙂

Urmeaza conflictul eRomania vs eUngaria.
Asta este momentul constituirii GN (Garda Nationala) in care au fost cooptati multi useri cu un skill relativ ridicat insa cu scopul de a-si dezvolta capacitatea de lupta, de a se obisnui cu modalitatile de comanda, etc.
Initial eRomania a cucerit o regiune din eUngaria, pina cind acestia, si aliatii lor din PEACE s-au dezmeticit.
Tactica folosita:
Deoarece atunci regula era ca lupta dureaza 24 de ore (fix), la finele carora toti inamicii trebuiau sa fie invinsi (pentru a avea o victorie), s-au format „cozi” de luptatori cu skill mare, dar nu numai, pentru ultima jumatate de ora, 15 minute.
Dupa prima victorie, in prima zi, alianta PEACE a trimis trupe in eUngaria, in sprijinul acesteia. Cel mai important corp expeditionar a fost cel al eItaliei (in special cele doua divizii din Sicilia).
La acest moment eRomania a trecut in defensiva (care a durat 4 zile), folosind aceasi tactica de comasare a luptatorilor pentru ultimele minute de lupta.
Dupa cele 4 zile vointa de lupta a soldatilor eItalieni a fost frinta, vazind cite 200, 250 de jucatori eRomanni care asteptau sa ii infrunte si ofensiva PEACE a incetat.
Atunci s-au infiintat si FTR (Fortele Terestre Romane) precum si SP (Soimii Patriei) si VM (Vinatorii de Munte), adoptind aceleasi structuri si metode organizatorice, deja testate.

In timpul acestor lupte, asa cum spunem la inceput, soldatii eRomani au stabilit relatii directe cu soldati eItalieni si au aparut manifestari de respect reciproc, chiar prietenii.
O buna exemplificare a unei asemenea experiente in articolul lui Calinus, scris in timpul conflictului cu eUcraina, dar care surprinde sugestiv atmosfera:

http://www.erepublik.com/en/article/cum-am-luptat-pentru-tara-si-am-infrant--288072/1

Catre sfirsitul lunii iulie, grupul Victor Petrescu incearca (si in cele din urma reuseste, desi apare o scurgere de informatii interene) preluarea eIrlandei, evident, avind de suportat rezistenta si oprobiul locuitorilor naturali ai acesteia.

Un alt conflict la care eRomania a participat, conflict de care este legat celebrul scandal al „aurului de la turci”, este cel dintre eGrecia si eTurcia.

Fostul presedinte al eRomaniei, Alex Craciun, explica intr-un coment al sau la un aticol (ulterior am dezvoltat aceasta comunicare prin mesaje directe):
Presedintele eTurciei (Nevugila) a oferit eRomaniei (liderilor sai) suma de 1.000 GOLD pentru a fi favorabila acesteia in razboiul sau cu eGrecia (metoda tipic orientala de transare a unei probleme, ce sustine legatura directa a comportamentelor deprinse din RW si aduse in eR).
Presedintele a aceptat suma trimisa de acesta insa a implicat fortele armate nationale eRomane in conflict alaturi de eGrecia.


La sfirsitul periaodei BETA modulul de razboi este „inghetat” de catre admini si, desi eRomania era in continuare in stare de razboi cu eUngaria, nu exista un conflict armat in derulare.
Aceasta situatie a facut ca la data lansarii V1 eRomania sa poata continua prin cucerirea inca unei regiuni din eUngaria (decizie luata de catre presedintele the_mihai, fara a fi necesar acordul Congresului).

In V1 principalele lupte sunt cele de eliberare, de redobindire a independentei unor state, asa cum a-ti putut observa si din recentele articole de presa.

PS
Deosebite multumiri:
Ministrului Apararii Nationale, Han Solo
Presedintelui eUGD, Alex Craciun
Fostului Presedinte RoU, Shadow Figure
Fostului Presedinte PMR, MickeyD
Lui GabrielP
Tuturor prietenilor din eRepublik (nu numai din eRomania)

La fel ca si in precedentele articole, rog pe cei mai bine informati sa isi expuna opiniile si punctele de vedere privitor la aceasta incercare de reevocare a unor fapte „istorice”.