Mai sunt utile organizatiile militare ale statului?

Day 422, 10:30 Published in Romania Romania by GabrielP

In articolul asta vreau sa deschid un subiect delicat, si anume inutilitatea organizatiilor militare... asa-zise ale statului roman ('Soimii Patriei', 'Batalionul Vanatori de Munte', 'Fortele Navale Romane', 'Fortele Aeriene Romane' si 'Fortele Terestre Romane').

In realitate aceste "Forte" si "Batalioane" sunt niste organizatii lipsite de transparenta in ceea ce priveste situatia lor financiara, cu o conducere autoritara si discretionara, si care depind politic si economic de conducerea statului... adica sunt subordonate politic.

Sa o luam pe ran😛

Aceste organizatii sunt niste 'gauri negre' pentru banii de la trezoreria statului. Desi am cerut sa vad unde s-au dus miile de GOLD ale Romaniei, nu am primit decat o insiruire de nume dar nici o mentionare a sumelor cheltuite de fiecare soldat si de performanta facuta de fiecare pe banii primiti. In concluzie, organizatiile militare reprezinta un mod perfect prin care se pot scurge banii tarii in buzunarele politicienilor de la conducerea statului.

Subordonarea politica fata de conducatorii statului este evidenta. Daca se schimba presedintele tarii atunci acesta isi pune proprii oameni la conducerea organizatiilor militare. Acestia, ajunsi peste noapte comandanti militari, isi pun amprenta "profesionalismului" lor asupra organizatiilor peste care au ajuns "stapani". Noul comandant devine portavocea noului regim politic care transmite ordinul care vine de sus. Soldatul de rand trebuie sa accepte si sa inghita ordinul politic primit. Daca trebuie facuta galerie politica, el va face. Daca trebuie votat un anumit om, atunci el trebuie sa execute. Daca trebuie sa se mute intr-o anumita regiune, sau sa faca o lovitura de stat, el se va executa ca un soldat model. Prin aderarea la o structura militara, soldatul de rand se pune in slujba unei masinarii politice care se poate folosi de el pentru a-si indeplini scopurile mai mult sau mai putin militare.


Carligul care il tine legat pe soldat de organizatia sa este un set de promisiuni de castig (bani, arme, bilete, gifts) si un set de sentimente de apertenenta la un grup considerat elitist. De aceea vedeti adesea prin presa diversi tipi cu sigla organizatiei la avatar care striga slogane si sabloane despre cat de tare si mare este organizatia din care fac ei parte.

Inutilitatea organizatiilor militare iese la suprafata atunci cand comandantii lor "se scapa" si lanseaza mesaje de genul:
"Dupa cum stiti, statul nu mai ofera arme sau bani de arme decat in cazuri extreme si atunci doar tancurilor. Singura modalitate de a primi arme este de a intra in una din gruparile existente si de a dona/lucra la firma de arme care apartine de acea grupare." blaster2008

Realitatea este ca in caz de razboi se impart bani si arme de la stat tot pe spranceana, asa cum s-a facut pana acum de luni bune si nu vad semne ca se schimba modul de actiune. Fostul comandant blaster2008 a fost sincer - de aceea cred ca a si renuntat la functie - si a spus negru pe alb ca in caz de razboi banii se vor duce tot spre tancuri. Deci realitatea este dureroasa, doar "unii" au acces la ajutoare de la stat, restul sunt dar "cadre" de incredere in slujba puterii politice... putere care decide ce razboaie si unde se vor deschide. Asa s-a intamplat la ultimele razboaie pornite de presedintele Romaniei si de oamenii lui. Asta este si "forta" pe care Romania se sprijina si cu care se mandreste... nu altceva.


Romania nu este un caz aparte. Mai sunt si alte state conduse de structuri autoritare, state care reprezinta o forta dar care sunt considerate de catre "lumea democratica" ca apartinand "axei raului". De aceea "lumea democratica" (cum este SUA) incepe sa se distanteze de politica dusa de Romania ajunsa "oaia neagra" a organizatiei militare internationale ATLANTIS.

Imi permit sa fac o profetie: in momentul in care Romania se va democratiza atunci organizatiile militare ale statului vor deveni inutile, pentru ca democratizarea inseamna si indepartarea autoritarismului.

Eu personal am militat si voi milita in continuare pentru democratizarea Romaniei pentru ca consider ca este singurul mod prin care Romania poate sa-si recastige demnitatea ca tara si singurul mod prin care poate exista in folosul TUTUROR cetatenilor ei.