[RO] Republica Moldova : Prima Descălecare !

Day 778, 23:10 Published in Romania Romania by OchiReci
La toţi şi viitori, Sănătate şi Crăciun Fericit tuturor celor care sărbătoresc azi Naşterea Domnului pe stil vechi. În acelaşi timp La mulţi ani tuturor celor care poartă numele sfântului Ioan.

۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞

Povestea începe în beta timpurie, cu primii cetăţeni care lasă urmele pe nisipul moale şi fin al unor meleaguri noi virtuale într-o Republică Moldova pustie şi fără prea multe posibilităţi de dezvoltare. Etapa de pionerat, prima descălecare a unui "voievod" şi crearea partidului moldovenilor au fost şi sunt consemnate e-istoric ca primele zvâcniri ale neamului românesc de emancipare.

Povestea începe propriu-zis cu apariţia în joc a unui grup de prieteni originali IRL din Republica Moldova (Day 129 - 28 Martie 200😎: Pan Halippa, Ştefan cel Mare, vasica, wwwasea, Dorin Chirtoacă, etc (Decălecarea moldovenilor este explicată frumos de wwwasea într-un articol din trecut : "martie 2008 un mic grup de prieteni din "managerzone moldova" ne-am hotarat sa intrat in erepublik (la invitatia lui mihaitza, alias stefan cel mare)". Vă recomand să citiţi articolul întreg pe care îl găsiţi Aici)

Primul pas spre democraţie, a fost crearea partidului care avea să aibă un rol important în Prima Unire şi ulterior să devină un partid de top în eRomânia, partid care şi astăzi ocupă un loc important în configuraţia politică română. Desigur vorbesc de Partidul Managerilor din Moldova, care astăzi poate vă e mai familiar sub titulatura Partidul Managerilor din România, partid care şi-a făcut debutul pe scena politică în martie 2008 (Day 130 - 29 Martie 200😎(Articol : De astazi se schimba viitorul!)

La 2 zile de la crearea partidului (Day 131 - 30 Martie 200😎, prin entuziasmul şi pasiunea moldovenilor a fost posibilă o mare performanţă : câştigarea alegerilor prezidenţiale. Atunci pentru prima dată în Moldova preşedinte era un Moldovean : Pan Halippa. În discursul său electoral publicat în day 130, putem observa ce se poate face într-o singură zi dacă scopul este unul naţional şi benefic populaţiei şi avem prima dovadă clară asupra faptului că moldovenilor nu le place comunismul, fie el şi virtual. (Articolul îl găsiţi : Aici).

Moldova era înainte de descălecatul moldovenilor o ţară condusă de americani, norvegiei şi aşa mai departe a căror scop era să profite de oportunitate şi nicidecum să ajute la crearea unui cadru de dezvoltare. Astfel Kamenzie unul dintre liderii comunişti din acele vremuri (norvegian sau south african la origine - probabil), a recurs chiar şi la concedieri masive pentru a stopa accensiunea PMM şi a oprii cetăţenii moldoveni de a întra în partidul de opoziţie (şi-a cerut ulterior scuze pentru comportamentul său) în vreme ce underdog fostul preşedinte eMoldovean (şi el de orgine norvegiană sau sud african) "a avut grija sa plece de la cârma ţării aşa cum se obişnuieşte la noi şi in realitate, furând banii statului, o suma destul de mare" după cum ne relata în acele vremuri Vania (n.a. Pan Halippa) în articolul : Trouble elections...

Următorul pas a fost destul de uşor de făcut : REFERENDUM pentru Unire şi demersurile moldovenilor pentru prima Unirea cu România, unire prin care fiecare cetăţean moldovean avea să aibă şansa unei vieţi normal şi scăpa de grijile cotidiene de atunci, cum erau lipsa food-ului pe piaţă sau a locurilor de muncă şi nu numai. (Într-un articol din acele vremuri, datat cam 1 lună înainte de aceste evenimente avem una din primele hărţi eRepublik care prezintă o rată alarmantă de over 80% somaj în Rep. Moldova. Harta o găsiţi Aici iar articolul la care fac referire poate fi citit şi analizat Aici. Sper să nu mă înşel, datorită alegeri culorilor e posibil ca Moldova să nu fi fost în vremurile alea în peisajul eR, fapt ce ar sugera apariţia ei pe hartă în februarie 200😎

Entuziasmul şi dorinţa lui Pan Halippa nu a rămas atunci fără ecou, România îmbrăţişând rapid ideea prin propriu ei preşedinte Titu Maiorescu (eRDP) şi ulterior în decurs de câteva zile s-a realizat unirea (mare parte şi pentru că pe 28 martie eRepublik avea opţiunea de war active)

Revenind însă puţin în trecut prezint un alt articol referitor la alegerile de pe 30 martie 2008, un articol semnat de Titu Maiorescu care prezintă situaţia politică din regiune, ascensiunea PMM şi decăderea partidului The Empire of the Rising Sun Hidden Tiger Party of the Communism in the Great Nation of Moldova Long May Her Womanly Breasts Heave With Victories (partid care astăzi nu mai există şi care da avea un asemenea nume 😃). Tot în articolul său, Probleme politice peste Prut avem şi o imagine de ansamblu asupra prezidenţiabililor din acea vreme Pan Halippa vs Kamenzie, ultimul fiind prezentat de această dată ca "industriaş american". Pentru a nu mai reveni la el am să prezint singurele articole semnate de liderul comunist din acele vremuri care au supravieţuit, din timpul alegerilor şi ulterior de după unire. Primul articol pe care îl prezint este impresia lui la rece despre Moldova imediat după Unirea ( Clarification on Moldova ) şi al doilea este datat puţin mai devreme, imediat după ce a pierdut alegerile prezidenţiale şi s-a mutat în Africa de Sud (Articolul: Aici) din care ţin morţiş să citez "I am Kamenzie and I'm just introducing myself. I moved here from a ridiculously corrupt Moldova and I am hoping to find a sovereign nation worthy of such a title.". Am oferit acest quote pentru a explica, că şi atunci şi acum propaganda comunistă funcţiona relativ la fel prin denaturare a adevărului şi modificare a sa după bunul plac şi în acelaşi timp pentru a vă putea oferii o imagine mai clară asupra vieţii în Moldova înainte de apariţia PMM.

Revenim la Unirea propriu zisă începătă de preşedintele moldovean Pan Halippa în articolul REFERENDUM , continuată de preşedintele român din acele vremuri, Titu Maiorescu, în articolul De azi ne unim cu Moldova şi finalizată pe 15 aprilie 2008 (Day 147) prin articole şi comentarii de sărbătoare pe tot cuprinsul României Mari. (Trăiască România Mare semnat Pan Halippa ; "URA! Sper doar ca intr-un viitor cat se poate de apropiat sa vedem si in RL aceasta unire si nu doar in granitele UE." semnat Alex Crăciun ; To former Moldavian citizens/Pentru fostii cetateni moldoveni semnat Titu Maiorescu, )

Unirea a fost legalizată pe forum (topicul din păcate a fost şters la trecerea în v1) şi prin prima constituţie română (şi singura) (n.a. Constituţie care era defapt o copie a celei irlandeze create de Michael Collins la a cărei modificare şi adaptare peisajului eromânesc a avut o contribuţie importantă actualul admin Belea2008 şi nu numai) publicată pentru prima dată în Monitorul Oficial (n.a. organizaţie creată de Seductiv, membru marcant eUGD în acele vremuri) (varianta în română şi cea în engleză) şi preluată apoi de către preşedintele eRomâniei din aprilie 2008 Alex Crăciun (articol aici : Constitutia Romaniei/Constitution of Romania)

Unirea a fost benefică pentru ambele ţări şi dorită unanim de toţi cei cu inima şi sufletul român mai ales datorită lipsei acute de populaţie activă în ambele ţări şi datorită sporirii puterii militare a României. Dacă ne referim la un recesămând al populaţiei din acele vremuri (puteţi găsi unul aici) în România Unită existau aproximativ 200 cetăţeni activi cifră destul de ok pentru acele vremuri şi număr suficient pentru a crea din mica noastră ţară un imperiu în viitor. Importanţa Unirii este şi va rămâne crearea cadrului politic României să devină o super putere şi ulterior chiar dacă imediat după ea moldovenii nu au fost trataţi diferit şi le-a luat ceva timp până au reuşit să aibă un congressman în România (singura cerinţă din acele vremuri de pionerat) au ajutat atât militar cât şi social la crearea şi dezvoltarea ţării, mulţi având în timp funcţii importante şi roluri determinante în construcţia a ceea ce noi astăzi privim ca România. (aş putea aminti doar câteva exemple, vasica dacă nu mă înşeală memoria a fost dacă nu primul, cel puţin în primii trei comandanţi ai Garzii Naţionale prin aprilie 2008, wwwasea a fost în diverse rânduri congressman şi primar în regiunile moldoveneşti, etc.)

Rog pe toţi cei care îsi amintesc alte detalii sau articole din acele vremuri referitor la Moldova sau Unire să nu le ţină pentru ei, deasemenea dacă articolul are greşeli rog a îmi fi prezentate şi îmi cer scuze anticipat pentru ele, eram etânăr în vremurile alea şi fiind aproape acum 2 ani e destul de posibil să omit anumite persoane implicare sau poveşti


۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞

Istoria au consemnat-o pana si cronicarii in gazeta: (Articole RL) :

România se uneşte cu Moldova în eRepublik - 10 iunie 2008, Cotidianul
&quot😉e curând, românii şi moldovenii au votat prin referendum să se unească."


Americanii, „căpşunari“ în România virtuală - 9 mai 2009, Adevarul
"Primul preşedinte al eRomâniei, Titu Maiorescu după nickname, a avut ideea unirii cu eRepublica Moldova. În ambele ţări virtuale s-au organizat referendumuri, în ambele s-a votat unirea. Şi astfel eRomânia şi-a extins teritoriul pentru prima dată. A venit apoi Alex Crăciun, la primul său mandat de preşedinte." (cu scuzele de rigoare, repet primul cu ideea unirii a fost preşedintele moldovean, Pan Halippa, Titu doar a acceptat oferta.)



۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞

Cu Bine!
OchiReci


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
☞ 06 Ianuarie 2009 (Day 77😎 | Publicat în România |
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩ ۞۩۞۩۞