Baby-boom: Esquire #1

Day 736, 09:11 Published in Romania Romania by Alexandru Bitea

Astăzi împlinesc o lună de când am început să joc eRepublik. Tot astăzi voi primi şi prima medalie Hard Worker.
Dar de unde am aflat despre acest joc?

(cu o lună în urmă)
Se face că sunt la sală şi pedalez, având în faţă revista Esquire. Din întâmplare dau la pagina cu articolul “Refacerea lumii”. Ceva mă opreşte asupra lui. Citesc primele rânduri şi aflu despre existenţa unui nou joc, eRepublik. După alte cateva rânduri deja îmi dau seama că parcă e făcut special pentru mine!

(acum 3 săptămâni)
Scriu un email redactorului Esquire, prin care îl rog să-mi pună la dispoziţie articolul “Refacerea lumii” în format electronic, pentru a-l publica în erep.

(înapoi în prezent)
Stau la masă şi scriu aceste rânduri. Între timp (acum 2săptamani mai precis) am primit răspuns de la Esquire: articolul a fost pus pe site si îl puteţi publica parţial în erep.

Dragă cititorule, înainte de a incepe articolul propriu-zis, am o rugaminte la tine
trimite la cât mai mulţi prieteni link-ul către acest articol sau către cel din Esquire, pentru ca şi ei să afle despre acest minunat joc!

Acestea fiind spuse, va urez lectură placută!

REFACEREA LUMII
"Jocul eRepublik, creat de o echipă de români, atrage la un loc sute de mii de utilizatori şi recreează lumea reală. Cu bune şi rele.

Vânătorii de munte, Şoimii Patriei, Forţele Terestre şi Forţele Aeriene Române sunt la aceeaşi masă. Se vorbeşte despre un potenţial baby boom în Ucraina şi despre clone. Se bea Ciuc, Heineken şi Silva Neagră. Se promit voturi şi susţinere la următoarele alegeri, se pun la cale strategii de luptă, că doar un război cu Ungaria e iminent.

Cei care dezbat aceste probleme sunt o parte dintre jucătorii eRepublik reuniţi într-o vineri seară pe o terasă din centrul vechi al Capitalei. Majoritatea se cunosc, sunt în joc de luni bune şi au devenit prieteni şi în viaţa reală. Sunt însă şi persoane care vin pentru prima dată, păşesc pe lângă cele opt mese unite şi întreabă timi😛 „Aici e întâlnirea eRepublik?”. În final se vor aduna peste 30 (dintre care doar vreo cinci fete). Astfel de reuniuni – locale, naţionale şi internaţionale – au loc în fiecare din cele peste 60 de ţări în care jocul are utilizatori.

Aplicaţia online eRepublik a pornit în urmă cu trei ani de la ideea unui antreprenor român şi în prezent este evaluată la peste 5 milioane de euro. Este un joc social, de strategie, care simulează condiţiile politice, economice şi militare ale lumii reale. Fiecare jucător munceşte, se hrăneşte, poate lupta în războaie, îşi poate înfiinţa propria companie sau propriul partid, poate candida pentru Congres şi Preşedinţie.

Economia funcţionează, în ciuda crizei care a zguduit capitalismul din lumea reală, după legile cererii şi ale ofertei. Alegerile au loc în fiecare lună, la o dată fixă şi numai primele cinci partide, judecând după numărul de membri, îşi pot desemna candidaţii pentru congres.

Acum, în România virtuală principalele partide sunt Partidul Liberal, eUniunea Gamerilor Democraţi (eUGD), eLegiunea Arhanghelului Mihail, eRomanian Brainstorming Party şi Anarhiştii Ipocriţi.

Anul trecut pe vremea asta, România era, alături de Indonezia, cea mai puternică ţară din lume. De fapt, era un imperiu. Cucerise regiuni din Ucraina, Slovacia, Rusia, Pakistan şi ajunsese până în China. Era mai puternică decât Marea Britanie sau Statele Unite. Dar orice jucător îţi va spune că victoria cea mai răsunătoare a fost împotriva Ungariei, când România a pornit Primul Război Mondial, în care s-au implicat 23 de ţări din cele 29 care existau la vremea respectivă. Ocuparea Budapestei a făcut înconjurul lumii – atât al lumii virtuale, cât şi al celei reale. S-a scris în presa internaţională, pe forumurile şi site-urile specializate, s-a anunţat la ştiri. Un alt moment memorabil a fost unirea cu Moldova în martie 2008, în urma unui referendum organizat în ambele ţări, unire care a rezistat doar un an.

Însă acum s-a întors roata: România şi-a pierdut supremaţia mondială, este abia pe poziţia a opta în topul naţiunilor din eRepublik – are 10.600 de jucători, mai puţin decât Franţa sau Serbia, care au circa 11.000 fiecare. Populaţia actuală a New World (aşa cum este denumită lumea eRepublik) a depăşit 220.000 de „cetăţeni” şi continuă să crească pe măsură ce jocul câştigă popularitate în ţări ca SUA, Ungaria, Rusia sau Indonezia. Ungaria a venit tare din urmă – a avut un baby boom care i-a dus populaţia dincolo de 16.000 de jucători, şi-a recăpătat teritoriile cucerite de români, s-a întărit din punct de vedere militar şi s-a extins pe harta Europei..."
... continuarea articolului se află aici: esquire.ro


۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Pentru a fi informaţi cu privire la viitoarele articole
pe care le voi publica,daţi vă rog subscribe la ziar.
Deasemenea, dacă v-a plăcut acest articol, vă rog
votaţi-l, a.î. să poată fi vizualizat de cât mai mulţi.
۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞۩۞

Cu stimă,
Alexandru Bitea
http://somokon.com/erep/hitcounter.png">