OchiReci | Uniţi sub tricolor | Platformă preşedinţie Iulie 2010

Day 956, 03:47 Published in Republic of Moldova Romania by OchiReci
http://somokon.com/erep/hitcounter.png">

La toţi şi viitori, Sănătate




A trecut mult timp de când am păşit pentru prima dată în eRepublik, până acum când mă prezint în faţa voastră pentru a vă cere sprijinul pentru o Moldova a moldovenilor. Decizia mea de a candida, cred că reprezintă într-o măsură destul de mare, o surpriză plăcută (pentru unii) şi neplăcută (pentru alţii) şi vine pe fondul unei stării generale de amorţeală statală din care aparent nu putem ieşi decît printr-o revoluţie a bunului simţ pe fondul unei reconfigurări politice.

Cred că a venit timpul, ca după luni şi luni de guvernări autoritare ale partidelor mari să revenim la obârşii şi să încercăm o coaliţie a principalelor partide prin care să responsabilizăm şi să tragem un puternic semnal de alarmă referitor la viitorul politic (şi nu numai) pe care acestă eţară îl are.

Avem nevoie de o viziune diferită, de o administraţie nouă, responsabilă, onestă şi dedicată care prin muncă individuală (sau colectivă) să ridice din nou drapelul tricolor pe cele mai înalte culmi ale gloriei şi să ofere o rază de speranţă tuturor pentru o eviaţă liniştită (economic), decentă (social) şi interesantă (militar).

Candidez pentru că vreau să sparg porţelanul puterii şi să reînvi timpurile în care poporul era mai presus de orice interes personal sau de partid şi o fac pentru că am încredere în forţele mele şi în cunoştinţele acumulate de-a lungul timpului (nu sunt atotştiutor, dar mă străduiesc) cu toate că sunt conştient că va fi o lună grea, va fi mult de muncă, vor fi multe obstacole de trecut şi foarte probabil nu voi avea puterea de a face tot ce îmi propun în totalitate (cu toate că nu voi înceta nici o clipă să sper şi să încerc). Mă bazez deasemenea extrem de mult pe echipă, coeziune şi muncă






DESPRE MINE: ☞ Sunt un cetăţean puţin sau mai mult spus controversat, am mulţi duşmani şi mult mai mulţi prieteni în comunitatea noastră şi în afara graniţelor ei. În decursul celor peste 600 zile de eviaţă am făcut (cred) tot ce se putea face în eRepublik şi cu toate astea încă mai respir pentru că încă consider că se mai pot face multe. Politic am creat, dezbinat şi cucerit multe redute ale vremurilor care au fost sau care încă mai există; social am dezvoltat constant programe pentru popor şi am încercat cum am putut să nu le ofer o conotaţie electorală (sună cam ciudat că spun asta acum într-un articol de candidatură); militar am luptat în toată lumea, pe fiecare continent şi am asistat mândru la victorii memorabile ale neamului eromân; mediatic am scris sute de articole pentru care am primit aplauze sau injurii (după caz şi persoane) sau voturi şi reproşuri (în funcţie de conţinut); economic am introdus transparenţa clară şi mi-am asumat uneori rolul analistului (uneori subiectiv, alteori obiectiv), etc. Într-un final ideea e că le-am făcut pe toate (cu bune şi rele), că nu regret nimic din ce sa întâmplat (chiar dacă uneori am greşit, dacă m-aş întorce în timp - aş face la fel), iar dacă ar fi să spun cel mai frumos eveniment la care am participat aş spune sincer : Unirea principatelor româneşti realizată în iunie 2009 şi desigur crearea republicii Moldova aşa cum o ştim noi acum alături de o echipă fantastică în septembrie 2009. .





Dar acum să trec la programul în sine pe care îl am în minte dacă voi caştiga urmatoarele alegeri prezidenţiale din Iulie - August 2010. ☟





[1]. ECONOMIC ☟

a) Calcularea taxelor este o prioritate şi trebuie luată în funcţie de competitivitata sectorului, performanţa firmelor din domeniu, preţul produselor şi suma care este aşteptată să intre în contul statului prin taxa propriu-zisă (ex. folosind programele externe eR se stabileşte numărul firmelor dintr-un anumit domeniu şi implicit numărul angajaţilor din domeniu respectiv, ulterior stabilim la un salariu minim venitul prin income taxe la bugetul de stat. Verificăm cantitate de stocuri existente în firme pe teritorul eMoldovei şi stabilim contribuţia la bugetul de stat a taxei VAT din domeniu. În funcţie de necesarul de capital al statului şi de procentul de încasări bugetare reprezentat de domeniul respectiv, se alege din grila creată în urma studiului taxele adecvate pentru domeniu ). ( Un exemplu concret : Aici ). În mod cer "birul statal" va fi revizuit şi probabil micşorat, fiind foarte necesar un studiu pentru noile ramuri industriale care vor apărea cu v2 pentru a stabilii noile taxe (La stabilirea taxelor se vor folosi site-uri gen: EREPTOOLS, CCCP sau eGov)

b) Revitalizarea Camerei de Comerţ concomitent cu ubvenţionarea sectoarelor economice deficitare prin intermediul Institutului de subvenţii. În prima instanţă Camera de Comerţ va relua misiunea de a aduce produse, items şi raw material pe piaţa moldovenească la cele mai mici preţuri pentru a ajuta la dezvoltarea durabilă a economiei şi firmelor moldoveneşti, misiune destul de grea dar foarte importantă în special datorită întrării în v2 şi lipsei resurselor naturale ale Moldovei. În cazul Institului de Subvenţii misiunea va fi una la fel de complexă şi de dificilă, având rolul de organizare a firmelor pe noile sectoare economice prin subvenţii şi stimulenţi financiari (care chiar dacă nu vor fi substanţiali, vor încercă să ajute într-o formă restrânsă dezvoltarea durabilă a economiei). Subvenţile vor fi acordate în urma unor criterii clare şi doar pentru sectoarele ţintă, fără a se ţine cont de factorul politic, transparent şi echidistant. ( Ex : 06.08.2009 ; 08.08.2009 ; 11.08.2009 ; Bilanţ 14.08.2009 ; 18.08.2009 ; 20.08.2009 ). Am în vedere încurajarea (subvenţionarea) firmelor (într-o anumită măsură şi în funcţie de posibilităţi) şi activarea comerţului pentru echilibrarea pieţei, stimularea productivităţii şi evitarea supraproducţiei; subvenţionarea licenţelor pentru export şi a contractelor de furnizare a produselor raw stabilite între firme externe de land şi firme interne de manufacturing-construction

c) BCM trebuie să devina un organ activ administrativ şi să încerce să mărească capitalul în gold al ţării prin valorificarea activelor statului, tipărirea de moneda şi chiar cumpărarea de gold de pe piaţa internă. Cursul ar trebui să ramână undeva la 0.02 pentru a oferii stabilitate economiei, variaţile produc oarecum haos şi cu cât sunt mai dese cu atât populaţia de rând, speculanţi, preţurile şi patroni vor avea de suferit. Aici indubitabil este nevoie de o transparenţă clară şi lucidă, pe care o vom asigura zilnic

d) Îmi doresc şi o minimă finanţare a armatei moldovene, în funcţie de productivitatea firmelor fiecărei unităţi în parte, distribuirea proporţională pe skiluri pentru v2 şi desigur performanţele şi activitatea grupului la care se adaugă o dorinţă de instaurare a unei politicii politicii intervenţioniste pe piaţa şi anume: dacă preţul va scadea prea mult, iar un anumit produs va fi în pericol de "faliment", statul va cumpăra "x" produse până la un preţ fix, încercând prin această măsură să permite managerilor un profit modest. Produsele cumpărate prin acest program vor fi folosite de către Camera de Comerţ iar în caz că discutăm de arme ele vor donate unităţilor militare (proporţional). Nivelurile de intervenţie vor fi stabilte de Consiliul Suprem al Republicii Moldova (CSRM) care va fi deasemenea instaurat şi despre care voi discuta mai târziu.

e) Reformarea Ministerului Muncii şi suplinirea vidului existent pe piaţa de muncă în diverse sectoare. Rolul instituţiei va fi de a oferii posibilitatea fiecărui moldovean de a îşi antrena prin muncă orice skill ales.

f) Instaurarea a unui minim control al Congresului asupra finanţărilor prin BCM. Ideea e un control mai clar asupra finanţelor, o limitare a pierderilor şi o eficentizare performanţă-cost a structurilor guvernamentale. Donaţile vor fi oferite doar prin vot general pe forumul congresului în urma unei cereri tip ( reprezentând un plan de actiune ) şi ulterior un bilant detaliat ( care constituie în viitor baza acceptării viitoarelor cereri de finanţare ). Deci cine va cere bani va trebui să şi justifice clar ce a facut cu ei ca sa poate ulterior primii alţii. Vor rămâne astfel doar organizaţile performante, iar "găurile negre" vor fi nevoite să se adapteze sau vor dispărea dacă nu reuşesc să ajungă la un plan administrativ cel puţin decent care să nu influenţeze negativ economia naţională.

g) Nu în ultimul rând statul trebuie să reintroducă atragerea de valută de pe piaţă, prin donaţie directă de la cetăţeni, sponsori sau prin un nou sistem de "titluri de stat" pe durată mai insemnată şi desigur trebuie să prezinte direct şi fără dubii o transparenţă clară. (Exemplu)






[2]. SOCIAL ☟

a) Ministerul Educaţiei Moldova se va ocupa de educarea noilor bebeluşi cu sfaturi şi promovarea lor în funcţii cu responsabilitate pentru a îi atrage în joc şi a le oferi un motiv pentru care să joace în continuare.Aici îmi doresc un program de educare a noilor veniţi gen Comitetul de Întâmpinare şi unul mai avansat pentru explicarea noilor module pentru cetăţenii trecuţi de o anumită vârstă sub forma Academiei Moldave

b) promovarea eMoldovei pe site-uri de net. Se poate realiza prin crearea unui grup de cetăţeni şi postarea sistematică a unui mesaj standard pe diverse site-uri cu vizualizare mare concomitent cu acţiuni de promovare în RL. Îmi doresc sprijin în gold pentru cetăţenii care sunt activi în acest domeniu şi au şi rezultate notabile, probate.

c) promovarea articolelor "incepatorilor" in ziarul Ministerului Media MD şi organizarea de concursuri pe acest segement de populaţie cu premii pentru a îi stimula şi provoca să devină activi.

d) Discomfortul social poate fi deasemenea o problema în eMoldova şi statul trebuie să reia o idee veche "Ministerul Culturii" pentru a avea un organ abilitat în lupta socială. Rolul său ar fi sprijinirea şi împlicit finanţarea [ când este cazul ] a programelor naţionale, sau regionale, cu caracter social sau cultural. Programele pot fi proprii ministerului sau externe şi dezvoltate de organizaţii non-guvernamentale (Sprijinirea programelor sociale gen : Biserica eRomână, Crucea Roşie RO, A-N-L se va face conform punctului f de a categoria Economie şi va trebui să aibă şi votul pozitiv al CSRM )






[3]. EDUCAŢIE ☟

a) Educaţia este un sector cu un real proges în vremurile grele ce au fost, programele pentru bebeluşi trebuie să continue simultan cu tentativa de a pune ordin într-o societate dezorganizată social. Când zic asta mă refer că ar fi bine să avem un nou tribunal arbitrar care să opreasca din faşă eventualele derapaje mediatice ce pot aduce pe termen lung prejudicii de imagine eMoldovei şi în acelaşi timp pot deturna atenţia opiniei publice de la subiectele strigente vieţii cotidiene. Un rol asemănător îl va avea CSRM.

- Tot în acest sector ar fi pozitiv o continuare a publicării tutorialelor oficiale, a muncii începute pe site`uri/forumuri externe, o permanentă căutare şi completare a istoriei eRomaniei şi desigur a sectorului wiki destinat ţării noastre.






[4]. MILITAR ☟

a) susţinere militară în continuare a aliaţilor, acolo unde EDEN are nevoie de ajutor !

b) îmbunatatirea suportului pentru unităţile militare (astfel vom incuraja mai mult oamenii să fie activi)

c) sponsorizarea anumitor concursurilor pentru unităţile militare (astfel vor fi ţinuţi oarecum în priză, câte un concurs la 1-2 saptămâni ar fi ideal)

d) un razboi zilnic în care jucători pot urca în rang, damage.

e) pentru luptele mai importante vom apela la half-tanking si nu full-tanking (full-tanking doar in regiuni ce reprezinta importanta strategica pentru EDEN/ROMANIA)

f) Reformarea armatei Moldovei în consecinţă cu intrarea în v2 şi sprijinirea sectoarelor deficitare.






[5]. POLITICA ADMINISTRATIVĂ ☟

a) Reprezintă partea vizibilă a politicii moldoveneşti şi trebuie să fie exprimată prin transparenţă decizională, administrativă şi în special economică. Înseamnă articole săptămânale de explicare a decizilor luate detaliate care să cuprindă pe lângă chestiunile uzuale şi partea economica (Misiune a Monitorului Oficial al Moldovei). Transparenţa economică [ raportul cost - proft ] trebuie abordat ferm şi obiectiv fie de instituţia mai sus precizată, fie de BCM.

b) Crearea Consiliul Suprem al Republicii Moldova (CSRM) care va fi format din foşti preşedinţi şi oameni experimentaţi din Moldova, instituţie care va avea un rol bine determinat şi va avea o gamă largă de puteri şi responsabilităţi. Într-o forma sau alta acest Consiliu va fi supraveghetorul democraţiei, transparenţei şi progresului republicii Moldova.






[6]. RELAŢII EXTERNE ☟

a) implicarea activă în EDEN şi definirea poziţiei noastre în alianţă, e foarte important ca să obţinem ori rolul de membru statutar EDEN ori cel puţin recunoaşterea internaţională şi confirmarea respectiv începerea demersurilor oficiale pentru a adera la alianţă

b) voi incerca să avem oameni care să ne reprezinte bine în tarile EDEN şi nu numai!

c) elaboarea unui plan comun cu România pentru a diminua ameninţarea ucraineană şi desigur o conlucrare mai strânsă în vederea apărării regiunilor noastre şi diminuării influenţei PEACE în Moldova






========================================

Cam asta voi face în viitorul meu mandat, asta dacă voi avea această şansă.

Multumesc partidelor care ma sustin in cursa electorala. (In ordinea sustinerii : Partidul lui Guguta ; Partidul Renaşterii Naţionale şi Basarabia Pământ Românesc )


========================================

NATIONAL GOALS :
- 5% Increse GDP
- 5% Increse Society
- Keep current regions


========================================

IMPREUNA VOM REUŞI !





"Eu de câte ori aud doina, îmi pare că aud Moldova plângând după gloria sa cea veche" (Vasile Alecsandri)


☞ Cu stimă şi consideraţie,
☞ OchiReci



☞ 3 Iulie 2010 (Day 956) | Publicat în Republica Moldova |